Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vær nu ikke vrede på politiet

Det er ikke politiets skyld, at burkaloven er håbløs.

Vær nu ikke vrede på politiet, når det viser sig, at burkaloven bliver vanskelig, ja, nærmest umulig at håndhæve og umulig at anvende til at øve retfærdighed med.

Udover at loven er vanvittig, ja, aldeles religionsfjendsk og ikke hører hjemme i et frit land, er den en gang makværk. Det vidste Folketinget, inden man skred til lovgivning.

Dertil kommer, at ingen kvinder bliver friere, tværtimod. De kvinder, som i forvejen lader manden bestemme, vil nu blot opleve, at de slet ikke kan komme uden for en dør.

Loven er udformet som et generelt maskeforbud, da der skal være lighed for loven. Det er ligesom dengang Dansk Folkeparti masede på for at få tørklædeforbud i retssalen. Dagmarkorset blev forbudt.

Nu vil alle mulige borgere i det ene og det andet ærinde blive mistænkeliggjort og risikere at blive standset af politiet, hvis politiet da ellers har tid. Det har politiet vist heldigvis ikke. Det er da også vigtigere, at få opklaret drab og voldtægt og alt det andet, som vi borgere kræver af politiet.

Men vi er altså alle i risikozonen for at blive mistænkt, hvis vi går med elefanthue i frostvejr, nisseskæg i december, maske på vej til karneval eller maske, fordi vi er bange for forurening osv. osv. Politiet kan intet stille op, når man forklarer, at man har et anerkendelesværdigt formål. Så er man fri til at gå. Og det må vel også gælde, hvis man klæder sig ud som burkaklædt kvinde for at gøre grin med borgermusikken, eller vi er i karnevalsæsonen.

Og hvordan vil andre opføre sig. Skal lægen afvise et sygt menneske med burka. Kommer politiet med blåt blink, når vi anmelder en burkaklædt kvinde, vi har set på fortovet eller en person, der er maskeret?

Folketinget skulle aldrig have vedtaget denne lov. Man skulle i stedet have udvist mod og mandshjerte til at håndhæve det simple krav, at i Danmark kræver vi altså, at man kan se hinanden, hvis man ønsker en modydelse. Man skal ikke have en krone af de offentlige kasser, ikke kunne køre med buskort, flyve eller køre bil eller gå til eksamen, hvis ikke vi kan se, hvem der sidder over for os.

Kravet skulle naturligvis ikke håndhæves ved straf, men ved afvisning fra den ydelse eller service, man ønskede. På den måde ville det også være overladt til den enkelte borger, om man vil bære burka og give afkald på offentlige ydelser og service, eller man foretrækker at trække i burkaen for at få en tur i Tivoli med familien.

Men bliv nu ikke vrede på politiet, når der ikke rykker et større antal bevæbnede politifolk ud, fordi en eller anden burkahader anmelder, at der er observeret en burkaklædt kvinde i en grøntforretning på Vesterbro.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Jaleh Tavakoli
18.11.18, 18:25
Vores politikere kender godt til problemerne, men de er ramt af en infantil frygt for at blive upopulær iblandt de pæne og virkelighedsfjerne i EU, men også herhjemme. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
18.11.18, 16:08
Hvorfor Macron og Merkel er livsfarlige for Europa Læs mere
Af Nauja Lynge
18.11.18, 14:21
Menneskerettigheder er en menneskeskabt konstruktion, som ikke er tilpasset nutidens udfordringer. Læs mere
Af Mikael Jalving
18.11.18, 07:35
Vil Løkke og hans regering føre Danmark endnu dybere ned i migrationsindustriens logik – eller vil han følge Østrig, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Kroatien og Bulgarien i retning af en ny realisme? Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.11.18, 20:58
Socialdemokratiet anklager Socialdemokratiet for inkompetence i ny skræmmekampagne. Læs mere
Af Anna Thygesen
17.11.18, 07:35
Hvad ville vi ikke vinde på integrationsfronten og udbredelsen af vores gode værdier, hvis alle ikke-etnisk danske unge fik muligheden for et år på efterskole? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.18, 20:47
Læger uden Grænser bør stadig undersøges for kriminelle aktiviteter. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
16.11.18, 20:11
Støjberg må følge Dansk Folkeparti og acceptere en dispensationsordning for udsendelse af børn. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.11.18, 16:45
Alternativet er udmeldelse af EU. Læs mere
Af Nauja Lynge
16.11.18, 09:27
Afskaf regionerne – og tag selv ansvaret! Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her