<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Chefredaktørerne oplyser. Oplysning er ikke lig med hetz

Naturligvis skal aviserne bringe relevant statistik om Corona

Jeg har lige hørt radio udsendelsen, Menneske og medier med Kurt Strand på Danmarks Radio program 1.

I studiet var bl.a. chefredaktørerne fra Århus Stiftstidende og Berlingske.

Tænk! de to chefredaktører insisterer på at videregive statistiske oplysninger om, hvem og hvor Corona rammer.

Statistikken viser, at somaliere i Aarhus er særligt hårdt ramte.

Det er unægtelig en vigtig oplysning. For den viser jo, hvor der specielt skal sættes ind. Nemlig i det somalisk miljø i Århus.

Oplysningens relevans adskiller sig ikke fra de daglige oplysninger om antallet af nye smittede og oplysningerne om, hvor i landet, smitten rammer, hvad enten det drejer sig om minkfarme, plejehjem eller slagterier.  Det er jo ikke borgmestrene i de nogenlunde smittefrie byer, der skal fare ud med restriktioner.

Men i Danmark er det desværre så utåleligt, at så snart man nævner en etnisk gruppe, så skaber det opstandelse på yderfløjene i den danske befolkning.  Man rider sin egen kæphest i stedet for at diskutere sagen. Således også i radioudsendelsen.

En kvinde, der medvirkede, mente åbenbart, at man skulle spørge hende til råds i stedet for at bringe statistikken. Hun kendte nemlig somalier og vidste, hvordan man kommer i kontakt med gruppen.

Dertil er at svare, at det ikke noget at gøre med redaktørernes ret og pligt til at bringe tallene, og at den pågældende tydeligvis ikke ved så meget om somalierne, at hun har formået at standse den voldsomme smitte.

Den pågældende udviser bestemt ikke samfundssind, når hun vil undertrykke vigtige oplysninger. Hun gør sagen og somalierne en bjørnetjeneste.

Det er rent ud sagt udtryk for demokratisk umodenhed, når man vil forhindre at nødvendige og relevante statistikker offentliggøres. Og det er aldeles uforsvarligt, når åh så politisk korrekte grupper og enkeltpersoner, evig og altid vil stoppe disse oplysninger med påstande om, at sandfærdige oplysninger er udtryk for hetz imod de grupper, der omtales, frem for at forstå, at smitten skal standses, der hvor den spredes.

Ikke mindre demokratisk umodne er de grupper, der evig og altid gør etniske minoriteter til syndebukke. Det er bestemt ikke udtryk for demokratisk modenhed altid at finde påskud for at hetze mennesker fra etniske minoritetsgrupper. Lysten til at gøre minoriteten til syndebuk skader majoriteten, fordi den form for grøftegravning smadrer sammenholdet i et folk.

Det er på tide, at vi bliver mere modne og tager de nøgterne oplysninger om, at mænd f. eks. er mere kriminelle end kvinder, og at etnisk danske unge er mere fordrukne end andre landes unge, som det, de er. Nemlig oplysninger om problemer, der skal frem i lyset for at blive løst.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
30.09.20, 16:06
Chefen for Arktisk Kommando, generalmajor Kim Jørgensen er et godt bud på en ny forsvarschef. Læs mere
Af Rune Lund
30.09.20, 12:23
- der er råd til både grøn omstilling og velfærd Læs mere
Af Harun Demirtas
30.09.20, 07:59
Er du i tvivl om, hvad der skal ske med Kofod, kære statsminister? Så spørg dig selv: hvad hvis det var min datter? Men der er åbenbart forskel på folk. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
29.09.20, 22:27
De storladne tanker har meget lidt med virkeligheden at gøre. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
29.09.20, 18:40
Forstå det nu, Folketing. Vi har brug for et mobilt politi og ikke mursten. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
29.09.20, 16:26
Det skal gøres nemmere at bruge mere tid med sine små børn, hvis man for en periode ønsker at tjekke lidt ud fra hamsterhjulet. Det har familier meget ringe muligheder for i den socialdemokratiske velfærdmaskine. Læs mere
Af Nauja Lynge
29.09.20, 11:38
Vi er i rigsfællesskabet en betydende magt i Arktis. Står vi ikke klippestærkt fast på det, ender vores stat som et militært tomrum.   Læs mere
Af Mikael Jalving
29.09.20, 09:24
Ikke se, ikke høre. Hvis vi lader som om, det ikke eksisterer, forsvinder det nok. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
28.09.20, 15:29
Trump burde kunne trække Nobels Fredspris hjem, selvom det skurrer lidt i ørene. Læs mere
Af Isabella Arendt
28.09.20, 11:49
Når LA fremlægger et forslag om fradrag for at passe egne børn bevæger de sig i en verden, hvor alle forældre arbejder, tjener godt og ikke bliver syge. Sådan er virkeligheden ikke. Hvis man FAKTISK til give familier frihed til at passe egne børn, så må og skal det gælde alle familier. Læs mere