Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Skaber Dansk Folkeparti parallelsamfund?

Dansk Folkeparti vil smide et udenlandsk barn ud af skolen. Hvordan bliver det så integreret?

Her på Vestegnen, hvor jeg bor, bor der medborgere af alle nationaliteter og med alle mulige forskellige tilhørsforhold til etnicitet og religioner.

Børn i den skolepligtige alder går naturligvis i skole. Men nu gør Dansk Folkeparti i byrådet i min nabokommune, Vallensbæk, oprør.

Den konservativt ledede Vallensbæk kommune har nemlig tilladt sig at sætte et tyrkisk barn i skole, selv om barnet endnu ikke har opnået opholdstilladelse. Og det er ulovligt, mener DF.

Det oplyses, at moderen og barnet er flyttet til Danmark for at bo sammen med ægtemanden og faderen til to andre fællesbørn, der i øvrigt er danske statsborgere, og som i forvejen bor i Danmark.

Mor og barn søger familiesammenføring med resten af familien og har altså ikke opholdstilladelse endnu, derfor skal barnet smides ud af skolen, mener altså Dansk Folkeparti.

Hvad er det egentlig, Dansk Folkeparti vil med partiets udlændingepolitik? Ønsker partiet virkeligt, at der skal gå børn rundt i Danmark, som ikke må komme i skole, selv om de både har en far og danske søskende bosiddende i Danmark?

Det virker, som om Dansk Folkeparti slet ikke ønsker integration. Det virker, som om partiet vil forhindre, at børn, der flytter til Danmark, hurtigst muligt stifter bekendtskab med det danske fællesskab, sprog og historie. Det virker, som om Danske Folkeparti ønsker, at børn med en sådan tilknytning til Danmark skal tulle rundt i deres egne parallelsamfund?

Dansk Folkeparti får hverken opbakning fra den konservative borgmester eller fra undervisningsministeren. Det skulle da også bare mangle. Der er da tværtimod brug for, at børn, der kommer for at blive forenet med deres familie, omgående begynder integrationen. Det kan ikke gå hurtigt nok.

Hvad er i grunden alternativet?


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
17.01.19, 20:29
Blablabla, økonomi, blablabla Læs mere
Af Casper Hedegaard
17.01.19, 19:21
Sådan lød det fra min politiske kollega fra Nordsjælland, da vi drøftede kommunalbudget for 2019. Er det retfærdigt, at der er kommuner, der har så mange penge, at de ikke kan nå at bruge dem, hvor andre kommuner må lukke børnehaver og skoler? Læs mere
Af Signe Munk
17.01.19, 17:04
Vi risikerer reformlammelse i hele vores sundhedsvæsen. Og det er virkelig, det sidste vi har brug for. Læs mere
Af Naser Khader
17.01.19, 16:30
Vi må aldrig lade vitale dele af vores samfund være afhængige af ikkedemokratiske stater og interesser, selv om der kan være en kortsigtet økonomisk gevinst. Læs mere
Af Rune Lund
17.01.19, 13:28
Der er mere centralisering, privatisering og ulighed i sundhed på vej, hvis regeringen kommer igennem med sin reform. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.19, 09:37
En befrielse, at akademikere kan skrive så gennemført fornuftigt. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
16.01.19, 20:12
Tag nu øjnene væk fra jeres kommunale computerskærm, og hør på hvad manden siger til jer. Læs mere
Af Jesper Guldbrandsen
16.01.19, 18:09
Vi skylder de 8 døde og deres pårørende at lære af ulykken på Storebæltsbroen d. 2. Januar 2019 Læs mere
Af Anders Vistisen
16.01.19, 16:19
EU understøtter - Ifølge den tyske kansler Angela Merkel - illegal migration. Hun og EU står med et forklaringsproblem. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her