Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

UK er en selvskabt tragedie

Det engelske parlament er som en tragedie fra antikken

UK er i færd med at smadre sig selv og sit omdømme i hele verden. UK kunne lære noget af Danmark. Men viljen og den parlamentariske indsigt mangler totalt.

Det siges af og til, at det danske Folketing er en børnehave.  Men kendetegnende for Folketinget er trods alle unoder, at medlemmerne altid relativt hurtigt når frem til løsninger. I meget høj grad vedtages lovforslag i Folketinget tillige med meget store flertal.

Det danske Folketing er præget af politikere, der i bedste forstand taler med to tunger.  Man råber op og forsøger at fange vælgere.  Men indad til er danske folketingsmedlemmer meget løsningsorienterede.

Kontrasten til UK bliver dagligt større og større. Parlamentet i UK står i højere og højere grad som en flok komplet uansvarlige og aldeles umodne eksemplarer af menneskearten.

Kurserne rasler ned. Ingen gider investere i landet. Ingen løsninger er i sigte, for parlamentet er aldeles uden tanker om at finde en løsning for deres eget land og deres egne borgere i landet og ud over hele verden.

Vi kan more os over alle de gamle traditioner, når de flere hundrede år gamle uniformer trækkes frem, når Dronningen har fødselsdag eller paven er på besøg.

Men nu ved vi, at de gamle skikke ikke blot er indskrænket til festlige skuespil, men er udtryk for, at det for længst forsvundne storrige parlamentarisk opfører sig som om det befandt sig en verden, som den var for flere hundrede år siden.

Det er tragisk at se et gammelt verdensrige i den grad kollapse fordi dets selvforståelse befinder sig i en svunden tid.  UK mener, at det kan undvære verden. Og det kommer det så til.

Selv med et mirakel vil tilliden til UK og UKs ære var tabt for evigt.

UKs opførsel er generende for verden, der dog vil gå videre. Men det er tragisk, at det gamle storrige har nedskrevet sig selv til nogle øer med et stammefolk, der ønsker at sætte sig over tid og rum.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
25.08.19, 06:05
I det 21. århundrede sætter narcissismen verdensrekord hver eneste dag. Læs mere
Af Mathias U. Vinholt
23.08.19, 18:24
Manglen på faglært arbejdskraft er en tikkende bombe under vores velfærdssamfund. Hvis vi vil have flere unge til at vælge erhvervsskolerne, så skal der snart andre indsatser end Facebook-kampagner og busreklamer op af værktøjskassen. Læs mere
Af Casper Hedegaard
23.08.19, 13:34
Jakob Ellemann-Jensen er udråbt til favorit som næste næstformand for Venstre, men måske har Inger Støjberg i virkeligheden det bedste kort, når det kommer til stykket. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
23.08.19, 12:42
Og han siger, at vi skal finde os i det, når bare det sker langsommere. Læs mere
Af Rune Lund
23.08.19, 11:01
Den tidligere regering har helt bevidst undladt at tilføre de nødvendige midler til Skatteforvaltningen, fordi den hellere ville bruge penge på at sætte skatten ned for de rigeste. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
23.08.19, 10:46
I dag er det 30 år siden, at balterne tog hinanden i hånden fra Vilnius til Tallinn Læs mere
Af Anna Thygesen
23.08.19, 10:30
Vi kender jo alle udtrykket ”magt korrumperer”, og der er altså et eller andet om snakken. Læs mere
Af Signe Munk
22.08.19, 14:05
Især unge i udsatte positioner bliver ofre for kviklånene. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.08.19, 22:11
Af Rune Lund
21.08.19, 14:31
Der er masser af penge at hente til velfærd og grøn omstilling uden at brandbeskatte den almindelige dansker. Læs mere