Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mette Frederiksen slår rekord i brudte valgløfter

Baner Mette Frederiksen selv vejen for en ny regering?


Kender De typen?

Der skal samles ind til en gave til kollegaens 50års fødselsdag. Mette på kontoret er den, der råber højest om, hvor flot gaven skal være.

Gaven bliver købt ind og Mette bliver sat til at samle pengene ind hos gavegiverne. Selv vil hun dog ikke betale. Det lader hun de andre om.

Hvis nogen genkender en type som Mette på kontoret, er det sikkert fordi, vi har en statsminister, der opfører sig præcis som Mette fra kontoret. Hun vil godt være med til at love flotte gaver, men vil blot ikke betale.

Regningen skal betales af de andre. Først og fremmest kommunerne.

Børnenes minister er klædt af til skindet. Det hele var kun falske valgløfter.

Mette Frederiksen vil ikke bruge en femøre på børnene. Kun centralisere og tyrannisere, så flere børn tvangsfjernes fra deres forældre og altså for kommunernes regning.

Der er al mulig grund til at holds øje med statsministeren i de kommende måneder.

Der er fire måneder tilbage af Folketingsåret, vinterferie og andre ferier og fridage inkluderet. Der er i virkeligheden kun nogle snese arbejdsdage tilbage i Folketinget, før det bliver sommerferie.

Kort og godt er der ikke megen tid for Mette Frederiksen.

Jeg forventer, at dette Folketingsår vil nå en rekord.

Rekorden i regeringens brudte valgløfter.

Det gælder ikke blot børnene.

Det gælder den klimalov, som Mette Frederiksen i sin nytårstale talte om, men som er det rene fup. Der er overhovedet ingen klimalov.

Det gælder asylpolitikken om flygtningecentre uden for Danmark, som, slet ikke kan lade sig gøre, hvis man skal tro Mette Frederiksens egen udlændingeminister.

Og sådan vil det gradvis afsløres, at Mette Frederiksen blev statsminister på løfter, som hun ikke kan eller vil indfri, og som hun slet ikke vil betale for. Desuden kniber det med venstrefløjens opbakning.

Skyldes de falske valgløfter mon statsministerens komplette uvidenhed eller et ønske om at føre befolkningen bag lyset?

Enhver må tænke sit.

Men der er god grund til at oppositionen er i offensiven. Det kan vise sig, at Mette Frederiksen kører fast, præcis som hendes forgænger og forbillede Anker Jørgensen gjorde det i 1982.

Det banede vejen for Schlüterregeringen, der sad i ti år.

Et regeringsskifte kan komme før vi venter det.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
24.02.20, 18:13
Tal fra den nye tænketank Unitos viser tydeligt, at det er på høje tid at sende de personer, som har kvitteret for let adgang til Danmark med kriminalitet og klanmentalitet, væk herfra. Læs mere
Af Jens Kindberg
24.02.20, 13:38
Er danske politikere virkelig så langt fra almindelige borgere, som den tidligere statsminister afslører i et indlæg på Facebook, hvor han brokker sig over p-forholdene i København. Læs mere
Af Utku H. Güzel
23.02.20, 14:43
Selvom det står klart, at krigen i Syrien er skabt af udefrakommende grunde, og at de vestlige lande har en meget stor finger med i spillet, så prøver man fortsat at skabe en anden historie. Det er til at brække sig over. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.02.20, 10:30
Dannelse skal hverken afspejle eller efterligne demokratiet, men hæve det, kvalificere det, ja, muliggøre det. Læs mere
Af Martin Ågerup
22.02.20, 00:34
Den danske SU er i forvejen den mest generøse i verden Læs mere
Af Nauja Lynge
21.02.20, 18:06
Folketingets partier har givet samtykke til, at dansk fregat indgår i fransk hangarskibsgruppe, selvom franske interesser ikke flugter med de danske. Det kræver, at Danmark justerer sin arktiske politik. Læs mere
Af Marie Høgh
21.02.20, 13:45
Hvis samtykkeloven bliver en realitet, kvæles det personlige ansvar, tilliden og friheden i slipstrømmen på #MeToo, der næres af mistillid mellem kønnene. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.02.20, 19:18
Her kommer min kommentar helt uden Debatten. Læs mere
Af Søren Gade
20.02.20, 15:30
Hvorfor er vores unge blevet så kropsfikserede? Påvirkning fra medierne og influencere bærer med deres deres udstilling af nogle ofte absurde idealer en stor del af skylden for det, der kan ende galt. Læs mere