Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Opbakning til politiet frem for flere love

Til politikerne: Hold nu fingrene væk fra lovgivningsmøllen. Giv i stedet opbakning til, at politiet anlægger ressourcemæssige hensyn.

Selv den mest hårdnakkede racist, som f.eks. en ekstremist, der med en dom for racisme laver ballade på Blågårdsplads, har en principiel ret til at ytre sig. Demonstrationsretten er en følge af ytringsfriheden.

Politikerne bør holde nallerne væk. Der skal ikke ved lov indføres regler om tilladelse til demonstration eller fastlægges rammer for, hvem der må demonstrere og om hvad.

Til gengæld indebærer demonstrationsretten ikke retten til at lave ballade. Der er et ordenskrav, der intet har med ytringsfriheden at gøre. Vurderingen af, om ordenskravet er opfyldt, kan vi fortsat trygt overlade til politiet.

Hvis en demonstration af ordensmæssige grunde standses eller forhindres af politiet, kan der klages til Justitsministeriet, og både politiet og Justitsministeriet må naturligvis anlægge også ressourcemæssige vurderinger. Vi andre har også lov at være her og har krav på at blive beskyttet og få forbrydelser opklaret.

Demonstrationsretten rækker ikke så langt, at man igen og igen kan forsætte med at skabe ballade under dække af, at der er tale om en demonstration og lovlig udøvelse af ytringsfriheden.

Én racist skal ikke kunne lamme hele politiet, fordi han igen og igen i ytringsfrihedens og demonstrationsrettens navn gør krav på at skabe ballade, fordi de sædvanlige slagsbrødre møder op igen og igen.

Disse opløb beslaglægger så store politiressourcer, at det nødvendigvis går ud over andet politiarbejde, der er langt vigtigere.

At politiet indfører strafzoner, er ikke et indgreb i ytringsfriheden, men en del af politiets kerneopgave: at opretholde ro og orden.

At politiet er nødt til at prioritere sine ressourcer, siger sig selv. Heri bør politiet bakkes op.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
20.10.19, 00:23
Ingen vidste hvad der egentlig blev stemt om i forbindelse med folkeafstemningen for tre år Læs mere
Af Mikael Jalving
19.10.19, 18:30
Det borgerlige menneske er blevet politisk hjemløst. Det anstændige ville være at give ham og hende et hjem, de kan kalde deres. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.10.19, 21:22
De ledende politifolk på Fyn må øjeblikkeligt arresteres og stilles for retten for højforræderi. Læs mere
Af Martin Ågerup
18.10.19, 14:19
Der hvor kvaliteten er lav, kan højere normeringer forstærke den ringe kvalitet Læs mere
Af Anna Thygesen
18.10.19, 11:00
Religion skal ikke fylde mere end nu, og hvis vi skal til at vurdere, hvornår en eller anden udtalelse er religionskritik eller ej, så ender vi på en glidebane. Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.10.19, 07:02
Hvor meget ved vi egentlig om konflikten, udover det mainstream-medierne fortæller os? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.10.19, 20:38
Nej, selvfølgelig ikke, men derfor kan hun godt vise tegn på mere sund fornuft end de sidste fem statsministre tilsammen. Læs mere
Af Isabella Arendt
17.10.19, 16:24
Hver gang man definerer noget, så putter man det i en kasse, lukker låget på kassen og skærer det væk, som måtte stikke udenfor i sprækkerne. Læs mere
Af Mathias U. Vinholt
17.10.19, 15:20
Selvom der er fuld blus på arbejdsmarkedet, kan vi så se hinanden i øjnene og påstå, at fællesskabet er klar til at gribe os, hvis dampen går af kedlerne? Læs mere