Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Ingen er bedre end Folketingets husbetjente

Folketingsmedlemmerne er de mest privilegerede i kongeriget.

Ekstra Bladet bringer i dag et billede af Danmarks mest berømte barn, der hviler trygt og godt i armene på en af Christiansborgs uniformerede såkaldte husbetjente.

Billedet angiver så fortræffeligt, hvor privilegerede danske folketingsmedlemmer er.

Medlemmerne behøver blot at se lidt spørgende og fortabte ud. Straks står der en af de såkaldte husbetjente, som skudt op af jorden.

”Hvad mangler du? Hvad leder du efter? Hvad, kan jeg hjælpe med?”

Christiansborgs uniformerede korps har mange opgaver, både hvad angår sikkerheden på Borgen, servicering af medlemmerne og rundvisning for borgerne og meget andet. Mange har prøvet at blive vist rundt på Borgen af en vidende og morsom rundviser med masser af anekdoter i ærmet.

Når Ekstra Bladet i dag kan bringe et billede af en meget vellidt husbetjent med den lille frøken Abildgaard på armen, er det såmænd ikke så ekstraordinært. Husbetjentene kunne fortælle masser af historier om, hvordan de har hjulpet et folketingsmedlem i en snæver situation.

Folketingsmedlemmerne må være de mest forkælede borgere i kongeriget. Ud over en hærskare af faste håndværkere, rengøringspersonale, udvalgssekretærer og andre hjælpere i Folketingets administration, betjenes medlemmerne af en hærskare af skatteyderfinansierede partiansatte pressemedarbejdere, spindoktorer, personlige sekretærer taleskrivere og skrivere til alt muligt andet, der fremtræder som skrevet af medlemmerne selv, men sjældent er det.

Og så er der altså husbetjentene som altid er til rådighed, om det så er til børnepasning.

Men måske var det hele et mediestunt, som folketingsmedlemmet iscenesatte. Mærkeligt er det i hvert fald, at der ikke var en eneste af de mange, mange partiansatte i Det Konservative Folkeparti i nærheden, som kunne tage vare på barnet.

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, passer sit arbejde og hævder Folketingets værdighed.

Tak til Pia Kjærsgaard, der endnu orker at holde en smule styr på uvorne folketingsmedlemmer.

Ikke mindst tak til alle husbetjentene. Jer kan man altid regne med.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
22.02.20, 00:34
Den danske SU er i forvejen den mest generøse i verden Læs mere
Af Nauja Lynge
21.02.20, 18:06
Den danske fregats deltagelse i den franske hangarskibsgruppe vil blive opfattet som dansk forståelse for den nye franske strategi. Og det kræver, at den danske politik i relation til det arktiske råd revideres. Læs mere
Af Marie Høgh
21.02.20, 13:45
Hvis samtykkeloven bliver en realitet, kvæles det personlige ansvar, tilliden og friheden i slipstrømmen på #MeToo, der næres af mistillid mellem kønnene. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.02.20, 19:18
Her kommer min kommentar helt uden Debatten. Læs mere
Af Søren Gade
20.02.20, 15:30
Hvorfor er vores unge blevet så kropsfikserede? Påvirkning fra medierne og influencere bærer med deres deres udstilling af nogle ofte absurde idealer en stor del af skylden for det, der kan ende galt. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.02.20, 16:54
Voldtægt skal stadig bevises, og det vil ofte være påstand mod påstand. Læs mere
Af Henrik Højlund
19.02.20, 14:23
Færre melder sig ud af folkekirken, viser de nyeste tal. Men folkekirken er efterhånden blevet så diffus og harmløs, at den gør sig selv overflødig. Læs mere
Af Rune Lund
19.02.20, 10:16
En enkelt lov har ødelagt din velfærd for milliarder af kroner Læs mere
Af Mikael Jalving
18.02.20, 12:03
Man er ikke ”krænkelsesparat”, fordi man kritiserer noget for at være dumt eller skadeligt. Læs mere
Af Jens Philip Yazdani
18.02.20, 07:55
Hvis vi vil komme fattigdommen i Danmark til livs, må vi anerkende, at den også eksisterer blandt ungdommen. Første skridt er at opgøre den, så studerende regnes med; det næste er at fordoble SU’en - og så skal boligerne være til at betale. Læs mere