<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Burkaforbuddet er en kæmpefiasko for Folketingets flertal

Hvem er egentlig mest uværdig. Den tvungne eller den tvingende?

Nogle politiske partier med våde drømme om at udrydde burkaen i Danmark og angiveligt om at frigøre og integrere de kvinder, der bærer burka, har lidt et forsmædeligt nederlag.

Det er gået stik modsat af det, som politikerne erklærede som deres formål.

Man har spærret kvinderne inde.

Det var aldeles forudsigeligt, at forbuddet ville have den stik modsatte virkning, som det også blev anført fra de partier, der stemte imod i Folketinget.

Tildækningsforbuddet har virket i to år. Det ser ud til, at antallet af sigtelser indbefattet gengangere, turister og mænd med elefanthuer, i alt ligger på godt tre snese på to år.

Naturligvis opnår man intet positivt ved at lovgive for religiøse følelser. Allerede Grundtvig indså, at forbud blot betyder, at de pågældende klynger sig endnu mere til deres tro.

De kvinder, der er tvunget til at gå med burka eller anden tildækning, tør naturligvis ikke gå ud af angst for lovgivningsmagten. De kvinder, der frivilligt går med tildækning, holder sig ligeledes inden døre.

Men for dem, der er tvunget af manden, er der kommet en ny angst for en ny tyran. Staten. Til angsten for manden er tilføjet angsten for politiet. Ikke noget særligt begavet integrationstiltag.

Dertil kommer, at der nu måske er kvinder og deres børn, der går totalt under radaren, fordi helbredsproblemer og sociale problemer ikke opdages, da familien er isoleret fra omverdenen. Statsmagten har afskåret disse mødre fra at gå til lægen med børnene og til forældremøder og meget andet.

Overlad dog påklædningen til borgerne selv, og luk så de offentlige kasser for dem, der ikke vil stå til rådighed for arbejdsmarkedet og som i det hele taget vender ryggen til fællesskabet.

I stedet for at skjule problemet for offentligheden, så lad os dog få den ekstreme religiøse praksis frem i lyset i stedet for at tilskynde til religiøs virksomhed for nedrullede gardiner.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
15.01.21, 22:41
Det er meget egoistisk af de grønlandske politikere at forsøge at løse Grønlands store svøbe – de socialt udsatte – uden at inddrage de mange grønlændere i Danmark, som hver dag berøres af dette emne.   Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere
Af Signe Munk
14.01.21, 15:00
Vi tager vores drikkevand som en selvfølgelighed. Det skal vi ikke – men derimod skride ind, så forureningen af det bliver stoppet. Læs mere
Af Rune Lund
14.01.21, 13:10
Det handler om, at loven gælder for alle Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.01.21, 11:05
Bliver alle vi ældre, der har levet en eremittilværelse for at undgå smitte, nu udsat, når vi vaccineres i store centre. Jeg spørger ministeren, om han føler sig sikker på, at forholdene er i orden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.21, 15:35
Det er artige sager, hvad tilhængerne af masseindvandring har kaldt os andre. Læs mere
Af Henrik Højlund
13.01.21, 15:16
Coronaepidemien forstærker øjensynlig argumentationen mod Guds eksistens. Men det ser ikke bedre ud uden Gud. Læs mere