Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Skaber Dansk Folkeparti parallelsamfund?

Dansk Folkeparti vil smide et udenlandsk barn ud af skolen. Hvordan bliver det så integreret?

Her på Vestegnen, hvor jeg bor, bor der medborgere af alle nationaliteter og med alle mulige forskellige tilhørsforhold til etnicitet og religioner.

Børn i den skolepligtige alder går naturligvis i skole. Men nu gør Dansk Folkeparti i byrådet i min nabokommune, Vallensbæk, oprør.

Den konservativt ledede Vallensbæk kommune har nemlig tilladt sig at sætte et tyrkisk barn i skole, selv om barnet endnu ikke har opnået opholdstilladelse. Og det er ulovligt, mener DF.

Det oplyses, at moderen og barnet er flyttet til Danmark for at bo sammen med ægtemanden og faderen til to andre fællesbørn, der i øvrigt er danske statsborgere, og som i forvejen bor i Danmark.

Mor og barn søger familiesammenføring med resten af familien og har altså ikke opholdstilladelse endnu, derfor skal barnet smides ud af skolen, mener altså Dansk Folkeparti.

Hvad er det egentlig, Dansk Folkeparti vil med partiets udlændingepolitik? Ønsker partiet virkeligt, at der skal gå børn rundt i Danmark, som ikke må komme i skole, selv om de både har en far og danske søskende bosiddende i Danmark?

Det virker, som om Dansk Folkeparti slet ikke ønsker integration. Det virker, som om partiet vil forhindre, at børn, der flytter til Danmark, hurtigst muligt stifter bekendtskab med det danske fællesskab, sprog og historie. Det virker, som om Danske Folkeparti ønsker, at børn med en sådan tilknytning til Danmark skal tulle rundt i deres egne parallelsamfund?

Dansk Folkeparti får hverken opbakning fra den konservative borgmester eller fra undervisningsministeren. Det skulle da også bare mangle. Der er da tværtimod brug for, at børn, der kommer for at blive forenet med deres familie, omgående begynder integrationen. Det kan ikke gå hurtigt nok.

Hvad er i grunden alternativet?


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Birthe Rønn Hornbech, (f. 1943), cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidl. vicepolitimester, MF og minister (V).
Seneste blogs
Af Rune Lund
15.11.18, 13:58
Det er virkelig det helt centrale spørgsmål, der presser sig på i forlængelse af dagens skandale i finanssektoren. I morgen er der nok en ny igen. Læs mere
Af Christel Schaldemose
15.11.18, 11:45
Ansvarlighed er et nøgleord i diskussionen om Europas fremtid. At forlade EU er ikke løsningen på de udfordringer, vi står over for. I denne uge fik vi to meget forskellige bud på Europas fremtid. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.11.18, 09:17
Rigsfællesskabet er vigtigt for EU, USA, Kina og Rusland. Det er tragikomisk, at vi ikke selv kan se det. Læs mere
Af Anders Vistisen
15.11.18, 08:51
EU-tilhængere brugte 100-året for afslutningen på Første Verdenskrig til at hylde EU som fredens projekt. Men det er for letkøbt og historieforvanskning Læs mere
Af Louis Jacobsen
15.11.18, 08:21
De arbejdende ved DSB mødes med agressiv fremfærd og revolverdiplomati fra DSB's ledelse og Dansk Industri. Læs mere
Af Nauja Lynge
14.11.18, 12:16
En statsminister er minister for hele Danmark. Den evne har Støjberg ikke. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.11.18, 12:10
Fremtidens investerings- og lånemarked starter nu. Læs mere
Af Mikael Jalving
14.11.18, 11:45
Regeringskrisen i Sverige afspejler en langt dybere samfundskrise. Læs mere
Af Nauja Lynge
13.11.18, 15:38
Prisen for dansk berøringsangst betales af mindretal og udsatte borgere. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her