Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Borgerlige partier ønsker at jage jøderne ud af Danmark

Hold fingrene fra at kriminalisere jødisk omskæring. Forslaget om, omskæring skal betragtes som vold, gør danske jøder hjemløse. For omskæring er en gammel religiøs nødvendighed.

Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti har sammen med bl.a. Enhedslisten foreslået, at jødisk omskæring af drengebørn betragtes som vold, der kan straffes med flere års fængsel.

Forslaget er oprindeligt et borgerforslag, som de tre partier sammen med andre partier mener skal behandles i Folketinget. Beslutningsforslaget er fremsat den 3. oktober 2019.

Stemmer man ja til at gøre omskæring til en forbrydelse, stemmer man ja til at sende jødiske landsmænd ud af Danmark.

Det er stærkt nedslående, at folketingsmedlemmerne ikke mindst fra de to borgerlige partier og i tæt parløb med den yderste venstrefløj så tydeligt giver udtryk for deres totale mangel på viden om og ligegyldighed over for den kendsgerning, at jødisk omskæring af nyfødte drengebørn er en religiøs nødvendighed for jøderne. Omskærelsen har været praktiseret i årtusinder og er indbegrebet af det at være jøde.

Så åndløse og ahistoriske er de nævnte partier blevet, at de religiøse hensyn end ikke nævnes i forslagets bemærkninger. Derfor er diskussionen om grundlovens bestemmelse om religionsfrihed også totalt fraværende i beslutningsforslagets bemærkninger. Og det til trods for, at beslutningsforslaget kriminaliserer en hidtil lovlig, ældgammel og kendt religionsudøvelse. Dermed undertrykkes jødernes religionsfrihed og religiøse praksis.

Jøderne har af religiøse grunde omskåret drengebørn i flere tusinde år. Vi har i Danmark kendt til omskæringen, så længe vi har været kristne. Jesus var jøde og blev ifølge Det Nye Testamente omskåret en uge efter fødslen. Også Johannes Døberen, Paulus og mange af de første kristne var omskårne, al den stund de var jøder.

I dag er op imod halvdelen af mænd i USA omskårne. De danske sundhedsmyndigheder er nået frem til, at omskæring ikke rummer risici, der kan begrunde et forbud. Og omskæring har i Danmark været praktiseret i flere hundrede år, nemlig så længe der har været jøder i landet.

Det i Folketinget fremsatte beslutningsforslag er direkte misvisende, fordi det totalt mangler oplysning om, hvad jødisk omskæring er, og hvilke konsekvenser en kriminalisering vil få for jøder i Danmark.

Jødisk omskæring er ikke bare et tilfældigt ritual. Der må sættes lighedstegn mellem omskæring af drenge og det at være jøde, på samme måde som der sættes lighedstegn mellem det at være kristen og det at være døbt.

De folketingsmedlemmer, der stemmer for en kriminalisering af den jødiske omskæring, og de folketingsmedlemmer, der stemmer for at kriminalisere jødiske landsmænd, må gøre sig helt klart, hvad konsekvensen er: Beslutningsforslaget kriminaliserer selve det at være jøde! Danske jøder kriminaliseres på grund af deres tro. Det er en indiskutabel og uhyggelig kendsgerning.

Nu bliver der taget stilling til omskæring: Alle religioner må forny sig, også den jødiske

At stemme for at kriminalisere jødisk omskæring er det samme som at stemme for, at der ikke længere kan være jøder i Danmark.

Det nytter ikke at tale om uden om.

De folketingsmedlemmer, der stemmer for at gøre en årtusind år gammel jødisk religiøs nødvendighed til en kriminel handling, burde være ærlige og indrømme, at de bidrager til, at Danmark indskriver sig i historien blandt de lande, der har gjort jøderne hjemløse. Folketingsmedlemmerne bidrager til, at Danmark kommer i samme liga som de lande, der i dag gør kristne hjemløse. Det vil folketingsmedlemmerne sikkert ikke have mod til at indrømme. Men sådan er det.

Intet folketingsmedlem kan lukke øjnene eller undskylde sig. Stemmer man ja til at gøre omskæring til en forbrydelse, stemmer man ja til at sende jødiske landsmænd ud af Danmark.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Søren Gade
23.01.20, 14:30
Danske nyrepatienter kan ikke få betalt en livreddende transplantation i USA af det offentlige – kun hvis man selv har mulighed for at punge ud. Det er en urimelig forskel. Læs mere
Af Louis Jacobsen
23.01.20, 14:13
En kollega udviste solidaritet med mig i praksis. Det er åbenbart efterspurgt. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.01.20, 12:47
En gang var det acceptabelt at køre stærkt i byen, men tiderne er skiftet. Mange kører dog stadig hasarderet, især andengenerationsindvandrere. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.01.20, 11:42
Både røde og blå politikere vil have flest mulig gennem en boglig uddannelse. Det er at svigte de unge Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
23.01.20, 09:14
Baner Mette Frederiksen selv vejen for en ny regering? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
22.01.20, 21:23
Brian Arly Jacobsen fra Københavns Universitet er vred over, at Mette Frederiksen har medgivet, at indvandringen er medvirkende til vækst i antisemitismen herhjemme. Det må man ikke sige i det politisk korrekte miljø. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
22.01.20, 10:46
Roundup er til gavn for både biodiversitet og klimaet, og et borgerforslag om at forbyde sprøjtemidler med glyfosat er båret af følelser, ikke fakta. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
21.01.20, 22:21
Eneste løsning mod Facebooks egenrådige fremfærd er lovgivning. Gøre det strafbart at forskelsbehandle politiske holdninger. Læs mere
Af Marie Høgh
21.01.20, 22:11
Biskopperne vil reducere Folkekirkens CO2-udledning med 70 procent inden 2030. Umiddelbart rummer det symbolpolitiske forslag varm luft nok til at opvarme alle landets middelalderkirker helt indtil undergangen og Kristi genkomst. Og mens vi venter, vil biskopperne åbenbart lægger kirkehus til den identitetspolitisk syge, ekstreme selvrealisering og overopmærksomhed på os selv, som desværre (næsten) altid følger klimaaktivismen. Læs mere