Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Burkaforbuddet er en kæmpefiasko for Folketingets flertal

Hvem er egentlig mest uværdig. Den tvungne eller den tvingende?

Nogle politiske partier med våde drømme om at udrydde burkaen i Danmark og angiveligt om at frigøre og integrere de kvinder, der bærer burka, har lidt et forsmædeligt nederlag.

Det er gået stik modsat af det, som politikerne erklærede som deres formål.

Man har spærret kvinderne inde.

Det var aldeles forudsigeligt, at forbuddet ville have den stik modsatte virkning, som det også blev anført fra de partier, der stemte imod i Folketinget.

Tildækningsforbuddet har virket i to år. Det ser ud til, at antallet af sigtelser indbefattet gengangere, turister og mænd med elefanthuer, i alt ligger på godt tre snese på to år.

Naturligvis opnår man intet positivt ved at lovgive for religiøse følelser. Allerede Grundtvig indså, at forbud blot betyder, at de pågældende klynger sig endnu mere til deres tro.

De kvinder, der er tvunget til at gå med burka eller anden tildækning, tør naturligvis ikke gå ud af angst for lovgivningsmagten. De kvinder, der frivilligt går med tildækning, holder sig ligeledes inden døre.

Men for dem, der er tvunget af manden, er der kommet en ny angst for en ny tyran. Staten. Til angsten for manden er tilføjet angsten for politiet. Ikke noget særligt begavet integrationstiltag.

Dertil kommer, at der nu måske er kvinder og deres børn, der går totalt under radaren, fordi helbredsproblemer og sociale problemer ikke opdages, da familien er isoleret fra omverdenen. Statsmagten har afskåret disse mødre fra at gå til lægen med børnene og til forældremøder og meget andet.

Overlad dog påklædningen til borgerne selv, og luk så de offentlige kasser for dem, der ikke vil stå til rådighed for arbejdsmarkedet og som i det hele taget vender ryggen til fællesskabet.

I stedet for at skjule problemet for offentligheden, så lad os dog få den ekstreme religiøse praksis frem i lyset i stedet for at tilskynde til religiøs virksomhed for nedrullede gardiner.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
07.08.20, 20:31
Vejen frem er ikke at hakke på de unge, for uden deres opbakning løser vi ikke coronakrisen!   Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
07.08.20, 18:08
Danske aviser vælger at citere den nok mest krigsglade mand, John Bolton, i Washington D.C. Hvorfor? Læs mere
Af Marie Høgh
07.08.20, 15:30
Kritikken af DF'erens udmeldinger om kristendommen afslører det dybe dannelseshul, han taler ind i. Læs mere
Af Signe Munk
06.08.20, 17:00
De borgerlige partier er røget helt op i loftet over forslaget om at fjerne benzin- og dieselbiler fra vejene på sigt. Men hvad har de selv at byde ind med? Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
06.08.20, 13:50
Lige nu sker der ting og sager, der er værd at holde alvorligt øje med i Hviderusland. En brutal diktator kæmper for sin trone. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.08.20, 18:55
Religionsfriheden er udvidet ved lov i 1992. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
05.08.20, 18:17
Og det skyldes selvsagt deres i snit langt lavere kvalifikationer. Læs mere
Af Christina Egelund
05.08.20, 17:30
”Forstå det, hvem der kan. Jeg kan ikke.” Sådan afslutter Mikael Jalving sit blogindlæg ”Importen af muslimske migranter er en kronisk fiasko”. Den afslutning er et rammende resumé. For helt ærligt, så er det en lang opvisning af, at Jalving ikke forstår ret meget, når det kommer til udlændingepolitik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.08.20, 10:27
Grundtvig ønskede større frihed, end grundloven giver Læs mere