Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Seksuelt misbrug af børn er uhyrligt

Men ingen er skyldig uden dom

TV Avisen søndag bragte et indslag om en pædagog, der var mistænkt for seksuelle krænkelser over for børn i den institution, han var ansat i.

Politiet har efterforsket sagen. Desværre roder de ukyndige journalister på DR rundt i begreberne sigtelse og tiltale, så det ikke kan gennemskues, hvor langt politiet efterforskede, før efterforskningen blev indstillet.

Men uanset afgørelsen må det slås fast, at enhver er uskyldig, indtil han er dømt. Ifølge TV Avisen kommer sagen slet ikke for retten.

Det er menneskeligt forståeligt, hvis forældrene alligevel er bekymrede. Men der må under alle omstændigheder i den grad advares imod folkedomstolen.

Sagen bør give anledning til alvorlig eftertanke.

Jeg kan anbefale, at man ser Thomas Vinterbergs film ”Jagten”. Den burde være tvangspensum overalt i samfundet. Her er noget at lære for alle.

Filmen afslører hykleriet, dobbeltmoralen og det overfladiske liv hos en gruppe forældre.

Filmen afslører, hvordan det lykkes institutionens overordnede at begå alle de fejl under afhøringen, der kan begås, og som gør det næsten håbløst for politiet senere at samle sagen op.

Den lille Klaras beskyldning tages for gode varer. Der stilles ingen kritiske spørgsmål.

Den lille pige presses til at gentage sine beskyldninger og overdrive dem, selv om det er tydeligt for enhver, at pigen forsøger at slippe udenom.

Pædagogen Lukas’ tilværelse ændres på et øjeblik. Han hjemsendes og må ikke se sit eget barn.

Han chikaneres og udsættes for vold og udstødelse.

Frafaldne venner agerer tæskehold, da politiet løslader pædagogen, fordi mistanken er grundløs.

Overgreb over for børn er frygtelige.

Men filmen ”Jagten” viser, hvor hurtige vi er til at rette mistanke imod uskyldige, og hvor hurtigt såkaldte pæne mennesker griber til vold og ødelægger en hel families liv i stedet for at lade retssystemet arbejde.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere
Af Utku H. Güzel
08.07.20, 19:10
For mig forekommer det vildt hyklerisk, at man kan støtte en diktator som Erdogan samtidig med, at man brokker sig over frihedsrettigheder herhjemme i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.20, 13:54
Hvor kært at sidestille en demokrat som undertegnede med en kommunist og derfor antidemokrat og voldsparat. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.07.20, 18:55
Lad mig slå fast: Langt de fleste unge grønlændere klarer sig godt og bruger deres stemme på en god måde. Men tiden er for farlig til, at vi kan lade enkelte grønlændere bruge ord som ”decolonize” til at piske en stemning op under betegnelsen kunst. Læs mere
Af Harun Demirtas
07.07.20, 14:50
Ingen skal bede beboere lave lort på kommando i den seng, som hun også skal sove i eller lade dem at hænge i en loftlift i syv minutter, mens man glor på hendes blottede underliv. Læs mere
Af Martin Ågerup
07.07.20, 13:51
DF er reelt et enkeltsagsparti: ældre og islam. S har overtaget disse dagsordner Læs mere