Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Der findes faktisk masser af ældre, der kan, men ikke vil

Jeg vil ikke finde mig i at blive betragtet som senil, bare fordi jeg ikke ubetinget forguder enhver digitalisering

Jeg bliver så træt af at høre innovationsministeren gentage og gentage, at jeg er affældig, fordi jeg ikke hopper på alle mulige digitaliseringspåfund.

Jeg vil simpelthen have lov til selv at bestemme, hvad jeg har i min håndtaske og i min lomme. Regeringen skal overhovedet ikke kommandere med mig. Jeg vil ikke tvinges til hele tiden at rende rundt med en telefon med masser af overvågning og apps.

Innovationsministeren skal holde op med at omtale de ældre som en senil masse, der ikke kan finde ud af at bruge en app.

Jeg vil simpelthen ikke. Og det har intet med alder, men med frihed og sikkerhed at gøre. Alt for mange unge er slaver af deres telefon, og det kommer helt bag på dem, når deres billeder m.v. bliver misbrugt. Det slaveri og den naivitet ser jeg overhovedet ingen grund til at efterligne.

Og hvem var det egentlig, der på Christiansborg hele tiden rendte rundt for at låne min oplader, fordi de hele tiden glemte deres egne. Det var de unge.

Og hvem er det, der hele tiden bliver så overrasket når dankortsystemet, Skatteministeriets inddrivelse og Kirkeministeriets lønudbetalingssystemer går ned. Det er vist ikke nødvendigvis os gamle. Vi ældre har set så meget, der er gået galt, så intet kan undre os, der ikke har den samme blinde tillid til digitaliseringens aldrig svigtende driftssikkerhed.

Lad nu bare dem, der gerne vil have sundhedskortet på app få det. Men lad være med at stille som betingelse, at vi frihedselskende skal ansøge i ni eksemplarer og skal dokumentere, at vi er ved vores fulde fem - for at blive fri for hele tiden at rende rundt med en telefon.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Mathias U. Vinholt
23.08.19, 18:24
Manglen på faglært arbejdskraft er en tikkende bombe under vores velfærdssamfund. Hvis vi vil have flere unge til at vælge erhversskolerne, så skal der snart andre indsatser end Facebook-kampagner og busreklamer op af værktøjskassen. Læs mere
Af Casper Hedegaard
23.08.19, 13:34
Jakob Ellemann-Jensen er udråbt til favorit som næste næstformand for Venstre, men måske har Inger Støjberg i virkeligheden det bedste kort, når det kommer til stykket. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
23.08.19, 12:42
Og han siger, at vi skal finde os i det, når bare det sker langsommere. Læs mere
Af Rune Lund
23.08.19, 11:01
Den tidligere regering har helt bevidst undladt at tilføre de nødvendige midler til Skatteforvaltningen, fordi den hellere ville bruge penge på at sætte skatten ned for de rigeste. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
23.08.19, 10:46
I dag er det 30 år siden, at balterne tog hinanden i hånden fra Vilnius til Tallinn Læs mere
Af Anna Thygesen
23.08.19, 10:30
Vi kender jo alle udtrykket ”magt korrumperer”, og der er altså et eller andet om snakken. Læs mere
Af Signe Munk
22.08.19, 14:05
Især unge i udsatte positioner bliver ofre for kviklånene. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.08.19, 22:11
Af Rune Lund
21.08.19, 14:31
Der er masser af penge at hente til velfærd og grøn omstilling uden at brandbeskatte den almindelige dansker. Læs mere
Af Mikael Jalving
21.08.19, 10:24
Udlændingespørgsmålet er det eneste sted, hvor debatten er løssluppen. Alt andet lukkes ned. Læs mere