<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Uniformspligt er ikke tøklædeforbud

Der er ikke værnepligt for kvinder

Der er ikke forbud imod tørklæder i forsvaret, for der er ikke værnepligt for kvinder.

Enhver muslimsk kvinde, som på samme tid ønsker at gøre en indsats i det danske forsvar, og som samtidig ønsker at bære religiøst tørklæde, kan søge et af de mange jobs, hvor der ikke er uniformspligt.

Ønsker man til gengæld ét af de jobs i forsvaret, hvor der er uniformspligt, må man naturligvis underkaste sig forsvarets uniformsreglement som alle andre.

Det er at vende op og ned på ansvarspligten, at hævde, at der er et tørklædeforbud. Det er der ikke. Men der er et krav om, at uniformen netop er en UNI-form. Altså. Der er kun én uniform for mænd og én for kvinder.

Masser af steder i samfundet er der påklædningsregler i virksomhederne. Og masser af steder har man alligevel givet muslimer en positiv særbehandling.

Det er helt frivilligt for en muslimsk kvinde at søge et job med uniformspligt eller pligt til at bære en bestemt påklædning. Men søger hun et sådant job, er det alene hendes eget ansvar at overholde arbejdspladsens og lovgivningens krav om påklædning. Og som nævnt, masser af steder får muslimske kvinder positiv særbehandling og lov til at skilte med deres tro.

I det danske forsvar, skal soldaterne ikke blot være ens påklædt af ordensmæssige grunde og på grund af sikkerheden. Men det er tillige en nødvendighed, at der ikke skabes den mindste tvivl om, at danske soldater anser formålet med forsvaret, som højeste mål i deres arbejde.

Derfor skal der naturligvis stilles krav om, at alle følger uniformspligten, og at det ikke skiltes med den enkeltes religion eller ideologi.

Men forbud er det ikke.

Det er helt den enkelte valg om, hun vil være soldat eller finde et job, hvor hun kan skilte med sin religion.Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
30.09.20, 16:06
Chefen for Arktisk Kommando, generalmajor Kim Jørgensen er et godt bud på en ny forsvarschef. Læs mere
Af Rune Lund
30.09.20, 12:23
- der er råd til både grøn omstilling og velfærd Læs mere
Af Harun Demirtas
30.09.20, 07:59
Er du i tvivl om, hvad der skal ske med Kofod, kære statsminister? Så spørg dig selv: hvad hvis det var min datter? Men der er åbenbart forskel på folk. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
29.09.20, 22:27
De storladne tanker har meget lidt med virkeligheden at gøre. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
29.09.20, 18:40
Forstå det nu, Folketing. Vi har brug for et mobilt politi og ikke mursten. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
29.09.20, 16:26
Det skal gøres nemmere at bruge mere tid med sine små børn, hvis man for en periode ønsker at tjekke lidt ud fra hamsterhjulet. Det har familier meget ringe muligheder for i den socialdemokratiske velfærdmaskine. Læs mere
Af Nauja Lynge
29.09.20, 11:38
Vi er i rigsfællesskabet en betydende magt i Arktis. Står vi ikke klippestærkt fast på det, ender vores stat som et militært tomrum.   Læs mere
Af Mikael Jalving
29.09.20, 09:24
Ikke se, ikke høre. Hvis vi lader som om, det ikke eksisterer, forsvinder det nok. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
28.09.20, 15:29
Trump burde kunne trække Nobels Fredspris hjem, selvom det skurrer lidt i ørene. Læs mere
Af Isabella Arendt
28.09.20, 11:49
Når LA fremlægger et forslag om fradrag for at passe egne børn bevæger de sig i en verden, hvor alle forældre arbejder, tjener godt og ikke bliver syge. Sådan er virkeligheden ikke. Hvis man FAKTISK til give familier frihed til at passe egne børn, så må og skal det gælde alle familier. Læs mere