<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Regeringens lyssky virksomhed

Udligningsreformen er det rene udemokratiske hemmelighedskræmmeri.

Regeringens urene trav i forbindelse med fremlæggelse af udligningsreformen er et symptom på og en dokumentation af regeringens totale mangel på forståelse for, hvad demokrati er.

Den socialdemokratiske ordfører Cristian Rabjerg Madsens forsvar for regeringen i radioen her til morgen er en ren tilståelsessag. Meget afslørende.

Regeringen udsteder en kommando til de kommuner, der skal betale og udsteder et gaveløfte til andre kommuner. Derefter mørklægger regeringen sine egne mellemregninger. De tåler åbenbart ikke dagens lys.

Venstres politiske ordfører Sophie Løhde vil meget forståeligt ikke finde sig i at være blind makker og har flere gange bedt om regeringens beregninger. Uden resultat.

Regeringen nægter at udlevere beregningerne.

Flere borgmestre efterlyser de samme beregninger. Uden resultat. Regeringen nægter at udlevere oplysningerne også til kommunerne.

Regeringens har ikke mod eller lyst eller evne til at fremlægge forudsætningerne for de kommandoer, der er udstedt til kommunerne.

Værst er det dog at høre, hvilken demokratiforståelse, der ligger bag regeringens lukkethed.

Den socialdemokratiske ordfører forklarer nemlig i et langt interview i radioen her til morgen, at regeringens fremgangsmåde er den mest demokratiske!? Ja, det sagde han virkelig. Det er mest demokratisk at forhindre, at partierne og borgmestrene får noget at vide.

Regeringens fremgangsmåde og ordførerens søforklaring er et symptom på

denne regerings begrænsninger i tanke, ord og handling.

Når man nemlig alene omgiver sig med gamle kammerater i regering og i spinnetværket, lukkes muligheden for og evnen til at tænke frit. Uden indre opposition og ønsket om alene at høre ekkoet fra egen opfattelse, kommer man aldrig op over indhegningen. Mangel på vision og udsyn følger. Man er endog bange for at blive kigget i kortene af dem, man ønsker at forhandle med i Folketinget.

Regeringens og socialdemokratiets mantra lyder bekendt: Vi alene vide!

En røst fra enevældens tid.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere
Af Signe Munk
14.01.21, 15:00
Vi tager vores drikkevand som en selvfølgelighed. Det skal vi ikke – men derimod skride ind, så forureningen af det bliver stoppet. Læs mere
Af Rune Lund
14.01.21, 13:10
Det handler om, at loven gælder for alle Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.01.21, 11:05
Bliver alle vi ældre, der har levet en eremittilværelse for at undgå smitte, nu udsat, når vi vaccineres i store centre. Jeg spørger ministeren, om han føler sig sikker på, at forholdene er i orden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.21, 15:35
Det er artige sager, hvad tilhængerne af masseindvandring har kaldt os andre. Læs mere
Af Henrik Højlund
13.01.21, 15:16
Coronaepidemien forstærker øjensynlig argumentationen mod Guds eksistens. Men det ser ikke bedre ud uden Gud. Læs mere
Af Søren Gade
13.01.21, 10:48
Det glæder mig, at det i går kom frem, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol mener, at Højesterets afgørelse om at udvise bandelederen Shuaib Khan var helt på sin plads. Læs mere
Af Harun Demirtas
13.01.21, 10:12
Ikke fordi det skal handle om, hvem af os der er mest vigtige. Hvad kalder du så dig og dit arbejde som du kunne klare fra en sofa? Sygeplejerskerne har reddet liv. Hvad gjorde du? Læs mere
Af Jens Kindberg
13.01.21, 08:51
TryghedsGruppen skal sikre projektet. Læs mere