Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Er Danmark overhovedet en velfærdsstat?

Hvorfor lades de svageste i stikken?

Hvad er det dog, der sker i Danmark?

Er velfærdsstaten under afvikling med klapsalver fra Socialdemokratiet?

Et flertal i Folketinget, herunder Mette Frederiksen, der kalder sig børnenes minister, har netop besluttet, at flygtningebørn skal være endnu mere fattige. Lavere ydelser til store grupper af flygtninge. De får kun en slags skrub af ydelse.

Og hvad med de ældre? De har deres egen tavse minister, der aldrig ytrer sig, medens forholdene for de ældre ude i kommunerne forringes og forringes. Mennesker, der har passet deres arbejde og betalt skat et helt liv, kan ikke få hjælp, men må leve i deres eget skidt og møg. Kommunen har ingen penge, påstås det. Det er jammerligt.

Der var engang, da man kunne regne med, at i hvert fald Socialdemokratiet var på de svages side. Det er partiet ikke mere.

Tværtimod stemmer partiet i Folketinget for mere fattigdom til en meget svag gruppe, flygtningene. Og de ældre synes helt at være glemt i Socialdemokratiet.

De ældre er der ingen, der interesserer sig for. Ikke engang ældreministeren, som gør sig helt usynlig, når de ældre har behov for hjælp.

Det er usselt, at så mange partier i Folketinget lader store befolkningsgrupper i stikken, samtidig med at partierne selv øder millioner og atter millioner ud på egen markedsføring.

Svaret er ikke ord, ord og atter ord. Og løsningen er slet ikke, at der postes endnu flere millioner ud på kostbare kommissioner og andre syltekrukker.

Svaret er omgående handling.

Det kan da ikke være de folkevalgtes mening, at de ældres hjem skal ligne en flygtningelejr i Afrika, medens partierne sikrer sig flere og flere penge til sig selv.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere
Af Signe Munk
11.07.19, 16:00
Skønhedsindustrien, samfundet og vi selv har et fælles ansvar for de skønhedsidealer, som lægger et enormt præstationspres på især unge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.19, 10:18
Min ringe person har netop fået tre dages karantæne. Læs mere
Af Jens Kindberg
10.07.19, 00:02
De fleste af os har vel været i berøring med hospitalsvæsnet. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.19, 22:14
Af hjertet tak, Harun Demirtas, du fremskynder det tidspunkt, hvor omfattende hjemsendelser på grundlovens og retsstatens grund vil finde sted. Læs mere
Af Harun Demirtas
08.07.19, 15:14
Når et menneske får en invitation til indirekte at takke af og skride fra dette land, kan man ikke længere argumentere for, hvorfor det skulle kunne betale sig at integrere sig i dette land, når landet pisser på en. Læs mere