Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kom ind kampen, Venstre, og giv os kvinder noget credit

Toppen i partiet Venstre har sørme udnævnt en kvinde som gruppeformand. Endelig, tænkte jeg, da jeg hørte det, men jeg fik hurtigt en lang næse. Manøvren var åbenbart primært sat i værk for at tiltrække kvindelige vælgere.

Venstre vil gerne appellere mere til kvinder, sagde Venstres tidligere gruppeformand Søren Gade, da han forleden overlod posten til Karen Ellemann i forbindelse med den nyligt overståede ministerrokade. Og ja, det er ikke nogen nyhed, at Venstre ikke har særligt godt fat i den kvindelige del af vælgerne. Det er vi mange, der har tænkt gennem årene.

Som selverklæret, blålig selvstændig erhvervskvindetype burde partiet Venstre ellers være et oplagt valg for sådan én som mig, men partiet appellerer simpelthen ikke nok til mig som ganske almindelig kvinde.

Og det virker strengt taget ikke, som om Venstre, eller i hvert tilfælde de talende jakkesæt i ledelsen af partiet, har tænkt specielt meget over, hvorfor partiet ikke evner at tiltrække de kvindelige vælgere.

Det er da fint, at både Britt Bager, Karen Ellemann og Eva Kjer har fået fremtrædende poster i Venstre på Christiansborg i denne uge, men hvorfor nærmest råbe ud i medierne, at en af årsagerne til, at valget faldt på Britt Bager som politisk ordfører og Karen Ellemann som gruppeformand, netop var, at manøvren til dels var udtænkt for at tækkes de kvindelige vælgere i det blålige segment ved at sætte kvinder på vigtige poster. Medierne gik da også straks i gang, og inden længe var de kvindelige topposter udråbt som strategiske manøvrer, og enkelte medier var endda ude i, at de to poster nu betyder, at kvinderne har overtaget Venstre. Næppe.

”Don’t tell it – show it”, som vi plejer at sige i erhvervslivet. Disse tåbelige udtalelser kan da nemt få mange vælgere fra målgruppen til at tænke ”hold da op, de kvinder er åbenbart valgt, fordi de er kvinder og ikke nødvendigvis, fordi de er dygtige, så den hopper vi da ikke på.” Hvorfor ikke bare udnævne dem og fremhæve kvinderne for deres kompetencer, dygtighed, erfaring og talent, nøjagtig som man gør, når man udnævner en mand til en vigtig post.

Jeg tror simpelthen ikke på, at Venstre får flere kvindelige vælgere ved konstant at italesætte, at det er et problem, at man ikke har godt nok fat i dem. Tværtimod. Hvem gider stemme på et parti, fordi det sætter nogle kvinder på et par udvalgte topposter og ellers ikke gør en skid for udvikle sin politik og sit værdisæt, så det også appellerer til de kvindelige vælgere?

Men jeg skal da gerne bidrage med et par tips:

Anerkend, at kvinder er anderledes end mænd. Det kan godt være, at blå kvinder og mænd har de samme grundværdier, men kvinder har typisk en anden tilgang til livet og dermed også til politik end mænd. 

Og nej, man er som kvinde ikke nødvendigvis en hardcore rød feministtype, og man kan sagtens stemme blåt og endda på Venstre, hvis man mener, at samfundet er bedst tjent med at dele barslen mellem kvinder og mænd, og at samfundet i det hele taget slet ikke skal finansiere, at veluddannede kvinder går hjemme i flere år. Alle skal da gå hjemme, alt det de vil, men staten og dermed skatteyderne skal vel ikke betale for det?

Hvorfor ikke gøre, som man f.eks. gør i Frankrig, hvor man giver skattelettelser til kvinder, der arbejder meget og på skæve tider, så de har råd til at købe sig til kvalificeret hjælp derhjemme? Det kunne da også være god blå politik. Uanset om de kvinder tjener meget eller lidt.

Og når vi nu er ved det: Få nu styr på miljøet, bæredygtighed, afbureaukratiseringen i det offentlige, sløseriet med pengene i offentlige institutioner, og få nu styr på serviceniveauet i f.eks. sundhedssystemet. Det er da helt gak at tro, at blå kvinder kun går op i nedsættelse af bilafgifter, flere parkeringspladser i København, forholdene for dansk landbrug og virksomhedsbeskatning. Vi har faktisk nogle børn, nogle ældre og nogle udsatte i det her samfund, vi også bekymrer os om.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anna Thygesen (f.1965) er ejer af et kommunikationsbureau i København, men kommer oprindeligt fra Elsted uden for Aarhus. Anna havde sin gang i store internationale virksomheder og troede selv, at hun havde gang i en stor karriere, men så endte hun på forsiden pga. den såkaldte PFA-skandale. Men det lykkedes hende at gå fra at være en skandaleramt erhvervskvinde til en succesfuld kommunikationsrådgiver. Anna skærer ind til benet, hun er en skrap moster og har en mening om det meste.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
18.11.18, 07:35
Vil Løkke og hans regering føre Danmark endnu dybere ned i migrationsindustriens logik – eller vil han følge Østrig, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Kroatien og Bulgarien i retning af en ny realisme? Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.11.18, 20:58
Socialdemokratiet anklager Socialdemokratiet for inkompetence i ny skræmmekampagne. Læs mere
Af Anna Thygesen
17.11.18, 07:35
Hvad ville vi ikke vinde på integrationsfronten og udbredelsen af vores gode værdier, hvis alle ikke-etnisk danske unge fik muligheden for et år på efterskole? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.18, 20:47
Læger uden Grænser bør stadig undersøges for kriminelle aktiviteter. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
16.11.18, 20:11
Støjberg må følge Dansk Folkeparti og acceptere en dispensationsordning for udsendelse af børn. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.11.18, 16:45
Alternativet er udmeldelse af EU. Læs mere
Af Nauja Lynge
16.11.18, 09:27
Afskaf regionerne – og tag selv ansvaret! Læs mere
Af Signe Munk
16.11.18, 08:35
Jeg kan forstå, at regeringen endelig har fattet sympati for erhvervsskolerne. Læs mere
Af Rune Lund
15.11.18, 13:58
Det er virkelig det helt centrale spørgsmål, der presser sig på i forlængelse af dagens skandale i finanssektoren. I morgen er der nok en ny igen. Læs mere
Af Christel Schaldemose
15.11.18, 11:45
Ansvarlighed er et nøgleord i diskussionen om Europas fremtid. At forlade EU er ikke løsningen på de udfordringer, vi står over for. I denne uge fik vi to meget forskellige bud på Europas fremtid. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her