Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vær nu ikke vrede på politiet

Det er ikke politiets skyld, at burkaloven er håbløs.

Vær nu ikke vrede på politiet, når det viser sig, at burkaloven bliver vanskelig, ja, nærmest umulig at håndhæve og umulig at anvende til at øve retfærdighed med.

Udover at loven er vanvittig, ja, aldeles religionsfjendsk og ikke hører hjemme i et frit land, er den en gang makværk. Det vidste Folketinget, inden man skred til lovgivning.

Dertil kommer, at ingen kvinder bliver friere, tværtimod. De kvinder, som i forvejen lader manden bestemme, vil nu blot opleve, at de slet ikke kan komme uden for en dør.

Loven er udformet som et generelt maskeforbud, da der skal være lighed for loven. Det er ligesom dengang Dansk Folkeparti masede på for at få tørklædeforbud i retssalen. Dagmarkorset blev forbudt.

Nu vil alle mulige borgere i det ene og det andet ærinde blive mistænkeliggjort og risikere at blive standset af politiet, hvis politiet da ellers har tid. Det har politiet vist heldigvis ikke. Det er da også vigtigere, at få opklaret drab og voldtægt og alt det andet, som vi borgere kræver af politiet.

Men vi er altså alle i risikozonen for at blive mistænkt, hvis vi går med elefanthue i frostvejr, nisseskæg i december, maske på vej til karneval eller maske, fordi vi er bange for forurening osv. osv. Politiet kan intet stille op, når man forklarer, at man har et anerkendelesværdigt formål. Så er man fri til at gå. Og det må vel også gælde, hvis man klæder sig ud som burkaklædt kvinde for at gøre grin med borgermusikken, eller vi er i karnevalsæsonen.

Og hvordan vil andre opføre sig. Skal lægen afvise et sygt menneske med burka. Kommer politiet med blåt blink, når vi anmelder en burkaklædt kvinde, vi har set på fortovet eller en person, der er maskeret?

Folketinget skulle aldrig have vedtaget denne lov. Man skulle i stedet have udvist mod og mandshjerte til at håndhæve det simple krav, at i Danmark kræver vi altså, at man kan se hinanden, hvis man ønsker en modydelse. Man skal ikke have en krone af de offentlige kasser, ikke kunne køre med buskort, flyve eller køre bil eller gå til eksamen, hvis ikke vi kan se, hvem der sidder over for os.

Kravet skulle naturligvis ikke håndhæves ved straf, men ved afvisning fra den ydelse eller service, man ønskede. På den måde ville det også være overladt til den enkelte borger, om man vil bære burka og give afkald på offentlige ydelser og service, eller man foretrækker at trække i burkaen for at få en tur i Tivoli med familien.

Men bliv nu ikke vrede på politiet, når der ikke rykker et større antal bevæbnede politifolk ud, fordi en eller anden burkahader anmelder, at der er observeret en burkaklædt kvinde i en grøntforretning på Vesterbro.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Louis Jacobsen
21.02.19, 15:16
Vi bør alle bakke op om Helga Mathiassen. Læs mere
Af Jan E Jørgensen
21.02.19, 14:41
Lad os give ordet til Pet Shop Boys og Barack Obama Læs mere
Af Nauja Lynge
21.02.19, 10:31
Skraldespandsmodellen er et af nyere tids værste eksperimenter, hvor man gambler med skrøbelige mennesker i et kollektivt narrespil, som udspiller sig helt ind i hjertet af Folketinget. Læs mere
Af Jens Philip Yazdani
21.02.19, 00:21
Når Naser Khader siger, vi ikke skal hente syrienkrigere hjem til retsforfølgelse, fordi de er til fare for os, glemmer han, at de uanset hvad vil være til fare for menneskene omkring dem. Om de så er i Danmark eller Syrien. Det udgør et problem, fordi han dermed også glemmer, at menneskeliv er lige meget værd – i Danmark og i Syrien. Læs mere
Af Jens Kindberg
20.02.19, 14:17
Din bankrådgiver ved det bare ikke endnu. Læs mere
Af Sonja Mikkelsen
20.02.19, 11:43
Dansk Folkeparti kan igen få sin vilje med Lars Løkke og regeringen, uanset hvor uklogt det er. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
19.02.19, 13:32
Hvor mange gange skal en imam have lov til at snyde os, før det officielle Danmark skærer alle bånd til vedkommende? Læs mere
Af Nauja Lynge
19.02.19, 11:04
Eksperimentets vigtigste redskab er offerkortet, som trækkes efter forgodtbefindende. Typisk sker det (som nu) i en valgkamp, eller når man vil opnå noget fra dansk side. Læs mere
Af Jesper Guldbrandsen
19.02.19, 10:56
Det er ikke dem, som rejser på de største strækninger, der kommer til at mærke konsekvenserne. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her