<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Danmarks Radio tumler rundt med kiksede chefer

Inhabile chefer på DR tilkalder som bistand en ekstern og endnu mere inhabil redaktør, Henrik Qvortrup

Der er grund til både at græde, kritisere og le over Danmarks Radios totale mangel på ledelseskompetence i sagen om sexovergreb på DR-medarbejdere.

  • Græde, fordi adskillige kvinder på Danmarks Radio i årevis har været udsat for seksuelle overgreb, der får en gammel anklager til at tænke på flere paragraffer i straffeloven.
  • Kritisere, fordi cheferne på DR har været både døve og blinde og aldeles uegnede til at have med medarbejdere at gøre.
  • Kritisere, fordi Danmarks Radio i udsendelsen ”søndagsfrokostensøndag dækkede over den mand, der mest af alt leder tanken hen på en seriesexforbryder.
  • Kritisere, at man, fordi man hævder at være inhabil, ikke vil omtale den alvorlige sag, hvilket man så alligevel gør til overmål om mandagen.
  • Le foragteligt, fordi DRs øverste ledelse om tirsdagen finder ud af, at nærmest hele DR Byen er besmittet med inhabilitet.
  • Foranlediget af denne epidemiske inhabilitet tilkaldes en ekstern redaktør, en sand moralens vogter på den høje hest, som skal delagtiggøre p1-lytterne i flest muligt slibrige detaljer om sexmisbrugeren.

Denne eksterne redktør, der skal agere moralens vogter, viser sig at være Henrik Qvortrup. Men han er slet ikke habil, for han er i familie med chefen på det program, hvor han skal være stand-in for alle de inhabile.

Jyllands-Posten har ikke hos DR kunnet få svar på, om det ikke havde været muligt at finde en DR-medarbejder, som ikke er inhabil.

Det manglende svar giver mulighed for alle mulige spekulationer om, hvor mange medarbejdere den anklagede egentlig har forgrebet sig på seksuelt. Og hvor mange mænd og kvinder han i årevis har truet og på anden måde forulempet.

Om ledelsen både mangler syn og hørelse, når det angår medarbejdernes ve og vel, giver til gengæld ikke plads til spekulationer.

Det står badet i det stærkeste projektørlys.

Arme medarbejdere.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Desiree Ohrbeck
04.12.20, 21:13
Når systemet giver mulighed for at sexmisbrugere kan udnytte børn og tilmed ikke giver hårde fængselsstraffe, når misbrug finder sted, må man stille spørgsmål ved, om samfundet tager vare på sine svageste. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
04.12.20, 16:41
Intet er for langt til venstre for TV2’s journalist (og for så mange andre journalister) Læs mere
Af Alex Vanopslagh
04.12.20, 13:28
Mette Frederiksens stort anlagte frikommuneforsøg viser desværre endnu en gang, at hun altid sætter systemet over borgeren. Prisen er dyr og dårlig velfærd. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
04.12.20, 13:25
Konkurrence på velfærdsområdet er en god ting Læs mere
Af Christina Egelund
04.12.20, 13:08
Folketinget har en enestående mulighed for at vise, at det ikke længere lader sig blænde af hverken politisk farve eller venskaber når det kommer til at genrejse retsstaten. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
04.12.20, 10:12
Usmageligt forsøg på politisk indblanding i drabssagen på Bornholm. Pressionsgrupper skal holde deres politiske fingre fra retssager, mens retssystemet arbejder. Det bliver tydeligvis sværere og sværere for flere og flere. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.20, 09:14
Afvisning af Ted Hui understreger, hvor lidt regeringen har tilovers for demokratiet. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.20, 19:47
Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner. Læs mere
Af Annika Smith
03.12.20, 16:20
At stille bind og tamponer frit til rådighed på offentlige toiletter kan derfor også kun gå for langsomt Læs mere