<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Fatter Trine Bramsen ikke, at efterretninger er fortrolige?

Har ministerens højtprofilerede handlekraft skadet Danmark?

Jeg har altid ment, at Trine Bramsen er i besiddelse af megen snusfornuft.

Men det er som om, der er en hel verden, der er gået helt hen over hovedet på ministeren. Nemlig den verden, der omfatter efterretningstjenesterne.

Efterretningsarbejdet er ikke for sarte og uerfarne sjæle. Virksomheden kan være en grim virksomhed. Men den er aldeles nødvendig. Og efterretningsarbejdet må i sagens natur være hemmeligt.

Man behøver ikke være ekspert for at vide, at vore allierede, ikke mindst USA, følger debatten i Danmark med særlig årvågenhed og bekymring.

Det er helt grundlæggende for lille Danmarks sikkerhed, at PETs og FEs arbejdet er omgivet af fortrolighed. Ikke blot af hensyn til den enkelte borgers sikkerhed, men ikke mindst af hensyn til muligheden for overhovedet at udøve efterretningsarbejde til gavn for Danmarks sikkerhed.

Danmark er helt afhængig af efterretninger fra andre lande. Men de efterretninger sander omgående til, hvis andre lande, ikke mindst USA bliver nervøse for, at deres efterretninger lander i den danske offentlighed.

Enhver, der har med efterretningstjeneste at gøre ved, hvor vigtig den gensidige tillid er.

Naturligvis skal der ryddes op i FE, hvis der er en snavset kultur og begås lovovertrædelser.

Men det er som om ministeren slet ikke forstår, at Danmarks sikkerhed er helt afhængig af et tillidsfuldt samarbejde med andre lande, først og fremmest USA.

Det kan få helt uoverskuelige konsekvenser, hvis Trine Bramsens brug af megafon i medierne, betyder at andre lande ikke tør videregive nødvendige oplysninger om danske borgeres og Danmarks sikkerhed.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Rune Lund
05.12.20, 00:33
- bilaftale mangler ambitioner Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
04.12.20, 21:13
Når systemet giver mulighed for at sexmisbrugere kan udnytte børn og tilmed ikke giver hårde fængselsstraffe, når misbrug finder sted, må man stille spørgsmål ved, om samfundet tager vare på sine svageste. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
04.12.20, 16:41
Intet er for langt til venstre for TV2’s journalist (og for så mange andre journalister) Læs mere
Af Alex Vanopslagh
04.12.20, 13:28
Mette Frederiksens stort anlagte frikommuneforsøg viser desværre endnu en gang, at hun altid sætter systemet over borgeren. Prisen er dyr og dårlig velfærd. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
04.12.20, 13:25
Konkurrence på velfærdsområdet er en god ting Læs mere
Af Christina Egelund
04.12.20, 13:08
Folketinget har en enestående mulighed for at vise, at det ikke længere lader sig blænde af hverken politisk farve eller venskaber når det kommer til at genrejse retsstaten. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
04.12.20, 10:12
Usmageligt forsøg på politisk indblanding i drabssagen på Bornholm. Pressionsgrupper skal holde deres politiske fingre fra retssager, mens retssystemet arbejder. Det bliver tydeligvis sværere og sværere for flere og flere. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.20, 09:14
Afvisning af Ted Hui understreger, hvor lidt regeringen har tilovers for demokratiet. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.20, 19:47
Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner. Læs mere