Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Burkaforbuddet er en kæmpefiasko for Folketingets flertal

Hvem er egentlig mest uværdig. Den tvungne eller den tvingende?

Nogle politiske partier med våde drømme om at udrydde burkaen i Danmark og angiveligt om at frigøre og integrere de kvinder, der bærer burka, har lidt et forsmædeligt nederlag.

Det er gået stik modsat af det, som politikerne erklærede som deres formål.

Man har spærret kvinderne inde.

Det var aldeles forudsigeligt, at forbuddet ville have den stik modsatte virkning, som det også blev anført fra de partier, der stemte imod i Folketinget.

Tildækningsforbuddet har virket i to år. Det ser ud til, at antallet af sigtelser indbefattet gengangere, turister og mænd med elefanthuer, i alt ligger på godt tre snese på to år.

Naturligvis opnår man intet positivt ved at lovgive for religiøse følelser. Allerede Grundtvig indså, at forbud blot betyder, at de pågældende klynger sig endnu mere til deres tro.

De kvinder, der er tvunget til at gå med burka eller anden tildækning, tør naturligvis ikke gå ud af angst for lovgivningsmagten. De kvinder, der frivilligt går med tildækning, holder sig ligeledes inden døre.

Men for dem, der er tvunget af manden, er der kommet en ny angst for en ny tyran. Staten. Til angsten for manden er tilføjet angsten for politiet. Ikke noget særligt begavet integrationstiltag.

Dertil kommer, at der nu måske er kvinder og deres børn, der går totalt under radaren, fordi helbredsproblemer og sociale problemer ikke opdages, da familien er isoleret fra omverdenen. Statsmagten har afskåret disse mødre fra at gå til lægen med børnene og til forældremøder og meget andet.

Overlad dog påklædningen til borgerne selv, og luk så de offentlige kasser for dem, der ikke vil stå til rådighed for arbejdsmarkedet og som i det hele taget vender ryggen til fællesskabet.

I stedet for at skjule problemet for offentligheden, så lad os dog få den ekstreme religiøse praksis frem i lyset i stedet for at tilskynde til religiøs virksomhed for nedrullede gardiner.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.