Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mette Frederiksen undergraver den stramme udlændingepolitik

Statsministeren gør det lettere for udviste kriminelle at blive i Danmark

I de liberale regeringers tid har det altid været et krav, at andre lande skal modtage deres egne statsborgere, der er udvist på grund af kriminalitet, eller som har fået afslag på asyl i Danmark.

Folkeretligt har landene nemlig pligt til at tage egne statsborgere tilbage.

Det princip vil Mette Frederiksen nu ophæve for danske statsborgere. Og naturligvis vil andre lande omgående nægte at modtage alle deres egne statsborgere, som vi ønsker udsendt fra Danmark.

Det er ikke svært at forestille sig, at mange modtagerlande vil juble over Mette Frederiksens ikke særlig begavede udmelding.

Mange modtagerlande slår sig i forvejen i tøjret, når Danmark ønsker at hjemsende kriminelle og afviste asylsøgere.

Det kræver store ressourcer at få de pågældende hjemsendt.

Men nu bliver det næsten umuligt, fordi Mette Frederiksen frejdigt meddeler, at hun ikke vil have danske statsborgere, der f.eks. kommer tilbage fra Syrien, ind i Danmark.

Jamen, de lande, hvor asylsøgerne kommer fra, vil da slå sig på lårene af grin, når vi vil hjemsende. Der vil blive lukket totalt for Danmarks ønsker om at sende afviste asylsøgere og kriminelle tilbage til hjemlandene. Når vi selv i vores lille land suspenderer spillereglerne, vil de store lande da gøre det samme. Irak, Iran, Afghanistan, Tyrkiet, Somalia osv. osv. Det bliver et dyrt bytte for danske skatteborgere.

Sig mig engang: kan Mette Frederiksen og hendes mange rådgivere hverken tælle eller regne?

Hele det politisk ansatte spindoktorkorps er åbenbart helt uvidende om politikken i andre lande. At sætte sig ud over de spilleregler, som Danmark selv har mest gavn af, er mildest talt ikke særligt begavet.

Om igen, Mette Frederiksen. Det nytter ikke at forhindre nogle få i at indrejse i Danmark, når prisen er, at de mange, der skal udsendes, aldrig bliver udsendt fra Danmark.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Henrik Højlund
09.12.19, 19:44
Game of Thrones og Bachs juleoratorium lokker med noget stort i vores små liv. Læs mere
Af Peter Kofod
09.12.19, 12:21
Når EU-tilhængerne taler løsninger i det europæiske samarbejde, taler de desværre om et EU, der ganske enkelt ikke findes. Læs mere
Af Nauja Lynge
09.12.19, 09:29
USA er ikke en venlig kolonimagt, som skal fortælle danskerne, hvad vi skal mene. Læs mere
Af Jens Philip Yazdani
08.12.19, 18:27
De seneste års nedskæringer i uddannelsessystemet, den mangelfulde klimaindsats og alvorligt forringede velfærd rettes ikke op med denne finanslovsaftale. Det er et skridt i den rigtige retning, men det er slet ikke nok – og de små forbedringer skyldes kun bevægelsernes utrættelige kamp. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.12.19, 15:18
Ole Hasselbalch vil for altid tjene som inspiration for nationalt sindede danskere. Læs mere
Af Nauja Lynge
08.12.19, 12:16
Hvis bare alle danske statsborgere ville følge hans eksempel. Læs mere
Af Mikael Jalving
08.12.19, 08:00
Mød Hans Gammeltoft-Hansen, tidligere formand for Dansk Flygtningehjælp og arkitekten bag udlændingeloven af 1983. Læs mere
Af Nauja Lynge
06.12.19, 13:22
Kinesernes strategiske hensyn kan blive rigsfællesskabets værste mareridt. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
06.12.19, 10:45
Hold fingrene fra at kriminalisere jødisk omskæring. Forslaget om, omskæring skal betragtes som vold, gør danske jøder hjemløse. For omskæring er en gammel religiøs nødvendighed. Læs mere