Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Dansk elitesport bør skamme sig

Danske svømmepiger holdt som slaver

DRTV sendte søndag aften en såkaldt dokumentar. Det betyder manipulerende klip og manipulerende billeder og manipulerende musik. Alt sammen aldeles unødvendigt, hvis det var virkeligheden, Danmarks Radio ønskede at fremvise.

Vore kendte svømmestjerners beretninger var mere end tilstrækkelige til at vise, at der er noget rivende galt i Danmark, som leder tanken hen på gamle dage i diktaturstaten Østtyskland. Det var dengang, da sportspigerne mere lignede mænd end kvinder og indkasserede den ene olympiske medalje efter den anden.

Søndagens tv-udsendelse viste, at vi ikke er et klap bedre i Danmark.

Når alle forsøgene på manipulation gennem musik og klip blev skrællet fra, stod svømmepigernes hjerteskærende beretninger tilbage.

Seerne blev konfronteret med trænernes mobning, ydmygelse, nedgørelse, slaveri, angreb på intimsfæren, overgreb mod 14-årige og stjerners angst, depression, overdosis af smertestillende medicin og spiseforstyrrelser.

Kort sagt behandlede trænerne pigerne, så flere af dem endte i livstruende tilstande og har fået psykiske og fysiske skader for livet.

Trænerne gemmer sig for medierne. Repræsentanterne for svømmesporten gjorde i udsendelsen et ynkeligt indtryk. De kan ikke engang overbevise os seere om, at der kommer bedre tider.

Den dygtige Krause-Kjær havde i ”Deadline” besøg i studiet af en velbetalt hovedfigur i sportens verden. Ikke engang han kunne overbevise nogen om, at man ønsker, at svømmepigerne i fremtiden bliver behandlet som mennesker.

Hvordan mon det står til i andre sportsgrene? Det følger medierne forhåbentlig op på.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
03.06.20, 22:05
Lad nu dansk udenrigspolitik blive formet på Christiansborg og ikke blive dikteret fra Washington. Læs mere
Af Nauja Lynge
03.06.20, 21:20
Danskere, islændinge og grønlændere er velkommen på Færøerne – selvom Færøerne overhovedet ikke blev nævnt, da statsministeren åbnede Danmark lidt mere op. Læs mere
Af Henrik Højlund
03.06.20, 17:40
Formanden for Ateistisk Selskab hævder i mindeartikel om den omstridte præst Thokild Grosbøll, der ikke troede på en skabende Gud, at mange medlemmer af folkekirken er ateister. Det tror jeg, han har ret i. Men ateismen er også en tro. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
03.06.20, 15:53
Tyskland fjerner rejserestriktionerne, mens Danmark stædigt holder fast uden sundhedsfagligt belæg Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
03.06.20, 08:13
Det er latterligt, når borgerlige debattører stempler Frederiksen-kritikere som onde mennesker Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
02.06.20, 20:57
Berlingske holder mikrofonen for en mand, der opfordrer til noget af den groveste kriminalitet, der findes. Læs mere
Af Harun Demirtas
02.06.20, 13:53
Fysisk vold, der kommer af et sekunds racistisk vanvid, kan vi godt bekæmpe demokratisk. Men hvad gør man i de stærke demokratier, når demokratiet bliver bøjet og i min optik misbrugt til at udøve magt med samme formål, men bare med psykisk vold? Læs mere
Af Rune Lund
02.06.20, 13:34
- og er skyld i, at hjælpepakker ender hos virksomheder i skattely Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
02.06.20, 13:13
Det er vrøvl for alle skattekronerne, når man ikke må sige ”drenge og piger” men kun ”børn” Læs mere