Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

UK er en selvskabt tragedie

Det engelske parlament er som en tragedie fra antikken

UK er i færd med at smadre sig selv og sit omdømme i hele verden. UK kunne lære noget af Danmark. Men viljen og den parlamentariske indsigt mangler totalt.

Det siges af og til, at det danske Folketing er en børnehave.  Men kendetegnende for Folketinget er trods alle unoder, at medlemmerne altid relativt hurtigt når frem til løsninger. I meget høj grad vedtages lovforslag i Folketinget tillige med meget store flertal.

Det danske Folketing er præget af politikere, der i bedste forstand taler med to tunger.  Man råber op og forsøger at fange vælgere.  Men indad til er danske folketingsmedlemmer meget løsningsorienterede.

Kontrasten til UK bliver dagligt større og større. Parlamentet i UK står i højere og højere grad som en flok komplet uansvarlige og aldeles umodne eksemplarer af menneskearten.

Kurserne rasler ned. Ingen gider investere i landet. Ingen løsninger er i sigte, for parlamentet er aldeles uden tanker om at finde en løsning for deres eget land og deres egne borgere i landet og ud over hele verden.

Vi kan more os over alle de gamle traditioner, når de flere hundrede år gamle uniformer trækkes frem, når Dronningen har fødselsdag eller paven er på besøg.

Men nu ved vi, at de gamle skikke ikke blot er indskrænket til festlige skuespil, men er udtryk for, at det for længst forsvundne storrige parlamentarisk opfører sig som om det befandt sig en verden, som den var for flere hundrede år siden.

Det er tragisk at se et gammelt verdensrige i den grad kollapse fordi dets selvforståelse befinder sig i en svunden tid.  UK mener, at det kan undvære verden. Og det kommer det så til.

Selv med et mirakel vil tilliden til UK og UKs ære var tabt for evigt.

UKs opførsel er generende for verden, der dog vil gå videre. Men det er tragisk, at det gamle storrige har nedskrevet sig selv til nogle øer med et stammefolk, der ønsker at sætte sig over tid og rum.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
21.03.19, 19:02
Man konstaterer nøgternt, at de retoriske fronter skærpes. Nuvel, så lad os danse. Læs mere
Af Jan E Jørgensen
21.03.19, 15:37
Nej – politikere skal ikke skamme sig over at bede om "gratis arbejdskraft" Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.03.19, 13:52
Folketingsmedlemmerne er de mest privilegerede i kongeriget. Læs mere
Af Signe Munk
21.03.19, 13:43
Jeg har hørt folk sige, at sygeplejersker ikke skal tale deres fag ned. Det synes jeg simpelthen er en fej påstand. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
21.03.19, 12:44
Hver dag er sparedag i den offentlige sektor. Her bliver der færre og færre penge til børn og ældre. Læs mere
Af Harun Demirtas
21.03.19, 00:03
Husk den tone, vi har været præget af de seneste par år på valgdagen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
19.03.19, 22:18
Det er lige dele skægt og sørgeligt, når medlemmer af den selvdøde borgerlighed forsøger at tegne åndløs økonomisme som noget smukt. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.03.19, 21:42
Pia Kjærsgaards familiefjendtlige mødeledelse er med til at få småbørnsforældre med en politiker i maven til at overveje, om det er en god idé at stille op. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her