Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvad rager antallet af folks sexpartnere egentlig mig?

Selvfølgelig skal kvinder da have lov til at have nøjagtig lige så mange sexpartnere som mændene uden at blive set ned på.

I de seneste uger har bølgerne gået højt i medierne på grund af den tidligere Venstre-politiker Anahita Malakians’ meget kontroversielle kampagne (#over10) for at skabe opmærksomhed omkring den åbenbart manglende accept af kvinder, der har mange sexpartnere, mens mænd omvendt hyldes.

Malakians mener, at hendes kampagne vil afmystificere tabuet om kvinder og (for) mange sexpartnere. Hun mener også, at hendes egen åbenhed omkring antallet af sexpartnere (#over100) vil få primært unge kvinder til at indse, at det sagtens kan lade sig gøre at sidde i fine job og eksempelvis være politiker, selv om man har været sammen med mange, som hun udtrykker det i BT.

For mig ser det nu ud til, at det eneste, Malakians har succes med, er at få opmærksomhed omkring sin egen person og antallet af egne sexpartnere. Men det kan jo også være interessant i sig selv. Medierne har i hvert fald haft en fest med dette emne.

Kampagnen får mig egentlig bare til at sætte spørgsmålstegn ved, om de her hjemmestrikkede hashtagkampagner i det hele taget er med til at ændre på noget som helst.

Der er ingen tvivl om, at mange flere danskere nu kender til Anahita Malakians eksistens, men er der reelt mange flere mennesker, der har ændret holdning og nu synes, at kvinder også skal hyldes for mange sexpartnere pga. denne #over10-kampagne?

Jeg tvivler. Og er det et kæmpe samfundsproblem, at alt for mange kvinder tror, at de hverken kan blive topchefer eller politikere, fordi de har bollet med for mange? Næppe.

Selvfølgelig skal kvinder da have lov til at have nøjagtig lige så mange sexpartnere som mændene uden at blive set ned på. Og kvinder skal da også have lov til at fortælle vidt og bredt om det uden at blive skammet ud. Jeg er bestemt ikke puritaner eller snerpet, men jeg kan simpelthen ikke se, hvad antallet af sexpartnere rager andre. Gør det kvinder eller mænd mere kvalificerede at have haft få eller mange sexpartnere? Jeg aner det ikke, og er det ikke også fuldstændig irrelevant?

På en god dag kan jeg gå med til, at Malakians kampagne er underholdende, fordi der har været så mange vilde og sjove indspark i debatten, men grundlæggende så forsøger Malakians at rejse en debat om noget, som langt de fleste mennesker er ligeglade med. Og det ser også ud til, at den rammer alle mulige andre end de unge kvinder, der har problemet.

Hvorfor ikke benytte sig af et gammelt og ikke nær så fancy og digitalt greb til at vise unge kvinder, at de bare skal knalde løs? I kommunikationsverdenen kalder vi det ”show it – don’t tell it!”

Ikke så meget snak og gøgl i medierne. Fortæl din datter, søster eller svigermor, at hun bare skal knalde løs, hvis hun har det godt med det. Og fortæl da bare til alle, der gider høre på, hvor mange sexpartnere du har haft, og vær i det hele taget fuldstændig ligeglad med, hvad andre mener om dig. Men bliv nu ikke overrasket og nedtursramt, hvis andre mennesker ikke har samme holdning som dig til, hvad det perfekte antal af sexpartnere er. Og hvis du skilter med det til en jobsamtale, så konsekvensberegn på forhånd.

Personligt er jeg helt afslappet omkring dette tabu. For et par år siden spiste jeg frokost med en gammel skoleveninde på Café Casablanca i min hjemby Aarhus, og en mand på min egen alder kom hen og hilste meget hjerteligt på mig. Han spurgte ind til min familie og mit liv generelt, og det undrede mig, for jeg havde aldrig set manden før. Da han gik igen, spurgte jeg min veninde, om det var en mand, hun kendte, siden han var så personlig. Hun lagde gaflen fra sig og spærrede øjnene op. Hun kunne huske, at det var den første mand, jeg havde haft sex med, og at vi da vist havde været kærester i gymnasiet. Tak for kaffe – manden havde åbenbart ikke gjort det store indtryk på mig og ja – #whoiscounting?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anna Thygesen (f.1965) er ejer af et kommunikationsbureau i København, men kommer oprindeligt fra Elsted uden for Aarhus. Anna havde sin gang i store internationale virksomheder og troede selv, at hun havde gang i en stor karriere, men så endte hun på forsiden pga. den såkaldte PFA-skandale. Men det lykkedes hende at gå fra at være en skandaleramt erhvervskvinde til en succesfuld kommunikationsrådgiver. Anna skærer ind til benet, hun er en skrap moster og har en mening om det meste.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
18.03.19, 13:28
Det ikke er nok at tænke på her og nu, økonomi, skat, motorveje og genvalg. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.03.19, 09:30
Med jeres ligegyldighed sætter I rigsfællesskabets sikkerhed over styr og kaster især grønlændere i armene på andre, som ikke er ligeglade. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.03.19, 13:05
Vi står over for en markant udvidelse af rigsfællesskabet, og FN er klar til at afgøre Ruslands krav på havbunden ved Nordpolen, som er overlappende med det danske krav. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.03.19, 11:58
Historien er, ser det ud til, kun bragt af ét etableret medie herhjemme i en kort artikel. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.03.19, 06:35
Den nye stat, som skulle erstatte slægt og familie, var tænkt som en evighedsmaskine, men pludselig bankede det på døren. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
15.03.19, 17:57
Børn og unge går til kamp for klimaet. Fint at bruge fravær på det. #FridaysForFuture Læs mere
Af Harun Demirtas
15.03.19, 16:18
Tænk, at der er nogen i Danmark, der tror, at man tager mere end tre års uddannelse for at lære skifte en fyldt ble. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.03.19, 15:07
Gerningsmanden er alt det, som han hader. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
15.03.19, 14:22
Det er et skråplan at blåstemple pjækkeri i skolen Læs mere
Af Jan E Jørgensen
15.03.19, 13:50
Tanker oven på terrorangrebet i New Zealand Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her