Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Regeringen tillader 15.000 potentielle smittespredere i gaderne

Regeringen gør kirkegangen for tyve mennesker til et forhindringsløb, fordi man tillader en demonstration med tusindvis af mennesker.

Jeg var til gudstjeneste. Jeg måtte tilmelde mig på forhånd for ikke at lide den tort at blive afvist i kirkedøren.

I våbenhuset blev jeg omgående standst af et hjælpsomt menneske. ”Du skal tage sprit på hænderne. Nej, salmebøgerne er fjernet på grund af smittefaren. Her er et sangblad.”

Én person på hver række.

Præsten prædiker foran alteret. Hvis han stod på prædikestolen, kunne han jo komme til at spytte på en kirkegænger, selvom der netop ikke sidder nogen lige under prædikestolen.

Ved altergangen bliver oblaten lagt på en ren serviet af præsten, der er iført gummihandsker, der tydeligvis er fem numre for små.

Kun få ved hvert alterbord. Tålmodigt venter vi på, at der bliver gjort grundigt rent efter de første seks altergæster og de næste seks.

Det er en meget mærkelig følelse, at konstatere, at regeringen har bestemt, at når vi vil synge salmer, kun må være tyve kirkegængere i vores lille landsbykirke, og at vi skal spritte os for at komme ind i kirken for derefter at erfare, at 15.000 mennesker uden at vaske hænder eller holde afstand, syngende og råbende og tæt klumpet sammen, kan gå igennem København.

Sådan forskelsbehandler regeringen sine borgere. Den forskelsbehandling har intet med hensynet til sundheden at gøre.

Når vi vil udøve vor såkaldte grundlovssikrede religionsfrihed og gå til gudstjeneste og begrave vore døde, så er der ingen grænser for regeringens lyst til at gør det så vanskeligt som overhovedet muligt at komme i kirke.

Derimod kan 15.000 mennesker frit samles til demonstration og gå igennem Hovedstaden og mase sig op af masser af mennesker, der ikke vidste, at de ville blive mødt af 15.000 potentielle smittespredere.

Hvad blev der egentlig af Mette Frederiksens propaganda om at passe på os, og hvorfor har Mette Frederiksen set sig ond på os kirkegængere, men tillader smitte i stor stil, når der demonstreres?

Hvorfor dæmmer Mette Frederiksen ikke op for smittefaren, når tusinder samles? Hvorfor er der så mange retningslinjer for tyve kirkegængere, men ingen for de 15.000?

Hvorfor ønsker Mette Frederiksen at gøre kirkegang til et forhindringsløb, medens hun med korslagte arme tillader en kæmpe demonstration uden så meget som at kræve, at der fastsættes en eneste retningslinje om at holde afstand?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Gitte Seeberg
12.07.20, 09:28
Når en regering griber til så omfattende og indgribende foranstaltninger som forsamlingsforbud, mulighed for at tvangsvaccinere borgere, tvangslukning af store dele af erhvervslivet, lukning af domstolene og neddrosling af medier som TV 2 og DR og grænselukninger, så skal beslutningerne kunne retfærdiggøres og forsvares. Lad os komme tilbage til normale retstilstande nu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.20, 16:35
Den totalitære techgigant tåler ikke ytringsfrihed. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til, om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere
Af Utku H. Güzel
08.07.20, 19:10
For mig forekommer det vildt hyklerisk, at man kan støtte en diktator som Erdogan samtidig med, at man brokker sig over frihedsrettigheder herhjemme i Danmark. Læs mere