Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Luderen next door

Af princip mener jeg, folk må gøre, hvad de vil med deres krop, så længe de ikke skader andre eller forøver uoprettelig skade på sig selv. Derfor er jeg ikke den, der har brokket mig over prostitution – indtil nu, hvor der er kommet et bordel i ejendommen overfor.

Det var med en vis interesse, jeg for nylig hæftede mig ved, der var kommet en thai-massør i den gade, jeg bor i. Det skulle være så godt at blive vredet ordentligt igennem en gang i mellem, og som journalist sidder man så meget ved sin computer, at mysoserne har det med at samle sig i store aggressive klumper hele vejen fra nakken og ned til hælene.

Det undrede mig dog lidt, da den noget rudimentære plakat i lejlighedens vinduer ud mod gaden blev suppleret med endnu en plakat, som også tilbød afrikansk massage. Jeg var ikke bekendt med, at sådan et fænomen fandtes. Min undren blev ikke mindre, da der på døren ind til lejligheden blev sat et skilt op med, at man kunne betale med mobile pay. I mit univers er fysioterapi og beslægtede geschæfter noget, der kører over sygesikringen.

Pråsen gik op for mig, da der i ejendommen overfor kom et stort blinkende skilt, hvor der med lysende bogstaver står ”VELKOMMEN”. I hvert fald en gang i mellem. For skiltet slukkes jævnligt i cirka 20 minutter af gangen. Noget mærkeligt er også, at man åbenbart kan få thai- og afrikansk massage helt til klokken 23 om aftenen. Men okay, ondt i ryggen kender vel ikke klokken.

Dog må vi nok konkludere, at vores nye genbo er et bordel. Og trods mine principper må jeg erkende, det er provokerende. Hvorfor kan man så spørge. Der er ikke tale om aggressiv gadehandel, hvor nogen passer potentielle kunder op på gaden og tilbyder seksuelle ydelser. Det hele foregår bag nedrullede persienner. Om end også bag et særdeles iøjnefaldende skilt, der lyser højlydt til langt ud på aftenen.

Det, der provokerer, er, at bordellet minder bedsteborgeren i mig om, at fænomenet ’prostitution’ findes. Hver dag ser jeg virkelig mange mænd, der står og hænger i min ejendoms port, imens de venter på at komme ind og få afviklet deres forretning. Det er primært konfrontationen, der provokerer mig – samtidig med, jeg ikke synes, det er specielt trygt at låse mig ind i min opgang efter at have møvet mig forbi fremmede mænd med blikket stift rettet på ejendommen overfor og hænderne dybt begravet i bukselommerne.

Men vi kan ikke principielt acceptere fænomener, alene så længe de ikke findes lige udenfor vores gadedør. Hvis det må være der, må det også være her. Principper munder altid ud i en eller anden virkelighed, og denne gang er det min dagligdag, princippet har manifesteret sig i.

Derfor må jeg acceptere det blinkende skilt, hvor der (ind i mellem) står VELKOMMEN. Og de ventende kunder. Og de i øvrigt upåfaldende og nydelige piger, der tilbyder thai- og afrikansk massage på alle tider af døgnet i min pæne, bedsteborgerlige gade.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Angela Brink (f. 1972) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2000. Forud for det læste hun religionsvidenskab ved Aarhus Universitet i tre år. Hun har blandt andet arbejdet som reporter på TV2/Nyhederne, som nyhedsanalytiker i tænketanken The Emirates Center for Strategic Studies and Research i De Forenede Arabiske Emirater og som chef for kommunikation og public affairs i tænketanken CEPOS. I 2002 udgav hun romanen Tæsk på forlaget Gyldendal.
Seneste blogs
Af Peter Kofod
09.12.19, 12:21
Når EU-tilhængerne taler løsninger i det europæiske samarbejde, taler de desværre om et EU, der ganske enkelt ikke findes. Læs mere
Af Nauja Lynge
09.12.19, 09:29
USA er ikke en venlig kolonimagt, som skal fortælle danskerne, hvad vi skal mene. Læs mere
Af Jens Philip Yazdani
08.12.19, 18:27
De seneste års nedskæringer i uddannelsessystemet, den mangelfulde klimaindsats og alvorligt forringede velfærd rettes ikke op med denne finanslovsaftale. Det er et skridt i den rigtige retning, men det er slet ikke nok – og de små forbedringer skyldes kun bevægelsernes utrættelige kamp. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.12.19, 15:18
Ole Hasselbalch vil for altid tjene som inspiration for nationalt sindede danskere. Læs mere
Af Nauja Lynge
08.12.19, 12:16
Hvis bare alle danske statsborgere ville følge hans eksempel. Læs mere
Af Mikael Jalving
08.12.19, 08:00
Mød Hans Gammeltoft-Hansen, tidligere formand for Dansk Flygtningehjælp og arkitekten bag udlændingeloven af 1983. Læs mere
Af Nauja Lynge
06.12.19, 13:22
Kinesernes strategiske hensyn kan blive rigsfællesskabets værste mareridt. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
06.12.19, 10:45
Hold fingrene fra at kriminalisere jødisk omskæring. Forslaget om, omskæring skal betragtes som vold, gør danske jøder hjemløse. For omskæring er en gammel religiøs nødvendighed. Læs mere
Af Jens Kindberg
05.12.19, 22:40
Den laveste socialgruppe bor primært til leje i almene boliger - ikke ligefrem er et miljø, som er befordrende for at komme frem i verden. Der er brug for et politisk holdningsskift. Læs mere