Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vær nu ikke vrede på politiet

Det er ikke politiets skyld, at burkaloven er håbløs.

Vær nu ikke vrede på politiet, når det viser sig, at burkaloven bliver vanskelig, ja, nærmest umulig at håndhæve og umulig at anvende til at øve retfærdighed med.

Udover at loven er vanvittig, ja, aldeles religionsfjendsk og ikke hører hjemme i et frit land, er den en gang makværk. Det vidste Folketinget, inden man skred til lovgivning.

Dertil kommer, at ingen kvinder bliver friere, tværtimod. De kvinder, som i forvejen lader manden bestemme, vil nu blot opleve, at de slet ikke kan komme uden for en dør.

Loven er udformet som et generelt maskeforbud, da der skal være lighed for loven. Det er ligesom dengang Dansk Folkeparti masede på for at få tørklædeforbud i retssalen. Dagmarkorset blev forbudt.

Nu vil alle mulige borgere i det ene og det andet ærinde blive mistænkeliggjort og risikere at blive standset af politiet, hvis politiet da ellers har tid. Det har politiet vist heldigvis ikke. Det er da også vigtigere, at få opklaret drab og voldtægt og alt det andet, som vi borgere kræver af politiet.

Men vi er altså alle i risikozonen for at blive mistænkt, hvis vi går med elefanthue i frostvejr, nisseskæg i december, maske på vej til karneval eller maske, fordi vi er bange for forurening osv. osv. Politiet kan intet stille op, når man forklarer, at man har et anerkendelesværdigt formål. Så er man fri til at gå. Og det må vel også gælde, hvis man klæder sig ud som burkaklædt kvinde for at gøre grin med borgermusikken, eller vi er i karnevalsæsonen.

Og hvordan vil andre opføre sig. Skal lægen afvise et sygt menneske med burka. Kommer politiet med blåt blink, når vi anmelder en burkaklædt kvinde, vi har set på fortovet eller en person, der er maskeret?

Folketinget skulle aldrig have vedtaget denne lov. Man skulle i stedet have udvist mod og mandshjerte til at håndhæve det simple krav, at i Danmark kræver vi altså, at man kan se hinanden, hvis man ønsker en modydelse. Man skal ikke have en krone af de offentlige kasser, ikke kunne køre med buskort, flyve eller køre bil eller gå til eksamen, hvis ikke vi kan se, hvem der sidder over for os.

Kravet skulle naturligvis ikke håndhæves ved straf, men ved afvisning fra den ydelse eller service, man ønskede. På den måde ville det også være overladt til den enkelte borger, om man vil bære burka og give afkald på offentlige ydelser og service, eller man foretrækker at trække i burkaen for at få en tur i Tivoli med familien.

Men bliv nu ikke vrede på politiet, når der ikke rykker et større antal bevæbnede politifolk ud, fordi en eller anden burkahader anmelder, at der er observeret en burkaklædt kvinde i en grøntforretning på Vesterbro.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
23.07.19, 17:08
Det må man håbe for briternes og vores skyld. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
20.07.19, 18:56
Jeg trækker mig fra den offentlige debat. Voldsmanden vinder. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.07.19, 01:42
Grønlandske familier fik hjælp fra danske frivillige, da flodbølgen ramte.  Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.07.19, 12:24
Integrationsministeren skal have ros for at stå fast. Jeg udtrykker et lønligt håb om, at ministeren i fremtiden holder fast i, at han ikke udtaler sig om fakta, han ikke kender, og konsekvenser, han ikke har gennemtænkt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.07.19, 16:09
Det midlertidigt besatte område er heldigvis en lise for sjælen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.07.19, 21:38
Under 1 af 10 muslimske indvandrere bliver integreret. Læs mere
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere