<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Regeringen tillader 15.000 potentielle smittespredere i gaderne

Regeringen gør kirkegangen for tyve mennesker til et forhindringsløb, fordi man tillader en demonstration med tusindvis af mennesker.

Jeg var til gudstjeneste. Jeg måtte tilmelde mig på forhånd for ikke at lide den tort at blive afvist i kirkedøren.

I våbenhuset blev jeg omgående standst af et hjælpsomt menneske. ”Du skal tage sprit på hænderne. Nej, salmebøgerne er fjernet på grund af smittefaren. Her er et sangblad.”

Én person på hver række.

Præsten prædiker foran alteret. Hvis han stod på prædikestolen, kunne han jo komme til at spytte på en kirkegænger, selvom der netop ikke sidder nogen lige under prædikestolen.

Ved altergangen bliver oblaten lagt på en ren serviet af præsten, der er iført gummihandsker, der tydeligvis er fem numre for små.

Kun få ved hvert alterbord. Tålmodigt venter vi på, at der bliver gjort grundigt rent efter de første seks altergæster og de næste seks.

Det er en meget mærkelig følelse, at konstatere, at regeringen har bestemt, at når vi vil synge salmer, kun må være tyve kirkegængere i vores lille landsbykirke, og at vi skal spritte os for at komme ind i kirken for derefter at erfare, at 15.000 mennesker uden at vaske hænder eller holde afstand, syngende og råbende og tæt klumpet sammen, kan gå igennem København.

Sådan forskelsbehandler regeringen sine borgere. Den forskelsbehandling har intet med hensynet til sundheden at gøre.

Når vi vil udøve vor såkaldte grundlovssikrede religionsfrihed og gå til gudstjeneste og begrave vore døde, så er der ingen grænser for regeringens lyst til at gør det så vanskeligt som overhovedet muligt at komme i kirke.

Derimod kan 15.000 mennesker frit samles til demonstration og gå igennem Hovedstaden og mase sig op af masser af mennesker, der ikke vidste, at de ville blive mødt af 15.000 potentielle smittespredere.

Hvad blev der egentlig af Mette Frederiksens propaganda om at passe på os, og hvorfor har Mette Frederiksen set sig ond på os kirkegængere, men tillader smitte i stor stil, når der demonstreres?

Hvorfor dæmmer Mette Frederiksen ikke op for smittefaren, når tusinder samles? Hvorfor er der så mange retningslinjer for tyve kirkegængere, men ingen for de 15.000?

Hvorfor ønsker Mette Frederiksen at gøre kirkegang til et forhindringsløb, medens hun med korslagte arme tillader en kæmpe demonstration uden så meget som at kræve, at der fastsættes en eneste retningslinje om at holde afstand?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
17.04.21, 17:57
Samtidig bæver jeg ved reaktionerne fra både EU og Danmark. Læs mere
Af Martin Ågerup
17.04.21, 13:09
Fastholdelsen af forsamlingsforbud på 10 tilsidesætter en grundlovssikrede rettigheder uden saglig grund Læs mere
Af Marie Høgh
16.04.21, 14:00
Hvis du tror, at socialdemokraterne er nationalkonservative, er du faldet for et snedigt orkestreret blændværk. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
16.04.21, 11:35
Der er desværre nu kun ét parti i Danmark, som ikke køber Socialdemokratiets nye absurde samfundskontrakt. Læs mere
Af Isabella Arendt
16.04.21, 08:11
Der er brug for decentralisering. Der er brug for en helt grundlæggende erkendelse af, at der i Danmark er millioner af voksne mennesker, som selv kan tage ansvar for deres liv og hverdag. Læs mere
Af Henrik Dahl
15.04.21, 23:42
Vi er inødt til at genoverveje hele det spørgsmål om indoktrinering i folkeskolen, man diskuterede i 1970’erne. Der skal være metodefrihed og åbenhed i folkeskolen. Men der må også være nogle retningslinjer som sikrer, at det kontroversielle ikke bliver forklædt som det ukontroversielle. Læs mere
Af Søren Gade
15.04.21, 13:00
Mine gamle kolleger i Folketinget må vågne op: Markedsføringen af spil​ er stukket totalt af, og det bør stoppes omgående. Ikke kun ved at fjerne dem i bedste sendetid. Nej, med et totalt forbud. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.04.21, 02:38
Der bør omgående indføres frit valg til selv at bestemme, hvilken vaccine man ønsker. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
14.04.21, 14:13
Rapport i Storbritannien fandt ingen diskrimination mod minoriteter – nu sammenlignes den sorte formand med en ”onkel Tom”. Læs mere