Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvad rager antallet af folks sexpartnere egentlig mig?

Selvfølgelig skal kvinder da have lov til at have nøjagtig lige så mange sexpartnere som mændene uden at blive set ned på.

I de seneste uger har bølgerne gået højt i medierne på grund af den tidligere Venstre-politiker Anahita Malakians’ meget kontroversielle kampagne (#over10) for at skabe opmærksomhed omkring den åbenbart manglende accept af kvinder, der har mange sexpartnere, mens mænd omvendt hyldes.

Malakians mener, at hendes kampagne vil afmystificere tabuet om kvinder og (for) mange sexpartnere. Hun mener også, at hendes egen åbenhed omkring antallet af sexpartnere (#over100) vil få primært unge kvinder til at indse, at det sagtens kan lade sig gøre at sidde i fine job og eksempelvis være politiker, selv om man har været sammen med mange, som hun udtrykker det i BT.

For mig ser det nu ud til, at det eneste, Malakians har succes med, er at få opmærksomhed omkring sin egen person og antallet af egne sexpartnere. Men det kan jo også være interessant i sig selv. Medierne har i hvert fald haft en fest med dette emne.

Kampagnen får mig egentlig bare til at sætte spørgsmålstegn ved, om de her hjemmestrikkede hashtagkampagner i det hele taget er med til at ændre på noget som helst.

Der er ingen tvivl om, at mange flere danskere nu kender til Anahita Malakians eksistens, men er der reelt mange flere mennesker, der har ændret holdning og nu synes, at kvinder også skal hyldes for mange sexpartnere pga. denne #over10-kampagne?

Jeg tvivler. Og er det et kæmpe samfundsproblem, at alt for mange kvinder tror, at de hverken kan blive topchefer eller politikere, fordi de har bollet med for mange? Næppe.

Selvfølgelig skal kvinder da have lov til at have nøjagtig lige så mange sexpartnere som mændene uden at blive set ned på. Og kvinder skal da også have lov til at fortælle vidt og bredt om det uden at blive skammet ud. Jeg er bestemt ikke puritaner eller snerpet, men jeg kan simpelthen ikke se, hvad antallet af sexpartnere rager andre. Gør det kvinder eller mænd mere kvalificerede at have haft få eller mange sexpartnere? Jeg aner det ikke, og er det ikke også fuldstændig irrelevant?

På en god dag kan jeg gå med til, at Malakians kampagne er underholdende, fordi der har været så mange vilde og sjove indspark i debatten, men grundlæggende så forsøger Malakians at rejse en debat om noget, som langt de fleste mennesker er ligeglade med. Og det ser også ud til, at den rammer alle mulige andre end de unge kvinder, der har problemet.

Hvorfor ikke benytte sig af et gammelt og ikke nær så fancy og digitalt greb til at vise unge kvinder, at de bare skal knalde løs? I kommunikationsverdenen kalder vi det ”show it – don’t tell it!”

Ikke så meget snak og gøgl i medierne. Fortæl din datter, søster eller svigermor, at hun bare skal knalde løs, hvis hun har det godt med det. Og fortæl da bare til alle, der gider høre på, hvor mange sexpartnere du har haft, og vær i det hele taget fuldstændig ligeglad med, hvad andre mener om dig. Men bliv nu ikke overrasket og nedtursramt, hvis andre mennesker ikke har samme holdning som dig til, hvad det perfekte antal af sexpartnere er. Og hvis du skilter med det til en jobsamtale, så konsekvensberegn på forhånd.

Personligt er jeg helt afslappet omkring dette tabu. For et par år siden spiste jeg frokost med en gammel skoleveninde på Café Casablanca i min hjemby Aarhus, og en mand på min egen alder kom hen og hilste meget hjerteligt på mig. Han spurgte ind til min familie og mit liv generelt, og det undrede mig, for jeg havde aldrig set manden før. Da han gik igen, spurgte jeg min veninde, om det var en mand, hun kendte, siden han var så personlig. Hun lagde gaflen fra sig og spærrede øjnene op. Hun kunne huske, at det var den første mand, jeg havde haft sex med, og at vi da vist havde været kærester i gymnasiet. Tak for kaffe – manden havde åbenbart ikke gjort det store indtryk på mig og ja – #whoiscounting?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anna Thygesen (f.1965) er ejer af et kommunikationsbureau i København, men kommer oprindeligt fra Elsted uden for Aarhus. Anna havde sin gang i store internationale virksomheder og troede selv, at hun havde gang i en stor karriere, men så endte hun på forsiden pga. den såkaldte PFA-skandale. Men det lykkedes hende at gå fra at være en skandaleramt erhvervskvinde til en succesfuld kommunikationsrådgiver. Anna skærer ind til benet, hun er en skrap moster og har en mening om det meste.
Seneste blogs
Af Christina Egelund
12.12.18, 13:21
Kære KVINFO, feminister, rødstrømper, venstrefløj og kvindeorganisationer Jeg har en sag, der kan samle os på tværs af politiske skel. Det drejer sig om topskatten. Og inden du nu løber skrigende bort og affejer det som liberale tosserier, så lad mig lige forklare. Læs mere
Af Rina Ronja Kari
12.12.18, 13:14
EU-parlamentet har på deres seneste samling vedtaget, at det skal være muligt at få dagpenge i Danmark efter kun en dags arbejde - en bombe under vores dagpengesystem, vil jeg kalde det. Læs mere
Af Nauja Lynge
12.12.18, 12:11
Statsministeren har knækket koden for rigsfællesskabets fornyelse.   Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
12.12.18, 11:44
Regeringen vil være dommere. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
12.12.18, 09:23
Ulighed og grådighed er en trussel mod sammenhængskraften og i sidste ende vores demokrati. Derfor bør vi handle politisk for at begrænse uligheden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.12.18, 19:54
Landets mest magtfulde politiker er åbenbart tilhænger af sammensværgelsesteorier ved FN’s migrationsplan. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.12.18, 13:39
Nu er den tilbage og minder os om visse borgerlige dyder, såsom arbejdets, familiens og lokalsamfundets betydning. Læs mere
Af Nauja Lynge
11.12.18, 10:01
Spændingen i den arktiske region er optrappet. Derfor åbner PET filial i Grønland. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
11.12.18, 09:58
Uden det private erhvervsliv går det i alt fald ikke. Læs mere
Af Harun Demirtas
10.12.18, 14:05
Der er jo langt flere tidligere kriminelle ude i det danske samfund end de godt 100, der kommer til at blive placeret på Lindholm. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her