Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Dansk elitesport bør skamme sig

Danske svømmepiger holdt som slaver

DRTV sendte søndag aften en såkaldt dokumentar. Det betyder manipulerende klip og manipulerende billeder og manipulerende musik. Alt sammen aldeles unødvendigt, hvis det var virkeligheden, Danmarks Radio ønskede at fremvise.

Vore kendte svømmestjerners beretninger var mere end tilstrækkelige til at vise, at der er noget rivende galt i Danmark, som leder tanken hen på gamle dage i diktaturstaten Østtyskland. Det var dengang, da sportspigerne mere lignede mænd end kvinder og indkasserede den ene olympiske medalje efter den anden.

Søndagens tv-udsendelse viste, at vi ikke er et klap bedre i Danmark.

Når alle forsøgene på manipulation gennem musik og klip blev skrællet fra, stod svømmepigernes hjerteskærende beretninger tilbage.

Seerne blev konfronteret med trænernes mobning, ydmygelse, nedgørelse, slaveri, angreb på intimsfæren, overgreb mod 14-årige og stjerners angst, depression, overdosis af smertestillende medicin og spiseforstyrrelser.

Kort sagt behandlede trænerne pigerne, så flere af dem endte i livstruende tilstande og har fået psykiske og fysiske skader for livet.

Trænerne gemmer sig for medierne. Repræsentanterne for svømmesporten gjorde i udsendelsen et ynkeligt indtryk. De kan ikke engang overbevise os seere om, at der kommer bedre tider.

Den dygtige Krause-Kjær havde i ”Deadline” besøg i studiet af en velbetalt hovedfigur i sportens verden. Ikke engang han kunne overbevise nogen om, at man ønsker, at svømmepigerne i fremtiden bliver behandlet som mennesker.

Hvordan mon det står til i andre sportsgrene? Det følger medierne forhåbentlig op på.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
17.07.19, 21:38
Under én af ud ti muslimske indvandrere bliver integreret Læs mere
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere
Af Signe Munk
11.07.19, 16:00
Skønhedsindustrien, samfundet og vi selv har et fælles ansvar for de skønhedsidealer, som lægger et enormt præstationspres på især unge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.19, 10:18
Min ringe person har netop fået tre dages karantæne. Læs mere
Af Jens Kindberg
10.07.19, 00:02
De fleste af os har vel været i berøring med hospitalsvæsnet. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.19, 22:14
Af hjertet tak, Harun Demirtas, du fremskynder det tidspunkt, hvor omfattende hjemsendelser på grundlovens og retsstatens grund vil finde sted. Læs mere