Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Lov om håndtryk er et slag i luften

De fleste får indfødsret helt uden om Folketingets sagsbehandling.

Folketingets flertal vil i fremtiden kun give statsborgerskab, hvis de pågældende giver hånd.

DF påstår, at der ikke er tale om lov. Jo, der er tale om lov, for grundloven bestemmer, at man slet ikke kan få indfødsret/statsborgerskab uden ved lov.

Langt de fleste får indfødsret helt uden om Folketingets sagsbehandling, fordi deres forældre er danske statsborgere. Det følger direkte af indfødsretsloven.

Der er andre grupper, der ligeledes får statsborgerskab uden om Folketingets konkrete behandling. Faktisk er det kun en dråbe i havet, der behandles konkret i Folketinget.

Der skal nok være nogle, der får statsborgerskab uden om Folketingets konkrete behandling, der ikke vil give hånd. Dem interesserer Folketinget sig ikke for. De kan godt fortsætte med ikke at give hånd!!!

Og hvad med dem, man vil tvinge til at give hånd, inden de får statsborgerskab. Hvad sker der med dem, når de derefter nægter at give hånd? Skal de fratages deres statsborgerskab, selv om andre får lov til ikke at give hånd? Eller skal politiet rykke ud? Skal burkapolitiet nu også være håndtrykspoliti?

Loven kan slet ikke håndhæves.

Den befordrer ulighed.

Den er et slag i luften.

Loven vil igen vise omverdenen, at de danske folketingsmedlemmer er de første til at opgive den tidligere danske kerneværdi, frisindet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Anna Thygesen
17.11.18, 07:35
Hvad ville vi ikke vinde på integrationsfronten og udbredelsen af vores gode værdier, hvis alle ikkeetnisk danske unge fik muligheden for et år på efterskole? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.18, 20:47
Læger uden Grænser bør stadig undersøges for kriminelle aktiviteter. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
16.11.18, 20:11
Støjberg må følge Dansk Folkeparti og acceptere en dispensationsordning for udsendelse af børn. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.11.18, 16:45
Alternativet er udmeldelse af EU. Læs mere
Af Nauja Lynge
16.11.18, 09:27
Afskaf regionerne – og tag selv ansvaret! Læs mere
Af Signe Munk
16.11.18, 08:35
Jeg kan forstå, at regeringen endelig har fattet sympati for erhvervsskolerne. Læs mere
Af Rune Lund
15.11.18, 13:58
Det er virkelig det helt centrale spørgsmål, der presser sig på i forlængelse af dagens skandale i finanssektoren. I morgen er der nok en ny igen. Læs mere
Af Christel Schaldemose
15.11.18, 11:45
Ansvarlighed er et nøgleord i diskussionen om Europas fremtid. At forlade EU er ikke løsningen på de udfordringer, vi står over for. I denne uge fik vi to meget forskellige bud på Europas fremtid. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.11.18, 09:17
Rigsfællesskabet er vigtigt for EU, USA, Kina og Rusland. Det er tragikomisk, at vi ikke selv kan se det. Læs mere
Af Anders Vistisen
15.11.18, 08:51
EU-tilhængere brugte 100-året for afslutningen på Første Verdenskrig til at hylde EU som fredens projekt. Men det er for letkøbt og historieforvanskning. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her