Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Retspolitisk skandale

Justitsministeren tager domstole og borgere som gidsler

Justitsministeren tåler åbenbart hverken offentlig kritik eller modsigelse. Langt mindre ønsker han at blive bibragt viden, seriøse overvejelser eller argumentation.

Derfor nægter justitsministeren at rådføre sig med det uafhængige Straffelovråd, der i årtier har udført et helt nødvendigt gedigent arbejde, som årtiers jurastuderende og retsaktører har anvendt som led i det juridiske arbejde. Ikke mindst i anklagemyndigheden, ved domstolene og blandt advokaterne.

Det er vigtigt at minde om, at Straffelovrådets arbejde er et arbejde, som både den til enhver tid siddende opposition i Folketinget og enhver borger i al offentlighed kan gøre sig bekendt med.

Det svækker ikke blot lovkvaliteten, men giver Folketinget ringere mulighed for at gennemskue, hvad der gemmer sig bag justitsministerens huj hej-lovgivning, når lovgivningsmagten forholdes råd fra et straffelovråd.

Dertil kommer, at justitsministeren afslører, at retssikkerhed for ham er en by på Månen. Justitsministeren mener åbenbart, at når han mener, at noget skal være strafbart, så kan det gøres uden meget grundigt forarbejde.

Resultatet bliver, at justitsministeren slet ikke får de domfældelser, som han forestiller sig. Domstolene er heldigvis i Danmark uafhængige og garanten for, at man ikke bare sætter mennesker i fængsel på grund af justitsministerens idéer. Forslaget om f.eks. psykisk vold, har så fluffy en beskrivelse af gerningsindholdet, at det er håbløst for anklagere og dommere at arbejde med.

Det er intet mindre end en retspolitisk skandale.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
05.06.20, 14:51
Eller hvorfor Mette Frederiksen ikke er nogen Vaclav Havel Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
05.06.20, 14:16
En ulykkelig død, og højst sandsynligt en uacceptabel handling fra politimandens side, men George Floyd var på stoffer og havde fem tidligere domme. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.06.20, 10:30
Begrav den magtarrogante statsminister og find den side frem, der lægger alle oplysninger frem, så vi fortsat kan have tillid til, at alt går rigtigt til. Læs mere
Af Signe Munk
04.06.20, 16:00
Grønne ildsjæle har i årtier kæmpet for at få fjernet de store miljøbomber, vi kalder generationsforureninger. Nu har vi endelig sort på hvidt, at der skal ryddes op efter fortidens synder. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.06.20, 22:05
Lad nu dansk udenrigspolitik blive formet på Christiansborg og ikke blive dikteret fra Washington. Læs mere
Af Nauja Lynge
03.06.20, 21:20
Danskere, islændinge og grønlændere er velkommen på Færøerne – selvom Færøerne overhovedet ikke blev nævnt, da statsministeren åbnede Danmark lidt mere op. Læs mere
Af Henrik Højlund
03.06.20, 17:40
Formanden for Ateistisk Selskab hævder i mindeartikel om den omstridte præst Thokild Grosbøll, der ikke troede på en skabende Gud, at mange medlemmer af folkekirken er ateister. Det tror jeg, han har ret i. Men ateismen er også en tro. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
03.06.20, 15:53
Tyskland fjerner rejserestriktionerne, mens Danmark stædigt holder fast uden sundhedsfagligt belæg Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
03.06.20, 08:13
Det er latterligt, når borgerlige debattører stempler Frederiksen-kritikere som onde mennesker Læs mere