Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Der findes faktisk masser af ældre, der kan, men ikke vil

Jeg vil ikke finde mig i at blive betragtet som senil, bare fordi jeg ikke ubetinget forguder enhver digitalisering

Jeg bliver så træt af at høre innovationsministeren gentage og gentage, at jeg er affældig, fordi jeg ikke hopper på alle mulige digitaliseringspåfund.

Jeg vil simpelthen have lov til selv at bestemme, hvad jeg har i min håndtaske og i min lomme. Regeringen skal overhovedet ikke kommandere med mig. Jeg vil ikke tvinges til hele tiden at rende rundt med en telefon med masser af overvågning og apps.

Innovationsministeren skal holde op med at omtale de ældre som en senil masse, der ikke kan finde ud af at bruge en app.

Jeg vil simpelthen ikke. Og det har intet med alder, men med frihed og sikkerhed at gøre. Alt for mange unge er slaver af deres telefon, og det kommer helt bag på dem, når deres billeder m.v. bliver misbrugt. Det slaveri og den naivitet ser jeg overhovedet ingen grund til at efterligne.

Og hvem var det egentlig, der på Christiansborg hele tiden rendte rundt for at låne min oplader, fordi de hele tiden glemte deres egne. Det var de unge.

Og hvem er det, der hele tiden bliver så overrasket når dankortsystemet, Skatteministeriets inddrivelse og Kirkeministeriets lønudbetalingssystemer går ned. Det er vist ikke nødvendigvis os gamle. Vi ældre har set så meget, der er gået galt, så intet kan undre os, der ikke har den samme blinde tillid til digitaliseringens aldrig svigtende driftssikkerhed.

Lad nu bare dem, der gerne vil have sundhedskortet på app få det. Men lad være med at stille som betingelse, at vi frihedselskende skal ansøge i ni eksemplarer og skal dokumentere, at vi er ved vores fulde fem - for at blive fri for hele tiden at rende rundt med en telefon.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
26.05.19, 09:00
Multietnisk er i virkeligheden en eufemisme for den gradvise indtrængen af islamiske normer, vaner og forskrifter. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
25.05.19, 19:07
Hvornår begynder de selvudnævnte klimademonstranter at gøre noget for klima og miljø i deres eget liv? Læs mere
Af Martin Ågerup
25.05.19, 16:56
Socialdemokraternes skattestigninger rammer både pensioner og boligejere Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
25.05.19, 15:31
Hvad er Europa uden sine righoldige nationer? En stemme på Venstre er en stemme på ekstrem føderalisme. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
25.05.19, 08:34
”Nede i Europa” eksisterer ikke. Vi er Europa. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.05.19, 21:10
Der er kun opmuntrende tegn for danskerne og europæerne her to dage før valget til skinparlamentet i Bruxelles/Strasbourg. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.05.19, 14:04
Jeg bilder mig ind at forstå, hvad Rasmus Paludans protest er et symptom på: store forandringer i den sociale virkelighed. Hvis vi benægter dem, har vi for alvor et problem. Læs mere
Af Martin Ågerup
23.05.19, 10:17
Partiet har ekstreme standpunkter, som er uforenelige med retsstaten og danske værdier. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
22.05.19, 17:51
Uanset graden af virkning er det en politisk skandale af første rang. Læs mere
Af Mikael Jalving
22.05.19, 14:15
Jeg troede, de var modstandere af hate speech. Læs mere