Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Opbakning til politiet frem for flere love

Til politikerne: Hold nu fingrene væk fra lovgivningsmøllen. Giv i stedet opbakning til, at politiet anlægger ressourcemæssige hensyn.

Selv den mest hårdnakkede racist, som f.eks. en ekstremist, der med en dom for racisme laver ballade på Blågårdsplads, har en principiel ret til at ytre sig. Demonstrationsretten er en følge af ytringsfriheden.

Politikerne bør holde nallerne væk. Der skal ikke ved lov indføres regler om tilladelse til demonstration eller fastlægges rammer for, hvem der må demonstrere og om hvad.

Til gengæld indebærer demonstrationsretten ikke retten til at lave ballade. Der er et ordenskrav, der intet har med ytringsfriheden at gøre. Vurderingen af, om ordenskravet er opfyldt, kan vi fortsat trygt overlade til politiet.

Hvis en demonstration af ordensmæssige grunde standses eller forhindres af politiet, kan der klages til Justitsministeriet, og både politiet og Justitsministeriet må naturligvis anlægge også ressourcemæssige vurderinger. Vi andre har også lov at være her og har krav på at blive beskyttet og få forbrydelser opklaret.

Demonstrationsretten rækker ikke så langt, at man igen og igen kan forsætte med at skabe ballade under dække af, at der er tale om en demonstration og lovlig udøvelse af ytringsfriheden.

Én racist skal ikke kunne lamme hele politiet, fordi han igen og igen i ytringsfrihedens og demonstrationsrettens navn gør krav på at skabe ballade, fordi de sædvanlige slagsbrødre møder op igen og igen.

Disse opløb beslaglægger så store politiressourcer, at det nødvendigvis går ud over andet politiarbejde, der er langt vigtigere.

At politiet indfører strafzoner, er ikke et indgreb i ytringsfriheden, men en del af politiets kerneopgave: at opretholde ro og orden.

At politiet er nødt til at prioritere sine ressourcer, siger sig selv. Heri bør politiet bakkes op.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Louis Jacobsen
23.04.19, 07:12
Problemerne på Rasmus Seebachs byggeplads bunder i at det ikke er ikke en enlig svale. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
23.04.19, 01:18
Danske svømmepiger holdt som slaver Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
22.04.19, 21:41
Flere og flere forstår essensen i den farlige multikultur. Terroren på Sri Lanka var endnu en påmindelse. Læs mere
Af Nauja Lynge
21.04.19, 22:17
Samtidig holdes der valgmøder i Grønland, som kun foregår på grønlandsk for at udelukke det danske mindretal. Læs mere
Af Camilla Burgwald
21.04.19, 20:45
Æggemaling, gækkebrevsklip og karsesåning. Klovn, hestevogn og hønseskidning. Sjældent har jeg set så mange smilende børn og voksne som på et par timers rejse tilbage i tiden på Frilandsmuseet. Hvorfor mon? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.04.19, 13:42
Ritzaus Bureau ”glemte” at skille de vestlige ad fra de ikkevestlige. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.04.19, 10:25
Det er fristende at skælde ud på de små med tablet, smartphone og spilkonsol. Men pilen peger på de voksne. Læs mere
Af Anders Vistisen
19.04.19, 16:56
Danmark har nok en gang fået grønt lys til en særaftale, selv om det ifølge ja-siden og såkaldte EU-eksperter forekom nærmest umuligt. Læs mere
Af Gitte Seeberg
19.04.19, 06:00
Hurtigere ladestandere bliver i stigende omfang sat op, og fabrikkerne er nu også i stand til at masseproducere elbilerne til konkurrencedygtige priser. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her