Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mette Frederiksen undergraver den stramme udlændingepolitik

Statsministeren gør det lettere for udviste kriminelle at blive i Danmark

I de liberale regeringers tid har det altid været et krav, at andre lande skal modtage deres egne statsborgere, der er udvist på grund af kriminalitet, eller som har fået afslag på asyl i Danmark.

Folkeretligt har landene nemlig pligt til at tage egne statsborgere tilbage.

Det princip vil Mette Frederiksen nu ophæve for danske statsborgere. Og naturligvis vil andre lande omgående nægte at modtage alle deres egne statsborgere, som vi ønsker udsendt fra Danmark.

Det er ikke svært at forestille sig, at mange modtagerlande vil juble over Mette Frederiksens ikke særlig begavede udmelding.

Mange modtagerlande slår sig i forvejen i tøjret, når Danmark ønsker at hjemsende kriminelle og afviste asylsøgere.

Det kræver store ressourcer at få de pågældende hjemsendt.

Men nu bliver det næsten umuligt, fordi Mette Frederiksen frejdigt meddeler, at hun ikke vil have danske statsborgere, der f.eks. kommer tilbage fra Syrien, ind i Danmark.

Jamen, de lande, hvor asylsøgerne kommer fra, vil da slå sig på lårene af grin, når vi vil hjemsende. Der vil blive lukket totalt for Danmarks ønsker om at sende afviste asylsøgere og kriminelle tilbage til hjemlandene. Når vi selv i vores lille land suspenderer spillereglerne, vil de store lande da gøre det samme. Irak, Iran, Afghanistan, Tyrkiet, Somalia osv. osv. Det bliver et dyrt bytte for danske skatteborgere.

Sig mig engang: kan Mette Frederiksen og hendes mange rådgivere hverken tælle eller regne?

Hele det politisk ansatte spindoktorkorps er åbenbart helt uvidende om politikken i andre lande. At sætte sig ud over de spilleregler, som Danmark selv har mest gavn af, er mildest talt ikke særligt begavet.

Om igen, Mette Frederiksen. Det nytter ikke at forhindre nogle få i at indrejse i Danmark, når prisen er, at de mange, der skal udsendes, aldrig bliver udsendt fra Danmark.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Alex Vanopslagh
13.07.20, 17:09
Alle er forfærdede over sagen om stakkels demente Elses umenneskelige behandling, men de automatiske svar – flere penge og flere regler – vil næppe forhindre den slags sager i at opstå. Der er brug for et nybrud, hvor borgeren kommer før systemet. Læs mere
Af Louis Jacobsen
12.07.20, 20:53
Til efteråret planlægges det at hæve pensionsalderen yderligere, men det går ikke. Læs mere
Af Gitte Seeberg
12.07.20, 09:28
Når en regering griber til så omfattende og indgribende foranstaltninger som forsamlingsforbud, mulighed for at tvangsvaccinere borgere, tvangslukning af store dele af erhvervslivet og neddrosling af medier som TV 2 og DR og grænselukninger, så skal beslutningerne kunne retfærdiggøres og forsvares. Lad os komme tilbage til normale retstilstande nu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.20, 16:35
Den totalitære techgigant tåler ikke ytringsfrihed. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til, om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere