<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Socialdemokratisk snak, snak, snak, snak, snak, snak

Mette Frederiksen og co. tiltager sig al magt, når det er bekvemt. Men ellers er det hele mest snak.

Det bliver mere og mere tydeligt, hvor svært statsminister Mette Frederiksen og co. har det med demokratiets hjørnesten, magtfordelingen og borgernes frihedsrettigheder. Samtidig fyldes vi med snak, om planer, som regeringen slet ikke agter at gennemføre foreløbig. Til gengæld er det vældig svært for regeringen at få munden på gled, når Folketinget efterlyser åbenhed om grundlaget for regeringens beslutninger.

Ikke mindst sundhedsministeren har alt for megen magt gennem bemyndigelseslovene. Der regeres i en meget usund kultur.

Regeringen skal ruskes og slæbes til truget for at efterkomme bl.a. Venstres ønske om, at hele coronalovgivningen ses ordentlig efter i sømmene, og at ministrene respekterer, at magten deles mellem regering, folketing og domstolene.

Det går den helt forkerte vej. Regeringen tiltager sig al magten, når det er behageligt, men opfører udstyrsstykker med partilederne som statister, når det passer statsministeren. Det er manglende respekt for Folketinget og dermed manglende respekt for magtfordelingen.

Ikke mindst sundhedsministeren har alt for megen magt gennem bemyndigelseslovene. Der regeres i en meget usund kultur. Magten samles, og Folketinget og offentligheden har svært ved at få oplysninger om beslutningsgangene. Ja, selv regeringens støttepartier har vanskeligt ved at få ministrene til at lytte.

Ikke mærkeligt, at den herlige tegner Roald Als har foreviget Mette Frederiksen som en, der tror, hun kan gå på vandet. Bagved sidder støttepartiernes ledere i den røde båd og truer med at sænke den, hvis ikke der lyttes til dem. Andre taler om, at det er et misforståelsespapir, som SF, Radikale og Enhedslisten har underskrevet.

Og hvor man dog forstår de røde partier, hvis de føler sig snydt.

Ikke mindst er regeringen aldeles fodslæbende i klimapolitikken. Klimaminister Dan Jørgensen har et meget lille ordforråd: ”Vi har verdens mest ambitiøse klimalov,” messer han igen og igen. Men en ambitiøs lov ændrer jo intet, når regeringen ikke gør noget for at opfylde loven. Vi er mange, der har forsøgt os med ambitiøse nytårsforsætter. Men det kom der jo ikke noget ud af, medmindre vi arbejdede hårdt på at opfylde forsætterne.

Sådan arbejder regeringen ikke. Regeringen vil hellere vente og vente. Vente på ny teknologi. Men der er erhvervskommentatorer, der påpeger, at der er masser af ny teknologi. Men regeringen agter tilsyneladende at vente langt ud over næste regeringsperiode.

Og hvad med den højprofilerede åbningstale om frikommuner? Det lader også til blot at være snak. En strøtanke, som Mette Frederiksen synes at komme i tanke om i søndags, da hun ringede til en Venstreborgmester om sagen.

Men det er slet ikke noget, vi skal tage alvorligt, for det bliver slet ikke til noget før kommunalvalget, for lovforslaget fremsættes først næste år. Og så går det nok med frikommunerne som med klimaloven. Regeringen sidder på hænderne og venter og venter.

Det er vist også snak, når statsministeren siger, at de unge lømler skal fratages deres dynejakke og bil, og at hun håber, at de unge skal gå hjem i regnvejr. Men så vidt kommer det nu ikke. For Mette Frederiksen har nu alligevel ikke magten til at kommandere med vejrguderne, uanset hvor mange regndanse hun opfører.

Samtidig mener statsministeren, at politiet bare skal kunne iværksætte disse tvangsindgreb og udstede større bøder. Nu skal der dels mindes om, at tvangsindgreb bør prøves af domstolene, og at kæmpebøder alligevel ikke bliver betalt.

Det er lige så sikkert, som det er, at integrationsministeren, uanset hvor meget han snakker, ikke får udsendt flere asylsøgere.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Desiree Ohrbeck
04.12.20, 21:13
Når systemet giver mulighed for at sexmisbrugere kan udnytte børn og tilmed ikke giver hårde fængselsstraffe, når misbrug finder sted, må man stille spørgsmål ved, om samfundet tager vare på sine svageste. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
04.12.20, 16:41
Intet er for langt til venstre for TV2’s journalist (og for så mange andre journalister) Læs mere
Af Alex Vanopslagh
04.12.20, 13:28
Mette Frederiksens stort anlagte frikommuneforsøg viser desværre endnu en gang, at hun altid sætter systemet over borgeren. Prisen er dyr og dårlig velfærd. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
04.12.20, 13:25
Konkurrence på velfærdsområdet er en god ting Læs mere
Af Christina Egelund
04.12.20, 13:08
Folketinget har en enestående mulighed for at vise, at det ikke længere lader sig blænde af hverken politisk farve eller venskaber når det kommer til at genrejse retsstaten. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
04.12.20, 10:12
Usmageligt forsøg på politisk indblanding i drabssagen på Bornholm. Pressionsgrupper skal holde deres politiske fingre fra retssager, mens retssystemet arbejder. Det bliver tydeligvis sværere og sværere for flere og flere. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.20, 09:14
Afvisning af Ted Hui understreger, hvor lidt regeringen har tilovers for demokratiet. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.20, 19:47
Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner. Læs mere
Af Annika Smith
03.12.20, 16:20
At stille bind og tamponer frit til rådighed på offentlige toiletter kan derfor også kun gå for langsomt Læs mere