Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Ingen er bedre end Folketingets husbetjente

Folketingsmedlemmerne er de mest privilegerede i kongeriget.

Ekstra Bladet bringer i dag et billede af Danmarks mest berømte barn, der hviler trygt og godt i armene på en af Christiansborgs uniformerede såkaldte husbetjente.

Billedet angiver så fortræffeligt, hvor privilegerede danske folketingsmedlemmer er.

Medlemmerne behøver blot at se lidt spørgende og fortabte ud. Straks står der en af de såkaldte husbetjente, som skudt op af jorden.

”Hvad mangler du? Hvad leder du efter? Hvad, kan jeg hjælpe med?”

Christiansborgs uniformerede korps har mange opgaver, både hvad angår sikkerheden på Borgen, servicering af medlemmerne og rundvisning for borgerne og meget andet. Mange har prøvet at blive vist rundt på Borgen af en vidende og morsom rundviser med masser af anekdoter i ærmet.

Når Ekstra Bladet i dag kan bringe et billede af en meget vellidt husbetjent med den lille frøken Abildgaard på armen, er det såmænd ikke så ekstraordinært. Husbetjentene kunne fortælle masser af historier om, hvordan de har hjulpet et folketingsmedlem i en snæver situation.

Folketingsmedlemmerne må være de mest forkælede borgere i kongeriget. Ud over en hærskare af faste håndværkere, rengøringspersonale, udvalgssekretærer og andre hjælpere i Folketingets administration, betjenes medlemmerne af en hærskare af skatteyderfinansierede partiansatte pressemedarbejdere, spindoktorer, personlige sekretærer taleskrivere og skrivere til alt muligt andet, der fremtræder som skrevet af medlemmerne selv, men sjældent er det.

Og så er der altså husbetjentene som altid er til rådighed, om det så er til børnepasning.

Men måske var det hele et mediestunt, som folketingsmedlemmet iscenesatte. Mærkeligt er det i hvert fald, at der ikke var en eneste af de mange, mange partiansatte i Det Konservative Folkeparti i nærheden, som kunne tage vare på barnet.

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, passer sit arbejde og hævder Folketingets værdighed.

Tak til Pia Kjærsgaard, der endnu orker at holde en smule styr på uvorne folketingsmedlemmer.

Ikke mindst tak til alle husbetjentene. Jer kan man altid regne med.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere
Af Signe Munk
11.07.19, 16:00
Skønhedsindustrien, samfundet og vi selv har et fælles ansvar for de skønhedsidealer, som lægger et enormt præstationspres på især unge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.19, 10:18
Min ringe person har netop fået tre dages karantæne. Læs mere
Af Jens Kindberg
10.07.19, 00:02
De fleste af os har vel været i berøring med hospitalsvæsnet. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.19, 22:14
Af hjertet tak, Harun Demirtas, du fremskynder det tidspunkt, hvor omfattende hjemsendelser på grundlovens og retsstatens grund vil finde sted. Læs mere
Af Harun Demirtas
08.07.19, 15:14
Når et menneske får en invitation til indirekte at takke af og skride fra dette land, kan man ikke længere argumentere for, hvorfor det skulle kunne betale sig at integrere sig i dette land, når landet pisser på en. Læs mere