Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tak, Løkke. Tak, Ellemann

Politik er et blodigt håndværk.

Tak, er kun et fattigt ord, når Lars Løkkes indsats gøres op.

Hans eget liv var indsatsen i arbejdet for det parti, han tilsluttede sig i en meget ung alder, hvor de fleste overhovedet ikke har taget stilling til, hvad de vil med Danmark.

For de historisk kyndige er Lars Løkkes skæbne ikke ukendt. Mange magthavere er i tidens løb blevet fældet af deres egne. Verdenshistorien er fyldt med eksempler.

Lars Løkkes afgang er omgivet af synlig usselhed i Venstres forretningsudvalg. Flere stod frem i medierne og ville bare rive ned uden at have noget alternativ. Da Lars gik, fordi han ikke ville finde sig i, at hans ytringsfrihed på det kommende landsmøde skulle begrænses, var de samme personer i forretningsudvalget aldeles fraværende og tavse.

Dem, der mobbede ham ud, ville tale politik i stedet for personer. Samtidig forhindrer de formanden i at ytre sig om politik. Det hænger overhovedet ikke sammen.

Siden har vi ikke hørt fra Venstres forretningsudvalg, der fejt gemte sig, da pressen i lørdags ville vide, hvad der foregik.

Men dette forløb i erindringen, er det ekstra modigt, at Ellemann tør stille op på Venstres landsmøde. Det skal han have stor tak for. Han går ind til en krævende post, der tager hele hans liv.

Man kan så udtale et fromt håb om, at forretningsudvalget lægger usselheden på hylden og bakker op om formanden og giver ham den frihed, som en politisk leder nødvendigvis må have. Man kan håbe, at forretningsudvalget vil være mere tro imod den kommende formand. Men man kan have sin tvivl. En gang utro, giver mig tvivl om loyaliteten og troskaben i Venstres forretningsudvalg.

Jeg ønsker Jakob Ellemann al mulig held og lykke. Det får han brug for, hvis han bliver valgt.

Glem ikke ordene fra den gamle venstrehøvding I. C. Christensen:
Bliver jeg valgt, går jeg ind til en gerning, der på mange måder er besværlig og ikke uden fare for ens indre liv.”

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.19, 19:38
Bliver vores ytringsfrihed reelt ødelagt, og hvorfor reagerer magthaverne ikke? Læs mere
Af Nauja Lynge
17.09.19, 13:35
Men både republikanerne og Trump har vist nødvendigheden af en mere ligeværdig stat, hvis rigsfællesskabet skal bevares. Læs mere
Af Isabella Arendt
17.09.19, 06:35
Tomater fra Spanien, grise fra Danmark, køer, der prutter, og den evige dårlige samvittighed, når det kommer til økologi. Vi aner jo faktisk ikke, hvad bæredygtighed er. Læs mere
Af Utku H. Güzel
16.09.19, 21:18
Vi bliver nemlig ikke betragtet som meget andet end arbejdskraft og forbrugere i dette system. Læs mere
Af Louis Jacobsen
16.09.19, 18:33
Der har været en del debat omkring en vikar i Københavns lufthavn og personens valg af fagforening. Ligesom det frie fagforenings valg er et faktum så er det også et faktum at dit frie valg kan have konsekvenser for alle muligt andre end dig selv. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.09.19, 17:20
Mette Thiesens synspunkter siger meget mere om hendes falske kærlighed til Danmark, end det siger om mig og min danskhed Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
15.09.19, 13:45
Vi nærmer os hastigt en helt ny situation i Sverige. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.09.19, 11:30
Hvordan står det til med fagforeningsfriheden, Mette Frederiksen? Læs mere
Af Mikael Jalving
15.09.19, 07:00
En muterende virus spreder sig fra Silicon Valley og FN til danske universiteter. Den politiske korrekthed. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
14.09.19, 14:20
Jesper Panduro: »Det drejer sig ikke længere om at være bedst i verden, men bedst for verden.« Læs mere