Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvad rager antallet af folks sexpartnere egentlig mig?

Selvfølgelig skal kvinder da have lov til at have nøjagtig lige så mange sexpartnere som mændene uden at blive set ned på.

I de seneste uger har bølgerne gået højt i medierne på grund af den tidligere Venstre-politiker Anahita Malakians’ meget kontroversielle kampagne (#over10) for at skabe opmærksomhed omkring den åbenbart manglende accept af kvinder, der har mange sexpartnere, mens mænd omvendt hyldes.

Malakians mener, at hendes kampagne vil afmystificere tabuet om kvinder og (for) mange sexpartnere. Hun mener også, at hendes egen åbenhed omkring antallet af sexpartnere (#over100) vil få primært unge kvinder til at indse, at det sagtens kan lade sig gøre at sidde i fine job og eksempelvis være politiker, selv om man har været sammen med mange, som hun udtrykker det i BT.

For mig ser det nu ud til, at det eneste, Malakians har succes med, er at få opmærksomhed omkring sin egen person og antallet af egne sexpartnere. Men det kan jo også være interessant i sig selv. Medierne har i hvert fald haft en fest med dette emne.

Kampagnen får mig egentlig bare til at sætte spørgsmålstegn ved, om de her hjemmestrikkede hashtagkampagner i det hele taget er med til at ændre på noget som helst.

Der er ingen tvivl om, at mange flere danskere nu kender til Anahita Malakians eksistens, men er der reelt mange flere mennesker, der har ændret holdning og nu synes, at kvinder også skal hyldes for mange sexpartnere pga. denne #over10-kampagne?

Jeg tvivler. Og er det et kæmpe samfundsproblem, at alt for mange kvinder tror, at de hverken kan blive topchefer eller politikere, fordi de har bollet med for mange? Næppe.

Selvfølgelig skal kvinder da have lov til at have nøjagtig lige så mange sexpartnere som mændene uden at blive set ned på. Og kvinder skal da også have lov til at fortælle vidt og bredt om det uden at blive skammet ud. Jeg er bestemt ikke puritaner eller snerpet, men jeg kan simpelthen ikke se, hvad antallet af sexpartnere rager andre. Gør det kvinder eller mænd mere kvalificerede at have haft få eller mange sexpartnere? Jeg aner det ikke, og er det ikke også fuldstændig irrelevant?

På en god dag kan jeg gå med til, at Malakians kampagne er underholdende, fordi der har været så mange vilde og sjove indspark i debatten, men grundlæggende så forsøger Malakians at rejse en debat om noget, som langt de fleste mennesker er ligeglade med. Og det ser også ud til, at den rammer alle mulige andre end de unge kvinder, der har problemet.

Hvorfor ikke benytte sig af et gammelt og ikke nær så fancy og digitalt greb til at vise unge kvinder, at de bare skal knalde løs? I kommunikationsverdenen kalder vi det ”show it – don’t tell it!”

Ikke så meget snak og gøgl i medierne. Fortæl din datter, søster eller svigermor, at hun bare skal knalde løs, hvis hun har det godt med det. Og fortæl da bare til alle, der gider høre på, hvor mange sexpartnere du har haft, og vær i det hele taget fuldstændig ligeglad med, hvad andre mener om dig. Men bliv nu ikke overrasket og nedtursramt, hvis andre mennesker ikke har samme holdning som dig til, hvad det perfekte antal af sexpartnere er. Og hvis du skilter med det til en jobsamtale, så konsekvensberegn på forhånd.

Personligt er jeg helt afslappet omkring dette tabu. For et par år siden spiste jeg frokost med en gammel skoleveninde på Café Casablanca i min hjemby Aarhus, og en mand på min egen alder kom hen og hilste meget hjerteligt på mig. Han spurgte ind til min familie og mit liv generelt, og det undrede mig, for jeg havde aldrig set manden før. Da han gik igen, spurgte jeg min veninde, om det var en mand, hun kendte, siden han var så personlig. Hun lagde gaflen fra sig og spærrede øjnene op. Hun kunne huske, at det var den første mand, jeg havde haft sex med, og at vi da vist havde været kærester i gymnasiet. Tak for kaffe – manden havde åbenbart ikke gjort det store indtryk på mig og ja – #whoiscounting?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Anna Thygesen (f.1965) er ejer af et kommunikationsbureau i København, men kommer oprindeligt fra Elsted uden for Aarhus. Anna havde sin gang i store internationale virksomheder og troede selv, at hun havde gang i en stor karriere, men så endte hun på forsiden pga. den såkaldte PFA-skandale. Men det lykkedes hende at gå fra at være en skandaleramt erhvervskvinde til en succesfuld kommunikationsrådgiver. Anna skærer ind til benet, hun er en skrap moster og har en mening om det meste.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
22.10.18, 23:03
Som sædvanlig glimter fraværet af kritiske røster ved Arctic Circle-konference. Læs mere
Af Casper Hedegaard
21.10.18, 21:41
Meningsmålinger viser, at tilslutningen til EU er den største i mange år. For få år siden var situationen en helt anden, hvor opbakningen vaklede, og tilliden til det europæiske fællesskab kunne ligge på et lille sted. Har vi i virkeligheden stået i EU’s midtlivskrise, hvor de trygge og forudsigelige rammer gjorde projektet for usynligt og folkefjernt? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.10.18, 19:43
I næsten otte år er den samme anekdote blevet gentaget gang på gang af useriøse journalister. Læs mere
Af Nauja Lynge
21.10.18, 14:10
Kineserne siger, at ingen kan eje månen. Men man må, som kineser, åbenbart gerne lave sin egen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.10.18, 08:20
Uhyggeligt at fanatikere vil forhindre skatteministeren i at tale med tobaksindustrien Læs mere
Af Mikael Jalving
21.10.18, 07:30
Demokrati er et slagord i Vesten, længe før det kan nå at slå rod i Østen. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.10.18, 20:34
Tonen i debatten er en trussel mod folkestyret Læs mere
Af Nauja Lynge
20.10.18, 18:21
De senere måneders skandaler i den private sektor, ikke mindst i bankverdenen, må få os til at overveje, om den markedsøkonomi, som i dag er grundlaget for den vestlige verdens konstante fokus på vækst og profit, er gået for langt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.10.18, 16:03
Det mener flertallet i det australske senat ikke. Så er man nemlig »white supremacist«. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
19.10.18, 12:29
Vi har brug for helt nye systemer, hvis Europa og nationalstaterne skal forsvares mod det værste i den globale udvikling. Milliarder, som kunne bruges på sundhed, de ældre, uddannelse osv., ryger i de forkerte hænder. Og vi gør meget lidt for at undgå det. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her