Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Er det en joke, galimatias eller menneskehandel?

Man aner jo aldrig om Trumps tale er det ene eller det andet

,


Joke, galimatias eller menneskehandel. Man ved jo aldrig, når Amerikas præsident siger ord eller skriver på twitter.

Den sidste historie om, at Trump vil købe Grønland, skal såmænd nok være rigtig. Der er jo ingen grænser for, hvad Trump har sagt og skrevet i sin præsidenttid.

Det uhyggelige bag denne tanke om at købe Grønland er jo ikke, at Trump mener, at han kan købe et andet land. Heller ikke, at han er fuldstændig ligeglad med, hvor meget han fornærmer Dronningen og Kongeriget Danmark.

Det rigtig uhyggelige er, at Amerikas præsident mener, at mennesker, ja et helt folk kan købes og sælges i år 2019, sådan som USA tidligere har praktiseret slaveri af mennesker.

Man ser det for sig; Trump ønsker en ny gruppe mennesker, han kan bruge som syndebukke. Præsidentens foragt for mindretal er jo uden ende.

Trump har selv bragt sig i den situation, at uanset, hvor mange gange han udsender dementier og bortforklaringer om denne historie, så må han finde sig i at blive mødt med egen medicin.

Et dementi fra præsidenten vil blot fremprovokere en latter, der kan høres over hele verden.

Verden må svare: Dementi, tilbagetog og bortforklaringer, er jo bare FAKE NEWS, produceret af præsidenten selv.Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
19.01.20, 22:20
Det går muntert for sig i den fagre, nye, politisk korrekte verden. Underholdningsværdien er uovertruffen. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.01.20, 10:00
Ved skæbnens ironi blev jeg nytårsaften bænket sammen med en hel flok terapeuter. Det blev en længere snak. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.01.20, 23:16
Det grønlandske parti, Atassut, vil ikke fortsat deltage, hvis det blot er spild af økonomiske ressourcer. Det forstår jeg godt og har også flere gange foreslået at sætte den på hold af samme årsag. Læs mere
Af Isabella Arendt
18.01.20, 08:44
Da reformen blev indført, mente regeringen, at vi bare skulle være tålmodige, så ville den virke. Nu er den igen evalueret og dumper – til -3 endda. Hvor længe skal vi vente? Hvor længe skal vi være tålmodige, i et håb om at reformen virker »lige om lidt«? Læs mere
Af Nauja Lynge
17.01.20, 22:04
Måske er det på tide at vise vores egen styrke – og måske er det, hvad han provokerer os til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.01.20, 11:30
Jakob Ellemann-Jensens reaktion over for Kristian Jensen var nødvendig, for den tidligere næstformand har – igen – opført sig forbløffende illoyalt. Den eneste sejrherre er Mette Frederiksen. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.01.20, 15:16
Alle dømte er arabere, afghanere eller andre fra ikkevestlige lande. Læs mere
Af Søren Gade
16.01.20, 14:59
Den svenske EU-kommissær Ylva Johansson er stolt af den meget lempelige svenske asylpolitik. Jeg begriber ikke, hvordan hun kan få sig selv til at rose, hvad enhver kan se har været en fiasko. Det er derfor dybt bekymrende, at netop hun skal stå i spidsen for et nyt asylsystem i Europa Læs mere