Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Borgerlige partier ønsker at jage jøderne ud af Danmark

Hold fingrene fra at kriminalisere jødisk omskæring. Forslaget om, omskæring skal betragtes som vold, gør danske jøder hjemløse. For omskæring er en gammel religiøs nødvendighed.

Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti har sammen med bl.a. Enhedslisten foreslået, at jødisk omskæring af drengebørn betragtes som vold, der kan straffes med flere års fængsel.

Forslaget er oprindeligt et borgerforslag, som de tre partier sammen med andre partier mener skal behandles i Folketinget. Beslutningsforslaget er fremsat den 3. oktober 2019.

Stemmer man ja til at gøre omskæring til en forbrydelse, stemmer man ja til at sende jødiske landsmænd ud af Danmark.

Det er stærkt nedslående, at folketingsmedlemmerne ikke mindst fra de to borgerlige partier og i tæt parløb med den yderste venstrefløj så tydeligt giver udtryk for deres totale mangel på viden om og ligegyldighed over for den kendsgerning, at jødisk omskæring af nyfødte drengebørn er en religiøs nødvendighed for jøderne. Omskærelsen har været praktiseret i årtusinder og er indbegrebet af det at være jøde.

Så åndløse og ahistoriske er de nævnte partier blevet, at de religiøse hensyn end ikke nævnes i forslagets bemærkninger. Derfor er diskussionen om grundlovens bestemmelse om religionsfrihed også totalt fraværende i beslutningsforslagets bemærkninger. Og det til trods for, at beslutningsforslaget kriminaliserer en hidtil lovlig, ældgammel og kendt religionsudøvelse. Dermed undertrykkes jødernes religionsfrihed og religiøse praksis.

Jøderne har af religiøse grunde omskåret drengebørn i flere tusinde år. Vi har i Danmark kendt til omskæringen, så længe vi har været kristne. Jesus var jøde og blev ifølge Det Nye Testamente omskåret en uge efter fødslen. Også Johannes Døberen, Paulus og mange af de første kristne var omskårne, al den stund de var jøder.

I dag er op imod halvdelen af mænd i USA omskårne. De danske sundhedsmyndigheder er nået frem til, at omskæring ikke rummer risici, der kan begrunde et forbud. Og omskæring har i Danmark været praktiseret i flere hundrede år, nemlig så længe der har været jøder i landet.

Det i Folketinget fremsatte beslutningsforslag er direkte misvisende, fordi det totalt mangler oplysning om, hvad jødisk omskæring er, og hvilke konsekvenser en kriminalisering vil få for jøder i Danmark.

Jødisk omskæring er ikke bare et tilfældigt ritual. Der må sættes lighedstegn mellem omskæring af drenge og det at være jøde, på samme måde som der sættes lighedstegn mellem det at være kristen og det at være døbt.

De folketingsmedlemmer, der stemmer for en kriminalisering af den jødiske omskæring, og de folketingsmedlemmer, der stemmer for at kriminalisere jødiske landsmænd, må gøre sig helt klart, hvad konsekvensen er: Beslutningsforslaget kriminaliserer selve det at være jøde! Danske jøder kriminaliseres på grund af deres tro. Det er en indiskutabel og uhyggelig kendsgerning.

Nu bliver der taget stilling til omskæring: Alle religioner må forny sig, også den jødiske

At stemme for at kriminalisere jødisk omskæring er det samme som at stemme for, at der ikke længere kan være jøder i Danmark.

Det nytter ikke at tale om uden om.

De folketingsmedlemmer, der stemmer for at gøre en årtusind år gammel jødisk religiøs nødvendighed til en kriminel handling, burde være ærlige og indrømme, at de bidrager til, at Danmark indskriver sig i historien blandt de lande, der har gjort jøderne hjemløse. Folketingsmedlemmerne bidrager til, at Danmark kommer i samme liga som de lande, der i dag gør kristne hjemløse. Det vil folketingsmedlemmerne sikkert ikke have mod til at indrømme. Men sådan er det.

Intet folketingsmedlem kan lukke øjnene eller undskylde sig. Stemmer man ja til at gøre omskæring til en forbrydelse, stemmer man ja til at sende jødiske landsmænd ud af Danmark.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Louis Jacobsen
12.07.20, 20:53
Til efteråret planlægges det at hæve pensionsalderen yderligere, det går ikke. Læs mere
Af Gitte Seeberg
12.07.20, 09:28
Når en regering griber til så omfattende og indgribende foranstaltninger som forsamlingsforbud, mulighed for at tvangsvaccinere borgere, tvangslukning af store dele af erhvervslivet, lukning af domstolene og neddrosling af medier som TV 2 og DR og grænselukninger, så skal beslutningerne kunne retfærdiggøres og forsvares. Lad os komme tilbage til normale retstilstande nu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.20, 16:35
Den totalitære techgigant tåler ikke ytringsfrihed. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til, om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere