Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Raceren video slår dybe skår i billedet af Mette Frederiksen som alle børns minister

Socialdemokratiet har udsendt en video, der viser, at det kun er hvide danske børn, der er genstand for partiets omsorg for at mindske uligheden i samfundet.

Mette Frederiksen er ikke heldig med sin årelange udmelding om, at hun ønsker at være børnenes minister. Kendsgerningerne og egne selvmodsigelser taler imod Mette Frederiksens troværdighed.

For få dage siden forklarede statsministeren i nytårstalen, der er gennemarbejdet af 117 spindoktorer, at hun ønsker flere børn tvangsfjernet fra deres forældre. Det har rimeligt nok affødt massiv kritik fra mange sider. Man kunne da forvente, at børnenes minister netop ville kaste alle kræfter ind på at styrke barnets mulighed for at have et godt liv med sine biologiske forældre.

Nytårstalen virker som et spark til nogle af de alle svageste familier.

Nu er den gal igen. Socialdemokratiet har efter alle kunstens regler og med hjælp fra fagfolk udsendt en video for at styrke statsministerens image som børnenes minister.

Den video er socialdemokratiet sluppet ualmindeligt dårligt fra.

Videoen skal fremtræde, som om de børn, der medvirker, kommer fra en skole i Brøndby, hvor danskerne vel at mærke i det store strandområde er et etnisk mindretal.

Brøndby Kommunes skoler er et broget skue. Jeg passerer jævnligt Strandskolen, når skolen begynder om morgenen. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg bor i et område og i et Danmark med børn, der nedstammer fra mange folkeslag.

Den virkelighed ønsker Socialdemokratiet ikke at afspejle. Ved et snuptag har Socialdemokratiet ændret totalt på virkeligheden. Børnene i videoen er nærmest racerene hvide. Det viser sig, at de fleste medvirkende slet ikke er skolebørn fra Brøndby, sådan som Socialdemokratiet ellers fremstiller det i videoen. De medvirkende, viser det sig, er fundet i Socialdemokratiet og SDU.

Endelig viser det sig, at hele idéen i videoen er et plagiat.

Men det er slet ikke det værste. Det værste er, at Socialdemokratiets ordfører Jesper Petersen i en udsendelse i DR lørdag igen og igen forsvarer videoen i stedet for at indrømme, at videoen er udtryk for flere begåede bommerter.

Allerværst er dog Jesper Petersens begrundelse for Socialdemokratiets forsvar.

Videoen er fremstillet for at gøre opmærksom på de sociale forskelle, hævder Jesper Petersen!

Det er altså, hvad socialdemokratiet ved om Danmark. At sociale forskelle alene findes blandt hvide danskere.

De familier, der er de allersvageste, trues med tvangsfjernelse.

Der hetzes mod ghettoerne.

Socialdemokratiets univers er, at danske børn, kun hvis de er hvide, er genstand for Socialdemokratiets omsorg for at mindske uligheden i samfundet.

Det er uhyggeligt at tænke på, hvilke samfundsgrupper Socialdemokratiet mon næste gang vil holde ude af fællesskabet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Mathias U. Vinholt
17.02.20, 11:33
På tværs af tre nordiske ungdomsfagforbund siger vi klart: Hvis EU-Kommisionen ønsker er at sikre de europæiske arbejderes levevilkår, så er en lovbestemt mindsteløn det kortsigtede valg. Lad os i stedet satse på organisering og europæisk solidaritet! Læs mere
Af Mikael Jalving
17.02.20, 11:20
Hvordan kunne det gå så galt i Sverige? Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
17.02.20, 08:01
Det er helt galt, når sønderjydernes berømte protestsang "Det haver så nyeligen regnet" skrives om af Sigurd Barrett, fordi Grænseforeningen skammer sig over den. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.02.20, 22:07
Meget sigende havde heller ingen andre af de andre vestlige deltagere i München fattet noget, om end af lidt andre grunde. Læs mere
Af Louis Jacobsen
16.02.20, 21:29
Gennembrudsforliget er landet hos industrisektoren. Bliver det ud fra det, vi kommer til at danne en fælles front mod social dumping i fagbevægelsen? Jeg håber på det. Læs mere
Af Utku H. Güzel
16.02.20, 17:38
Antallet af fattige og hjemløse stiger, og vores fælles velfærd bliver forringet, og imens indkasserer en gruppe topchefer skyhøje lønninger og goder, som er alt andet end ordentligt over for resten af befolkningen. Læs mere
Af Mikael Jalving
15.02.20, 21:00
SAS-reklamen er kun toppen af isbjerget. Vi hader os selv og elsker alle andre som ingen anden. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.02.20, 14:04
Det er en visionsløs olie-turné den grønlandske selvstyreformand er draget ud på, og det er fuldstændigt skudt forbi i forhold til klimakrisen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.02.20, 12:00
Politikerne skal ikke lege mellemledere. I den danske politistyrke ser man nu tydeligt, hvor galt det kan gå, hvis det sker. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.02.20, 15:23
At de ikke forstår det, er det egentligt afslørende. Læs mere