Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Er Danmark overhovedet en velfærdsstat?

Hvorfor lades de svageste i stikken?

Hvad er det dog, der sker i Danmark?

Er velfærdsstaten under afvikling med klapsalver fra Socialdemokratiet?

Et flertal i Folketinget, herunder Mette Frederiksen, der kalder sig børnenes minister, har netop besluttet, at flygtningebørn skal være endnu mere fattige. Lavere ydelser til store grupper af flygtninge. De får kun en slags skrub af ydelse.

Og hvad med de ældre? De har deres egen tavse minister, der aldrig ytrer sig, medens forholdene for de ældre ude i kommunerne forringes og forringes. Mennesker, der har passet deres arbejde og betalt skat et helt liv, kan ikke få hjælp, men må leve i deres eget skidt og møg. Kommunen har ingen penge, påstås det. Det er jammerligt.

Der var engang, da man kunne regne med, at i hvert fald Socialdemokratiet var på de svages side. Det er partiet ikke mere.

Tværtimod stemmer partiet i Folketinget for mere fattigdom til en meget svag gruppe, flygtningene. Og de ældre synes helt at være glemt i Socialdemokratiet.

De ældre er der ingen, der interesserer sig for. Ikke engang ældreministeren, som gør sig helt usynlig, når de ældre har behov for hjælp.

Det er usselt, at så mange partier i Folketinget lader store befolkningsgrupper i stikken, samtidig med at partierne selv øder millioner og atter millioner ud på egen markedsføring.

Svaret er ikke ord, ord og atter ord. Og løsningen er slet ikke, at der postes endnu flere millioner ud på kostbare kommissioner og andre syltekrukker.

Svaret er omgående handling.

Det kan da ikke være de folkevalgtes mening, at de ældres hjem skal ligne en flygtningelejr i Afrika, medens partierne sikrer sig flere og flere penge til sig selv.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
05.06.20, 14:51
Eller hvorfor Mette Frederiksen ikke er nogen Vaclav Havel Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
05.06.20, 14:16
En ulykkelig død, og højst sandsynligt en uacceptabel handling fra politimandens side, men George Floyd var på stoffer og havde fem tidligere domme. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.06.20, 10:30
Begrav den magtarrogante statsminister og find den side frem, der lægger alle oplysninger frem, så vi fortsat kan have tillid til, at alt går rigtigt til. Læs mere
Af Signe Munk
04.06.20, 16:00
Grønne ildsjæle har i årtier kæmpet for at få fjernet de store miljøbomber, vi kalder generationsforureninger. Nu har vi endelig sort på hvidt, at der skal ryddes op efter fortidens synder. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.06.20, 22:05
Lad nu dansk udenrigspolitik blive formet på Christiansborg og ikke blive dikteret fra Washington. Læs mere
Af Nauja Lynge
03.06.20, 21:20
Danskere, islændinge og grønlændere er velkommen på Færøerne – selvom Færøerne overhovedet ikke blev nævnt, da statsministeren åbnede Danmark lidt mere op. Læs mere
Af Henrik Højlund
03.06.20, 17:40
Formanden for Ateistisk Selskab hævder i mindeartikel om den omstridte præst Thokild Grosbøll, der ikke troede på en skabende Gud, at mange medlemmer af folkekirken er ateister. Det tror jeg, han har ret i. Men ateismen er også en tro. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
03.06.20, 15:53
Tyskland fjerner rejserestriktionerne, mens Danmark stædigt holder fast uden sundhedsfagligt belæg Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
03.06.20, 08:13
Det er latterligt, når borgerlige debattører stempler Frederiksen-kritikere som onde mennesker Læs mere