Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvorfor strejker vi ikke over Rigspolitiets talentløse ledelseskultur?

Hvorfor finder vi os i så dårlig ledelse, når det gælder vores egne skattekroner? Vi lader os nøje med hamrende dyre undersøgelser og rapporter, hver gang det går galt, som bare konkluderer, at ingen har ansvaret.

I disse dage fyger det med strejkevarsler og lockout-trusler. Den store konflikt mellem arbejdstagere og arbejdsgivere lurer lige om hjørnet. Sæt jer nu sammen, og find ud af det, for pokker! Selvfølgelig skal hele landet da ikke kastes ud i totalt kaos, fordi I ikke kan blive enige om de sidste detaljer i en aftale. Det kan godt være, at det koster kassen at give de offentligt ansatte mere i løn, men hvis man kigger på antallet af offentlige skandalesager, hvor surt tjente skattekroner fosser ud af statskassen i en lind strøm, uden at de ansvarlige så meget som løfter et øjenbryn, så kunne man da godt få den tanke, at der er råd til at give de offentligt ansatte lidt mere i lønposen.

Nej, lad os hellere gå på barrikaderne og demonstrere over, at ikke alle tager sit ledelsesansvar alvorligt i det offentlige og skalter og valter med vores fælles penge.

Riget fattes penge, hører vi hele tiden. Min svigermor på 90 med to dårlige hofter, rollator og bøvl med balancen har allernådigst lige fået bevilget 30 minutters hjemmehjælp hver 14. dag. En halv time, mere er der ikke råd til. Stakkels hjemmehjælper, der skal nå at støvsuge, skifte sengetøj og gøre rent i hendes rækkehus. Man må da håbe, at det er en vaks type. Personligt kunne jeg da knap nå at få hængt jakken op og fundet støvsugeren frem, før de 30 minutter var gået. Og glem alt om kaffe og en lille snak.

Sidste uge kom det frem, at Rigspolitiet omsider har meldt den tidligere chef, Bettina Jensen, for en lang række kritisable forhold. Hun har bl.a. givet opgaver til sine konsulentvenner for næsten 43 mio. kr., uden at hverken hun eller Rigspolitiet har kunnet redegøre for, hvad konsulenterne har lavet for pengene. Er det Rigspolitiet selv, der er kommet på banen med denne sag?

Nej nej, hos Rigspolitiet benægtede man og modarbejdede nærmest avisen BT, der via aktindsigt og dygtigt gravearbejde over flere år afdækkede skandalen. Rigspolitiet mente ikke, der var noget at komme efter. Men så kom Kammeradvokaten med en kritisk rapport, og så fyrede de endelig damen. Nu har konsulentbureauet PWC så også lavet en – sikkert hundedyr – undersøgelse, hvor de fastslår, at det ikke bare er Bettina Jensen, der har leget tag-selv-bord, men at der generelt har været en syg tag-selv-bord-kultur i Rigspolitiet. Tak for kaffe, siger jeg bare.

Og hvad med skatteskandalen? 12,3 mia. kr. er forsvundet direkte ned i lommerne på, jeg ved ikke hvor mange, svindlere, fordi ledelsen i Skat overhovedet ikke havde styr på og fik stoppet udbetalingen af refusion af udbytteskat på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalskede dokumenter.

Og antallet af kuldsejlede it-projekter inden for det offentlige er jo også lige til at græde over, det nærmer sig det bizarre med alle de milliarder, der hældes lige ned i kloakken. Og der er masser at tage af. EFI, Skats inddrivelsessystem, forsinket i seks år og manglende inddrivelse af moms og skatter for milliarder. Forsvarets IT system, Daccis, skrottet i 2008, næsten en halv milliard ud af vinduet. Politiets sagsbehandlingssystem Polsag, skrottet i 2012, også en halv milliard i nakken af det projekt.

Hvorfor finder vi os i så dårlig ledelse, når det gælder vores egne skattekroner? Vi lader os nøjes med hamrende dyre undersøgelser og rapporter hver gang, det går galt, som bare konkluderer, at ingen har ansvaret, og der må sendes flere penge efter alle de dårlige, vi allerede har mistet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anna Thygesen (f.1965) er ejer af et kommunikationsbureau i København, men kommer oprindeligt fra Elsted uden for Aarhus. Anna havde sin gang i store internationale virksomheder og troede selv, at hun havde gang i en stor karriere, men så endte hun på forsiden pga. den såkaldte PFA-skandale. Men det lykkedes hende at gå fra at være en skandaleramt erhvervskvinde til en succesfuld kommunikationsrådgiver. Anna skærer ind til benet, hun er en skrap moster og har en mening om det meste.
Seneste blogs
Af Jens Philip Yazdani
21.02.19, 00:21
Når Naser Khader siger, vi ikke skal hente syrienskrigere hjem til retsforfølgelse, fordi de er til fare for os, glemmer han, at de uanset hvad vil være til fare for menneskene omkring dem. Om de så er i Danmark eller Syrien. Det udgør et problem, fordi han dermed også glemmer, at menneskeliv er lige meget værd - i Danmark og i Syrien. Læs mere
Af Jens Kindberg
20.02.19, 14:17
Din bankrådgiver ved det bare ikke endnu. Læs mere
Af Sonja Mikkelsen
20.02.19, 11:43
Dansk Folkeparti kan igen få sin vilje med Lars Løkke og regeringen, uanset hvor uklogt det er. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
19.02.19, 13:32
Hvor mange gange skal en imam have lov til at snyde os, før det officielle Danmark skærer alle bånd til vedkommende? Læs mere
Af Nauja Lynge
19.02.19, 11:04
Eksperimentets vigtigste redskab er offerkortet, som trækkes efter forgodtbefindende. Typisk sker det (som nu) i en valgkamp, eller når man vil opnå noget fra dansk side. Læs mere
Af Jesper Guldbrandsen
19.02.19, 10:56
Det er ikke dem, som rejser på de største strækninger, der kommer til at mærke konsekvenserne. Læs mere
Af Anders Vistisen
19.02.19, 10:06
Når EU og pro-europæeren Morten Løkkegaard skal indstille det moralske kompas, bliver hånden holdt over vennerne, mens de upopulære regeringer skal straffes Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.02.19, 12:03
Forfatterne kan da ikke selv tro på, at problemerne kan løses. Læs mere
Af Josephine Fock
18.02.19, 08:01
De konstante lovændringer på udlændingeområdet har enorme konsekvenser for mennesker med flygtningebaggrund. Samtidig efterlader stramningerne frivillige i meget vanskelige dilemmaer i forhold til flygtninges sundhed, familiesammenføring og integration Læs mere
Af Nauja Lynge
17.02.19, 17:40
Klogt; for det er nemlig blevet på bekostning af børn og unge, at uddannelse, sundhed og socialområdet nedprioriteres til fordel for kommissioner. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her