Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kom ind kampen, Venstre, og giv os kvinder noget credit

Toppen i partiet Venstre har sørme udnævnt en kvinde som gruppeformand. Endelig, tænkte jeg, da jeg hørte det, men jeg fik hurtigt en lang næse. Manøvren var åbenbart primært sat i værk for at tiltrække kvindelige vælgere.

Venstre vil gerne appellere mere til kvinder, sagde Venstres tidligere gruppeformand Søren Gade, da han forleden overlod posten til Karen Ellemann i forbindelse med den nyligt overståede ministerrokade. Og ja, det er ikke nogen nyhed, at Venstre ikke har særligt godt fat i den kvindelige del af vælgerne. Det er vi mange, der har tænkt gennem årene.

Som selverklæret, blålig selvstændig erhvervskvindetype burde partiet Venstre ellers være et oplagt valg for sådan én som mig, men partiet appellerer simpelthen ikke nok til mig som ganske almindelig kvinde.

Og det virker strengt taget ikke, som om Venstre, eller i hvert tilfælde de talende jakkesæt i ledelsen af partiet, har tænkt specielt meget over, hvorfor partiet ikke evner at tiltrække de kvindelige vælgere.

Det er da fint, at både Britt Bager, Karen Ellemann og Eva Kjer har fået fremtrædende poster i Venstre på Christiansborg i denne uge, men hvorfor nærmest råbe ud i medierne, at en af årsagerne til, at valget faldt på Britt Bager som politisk ordfører og Karen Ellemann som gruppeformand, netop var, at manøvren til dels var udtænkt for at tækkes de kvindelige vælgere i det blålige segment ved at sætte kvinder på vigtige poster. Medierne gik da også straks i gang, og inden længe var de kvindelige topposter udråbt som strategiske manøvrer, og enkelte medier var endda ude i, at de to poster nu betyder, at kvinderne har overtaget Venstre. Næppe.

”Don’t tell it – show it”, som vi plejer at sige i erhvervslivet. Disse tåbelige udtalelser kan da nemt få mange vælgere fra målgruppen til at tænke ”hold da op, de kvinder er åbenbart valgt, fordi de er kvinder og ikke nødvendigvis, fordi de er dygtige, så den hopper vi da ikke på.” Hvorfor ikke bare udnævne dem og fremhæve kvinderne for deres kompetencer, dygtighed, erfaring og talent, nøjagtig som man gør, når man udnævner en mand til en vigtig post.

Jeg tror simpelthen ikke på, at Venstre får flere kvindelige vælgere ved konstant at italesætte, at det er et problem, at man ikke har godt nok fat i dem. Tværtimod. Hvem gider stemme på et parti, fordi det sætter nogle kvinder på et par udvalgte topposter og ellers ikke gør en skid for udvikle sin politik og sit værdisæt, så det også appellerer til de kvindelige vælgere?

Men jeg skal da gerne bidrage med et par tips:

Anerkend, at kvinder er anderledes end mænd. Det kan godt være, at blå kvinder og mænd har de samme grundværdier, men kvinder har typisk en anden tilgang til livet og dermed også til politik end mænd. 

Og nej, man er som kvinde ikke nødvendigvis en hardcore rød feministtype, og man kan sagtens stemme blåt og endda på Venstre, hvis man mener, at samfundet er bedst tjent med at dele barslen mellem kvinder og mænd, og at samfundet i det hele taget slet ikke skal finansiere, at veluddannede kvinder går hjemme i flere år. Alle skal da gå hjemme, alt det de vil, men staten og dermed skatteyderne skal vel ikke betale for det?

Hvorfor ikke gøre, som man f.eks. gør i Frankrig, hvor man giver skattelettelser til kvinder, der arbejder meget og på skæve tider, så de har råd til at købe sig til kvalificeret hjælp derhjemme? Det kunne da også være god blå politik. Uanset om de kvinder tjener meget eller lidt.

Og når vi nu er ved det: Få nu styr på miljøet, bæredygtighed, afbureaukratiseringen i det offentlige, sløseriet med pengene i offentlige institutioner, og få nu styr på serviceniveauet i f.eks. sundhedssystemet. Det er da helt gak at tro, at blå kvinder kun går op i nedsættelse af bilafgifter, flere parkeringspladser i København, forholdene for dansk landbrug og virksomhedsbeskatning. Vi har faktisk nogle børn, nogle ældre og nogle udsatte i det her samfund, vi også bekymrer os om.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Anna Thygesen (f.1965) er ejer af et kommunikationsbureau i København, men kommer oprindeligt fra Elsted uden for Aarhus. Anna havde sin gang i store internationale virksomheder og troede selv, at hun havde gang i en stor karriere, men så endte hun på forsiden pga. den såkaldte PFA-skandale. Men det lykkedes hende at gå fra at være en skandaleramt erhvervskvinde til en succesfuld kommunikationsrådgiver. Anna skærer ind til benet, hun er en skrap moster og har en mening om det meste.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Sonja Mikkelsen
25.09.18, 22:02
Omskæring af børn hører ikke hjemme i et demokratisk retssamfund Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
25.09.18, 19:33
Det er fremragende, at Italien omsider har fået en handlekraftig regering. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
25.09.18, 16:12
Tre medarbejdere i Region Midt fik over 8 mio. skattekroner med i lommen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
25.09.18, 10:49
Der findes ikke mangel på arbejdskraft. Der findes lønkonkurrence. Og klynk. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.09.18, 13:48
Vist er der lyspunkter, men end ikke politiet kan snakke problemerne væk. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.09.18, 08:30
Krænkelsesideologien fører os mod amerikanske og kinesiske tilstande. Læs mere
Af Harun Demirtas
21.09.18, 17:25
Efter 9. klasse er der mange unge over 16 år, der falder mellem to stole og først bliver opdaget, når det er for sent. Nu bør vi handle! Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.18, 17:15
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.s besparelser. Læs mere
Af Gitte Seeberg
21.09.18, 15:24
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
21.09.18, 09:23
Slut med lappeløsninger og symbolpolitik. Det er det klare budskab til de andre partier fra Nye Borgerlige. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her