Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvorfor strejker vi ikke over Rigspolitiets talentløse ledelseskultur?

Hvorfor finder vi os i så dårlig ledelse, når det gælder vores egne skattekroner? Vi lader os nøje med hamrende dyre undersøgelser og rapporter, hver gang det går galt, som bare konkluderer, at ingen har ansvaret.

I disse dage fyger det med strejkevarsler og lockout-trusler. Den store konflikt mellem arbejdstagere og arbejdsgivere lurer lige om hjørnet. Sæt jer nu sammen, og find ud af det, for pokker! Selvfølgelig skal hele landet da ikke kastes ud i totalt kaos, fordi I ikke kan blive enige om de sidste detaljer i en aftale. Det kan godt være, at det koster kassen at give de offentligt ansatte mere i løn, men hvis man kigger på antallet af offentlige skandalesager, hvor surt tjente skattekroner fosser ud af statskassen i en lind strøm, uden at de ansvarlige så meget som løfter et øjenbryn, så kunne man da godt få den tanke, at der er råd til at give de offentligt ansatte lidt mere i lønposen.

Nej, lad os hellere gå på barrikaderne og demonstrere over, at ikke alle tager sit ledelsesansvar alvorligt i det offentlige og skalter og valter med vores fælles penge.

Riget fattes penge, hører vi hele tiden. Min svigermor på 90 med to dårlige hofter, rollator og bøvl med balancen har allernådigst lige fået bevilget 30 minutters hjemmehjælp hver 14. dag. En halv time, mere er der ikke råd til. Stakkels hjemmehjælper, der skal nå at støvsuge, skifte sengetøj og gøre rent i hendes rækkehus. Man må da håbe, at det er en vaks type. Personligt kunne jeg da knap nå at få hængt jakken op og fundet støvsugeren frem, før de 30 minutter var gået. Og glem alt om kaffe og en lille snak.

Sidste uge kom det frem, at Rigspolitiet omsider har meldt den tidligere chef, Bettina Jensen, for en lang række kritisable forhold. Hun har bl.a. givet opgaver til sine konsulentvenner for næsten 43 mio. kr., uden at hverken hun eller Rigspolitiet har kunnet redegøre for, hvad konsulenterne har lavet for pengene. Er det Rigspolitiet selv, der er kommet på banen med denne sag?

Nej nej, hos Rigspolitiet benægtede man og modarbejdede nærmest avisen BT, der via aktindsigt og dygtigt gravearbejde over flere år afdækkede skandalen. Rigspolitiet mente ikke, der var noget at komme efter. Men så kom Kammeradvokaten med en kritisk rapport, og så fyrede de endelig damen. Nu har konsulentbureauet PWC så også lavet en – sikkert hundedyr – undersøgelse, hvor de fastslår, at det ikke bare er Bettina Jensen, der har leget tag-selv-bord, men at der generelt har været en syg tag-selv-bord-kultur i Rigspolitiet. Tak for kaffe, siger jeg bare.

Og hvad med skatteskandalen? 12,3 mia. kr. er forsvundet direkte ned i lommerne på, jeg ved ikke hvor mange, svindlere, fordi ledelsen i Skat overhovedet ikke havde styr på og fik stoppet udbetalingen af refusion af udbytteskat på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalskede dokumenter.

Og antallet af kuldsejlede it-projekter inden for det offentlige er jo også lige til at græde over, det nærmer sig det bizarre med alle de milliarder, der hældes lige ned i kloakken. Og der er masser at tage af. EFI, Skats inddrivelsessystem, forsinket i seks år og manglende inddrivelse af moms og skatter for milliarder. Forsvarets IT system, Daccis, skrottet i 2008, næsten en halv milliard ud af vinduet. Politiets sagsbehandlingssystem Polsag, skrottet i 2012, også en halv milliard i nakken af det projekt.

Hvorfor finder vi os i så dårlig ledelse, når det gælder vores egne skattekroner? Vi lader os nøjes med hamrende dyre undersøgelser og rapporter hver gang, det går galt, som bare konkluderer, at ingen har ansvaret, og der må sendes flere penge efter alle de dårlige, vi allerede har mistet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anna Thygesen (f.1965) er ejer af et kommunikationsbureau i København, men kommer oprindeligt fra Elsted uden for Aarhus. Anna havde sin gang i store internationale virksomheder og troede selv, at hun havde gang i en stor karriere, men så endte hun på forsiden pga. den såkaldte PFA-skandale. Men det lykkedes hende at gå fra at være en skandaleramt erhvervskvinde til en succesfuld kommunikationsrådgiver. Anna skærer ind til benet, hun er en skrap moster og har en mening om det meste.
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere
Af Signe Munk
11.07.19, 16:00
Skønhedsindustrien, samfundet og vi selv har et fælles ansvar for de skønhedsidealer, som lægger et enormt præstationspres på især unge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.19, 10:18
Min ringe person har netop fået tre dages karantæne. Læs mere
Af Jens Kindberg
10.07.19, 00:02
De fleste af os har vel været i berøring med hospitalsvæsnet. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.19, 22:14
Af hjertet tak, Harun Demirtas, du fremskynder det tidspunkt, hvor omfattende hjemsendelser på grundlovens og retsstatens grund vil finde sted. Læs mere
Af Harun Demirtas
08.07.19, 15:14
Når et menneske får en invitation til indirekte at takke af og skride fra dette land, kan man ikke længere argumentere for, hvorfor det skulle kunne betale sig at integrere sig i dette land, når landet pisser på en. Læs mere