Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

De konservatives virkelige ansigt i EU? Søren Pape skylder svar

De Konservatives formand i EU-Parlamentet vil undertrykke anderledes tænkende og har et føderalistisk syn på fremtidens EU

Det Konservative Folkeparti er i EU medlem af det europæiske parti, EPP. For nylig havde Justitsminister og partiformand, Søren Pape Poulsen, og medlem af Europa-Parlamentet Bendt Bendtsen så inviteret deres europæiske venner til partimøde i København. I den forbindelse lavede mediet Altinget et interview med formanden for EPP, tyskeren Manfred Weber.

Og det var interessante sager, der kom ud af munden på de konservatives leder i EU. Han udtalte f.eks. at det skal være enormt hårde betingelser, der møder Storbritannien i deres forhandlinger om at forlade EU. Han slog fast, at national grænsekontrol er noget midlertidigt, der skal ophøre. Ligesom han slår fast, at Merkel og EU bør være den frie verdens leder.

Alle ting, som vi der til dagligt beskæftiger os med EU er vandt til at høre. Men det er nu interessant at spørge Det Konservative Folkeparti, der ja har inviteret deres ven Weber til København om de virkelig deler opfattelse med deres parti i EU på disse centrale spørgsmål?

Den mest overraskende melding fra Weber var nok i virkeligheden følgende udsagn:

 ” Vi er EU, og vi burde ikke være så dumme og naive, at vi finansierer vores fjender. Derfor mener jeg, at vi skal stoppe med at betale for de antieuropæiske partier, der vil ødelægge unionen. ”  

Det kan virke underligt, at en tysker med deres historiske fortilfælde med massiv undertrykkelse af anderledes, politisk tænkende i ramme alvor foreslår, at der skal gøres forskel på, hvilke midler der stilles til rådighed for folkevalgte medlemmer af et parlament alt efter, om de er enige med flertallet eller ej.

Det svarer jo til, at Kristian Thulesen Dahl foreslog, at Enhedslisten ikke skulle have noget partitilskud, fordi de ikke fuldt ud støtter markedsøkonomien, men alligevel profitere fra den skat som vores økonomiske model generere. Et helt utænkeligt scenarie, som også ville have medført et kæmpe ramaskrig hos danske politikere og presse.

Derfor tvinges jeg til at spørge de konservative:

Mener I, at ovenstående holdninger er i overensstemmelse med den pluralistiske og demokratiske tradition, vi har i Danmark?

Mener I virkelig, at man ikke skal behandle folkevalgte medlemmer af et parlament ligeligt og på samme vilkår?

Mener I virkelig, at de skatteborgerkroner EU anvender, som også er betalt af EU-skeptikere bl.a. i Danmark, skal reserveres udelukkende til EU-positiv propaganda?

Mener I i det mindste ikke, at i så fald skal det være muligt for de mange danskere, der er skeptiske over for EU, at undlade at betale til denne form for politisk propaganda, som de er uenige i?

Kære Søren Pape: Jeg ser frem til dit svar.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han bl.a. beskæftiger sig budget og migrationsforhold. Anders Vistisen er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom, og han er uddannet cand.jur.
Seneste blogs
Af Eva Kjer Hansen
19.01.18, 10:09
Det er næppe en forudsætning for at løse rollen som økonomisk vagthund, at man er tilstede inde i Finansministeriet (eller at man kan gå dertil fra den nuværende adresse lige ved Amalienborg). Læs mere
Af Naser Khader
19.01.18, 08:09
Mainstream medierne kan simpelthen ikke komme sig over, at Trump blev valgt, og de er fast besluttede på, at han skal ned med nakken. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
18.01.18, 12:52
Hvis man ikke er villig til at sætte sin egen taburet og mandat på spil for befolkningens sikkerhed og tryghed, så er man ganske enkelt ikke værdig til at repræsentere borgerne. Læs mere
Af Jens Kindberg
17.01.18, 19:19
Giveren er privat, og modstanderen er kommunen, som ikke vil gøre det muligt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.18, 17:36
Mediernes behandling har været udsøgt ringe. Læs mere
Af Christel Schaldemose
17.01.18, 13:35
Europa-Kommissionens længede ventede plastikstrategi kommer med langsigtede mål, men med her-og-nu-handlinger på størrelse med mikroplastik. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
17.01.18, 12:15
København skal ikke leve af statslige arbejdspladser Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
17.01.18, 08:21
Det er klynk, når Socialdemokratiets gruppeformand påstår, at politikere ikke kan komme til orde i medierne. Læs mere
Af Anders Vistisen
16.01.18, 10:25
Dansk Folkeparti har intet ansvar for regeringens liberale projekt. Læs mere
Af Josephine Fock
16.01.18, 07:29
Den skærpede tiggerlov bør afskaffes, fordi den er et klassisk eksempel på en lovændring, der skulle få regeringen til at fremstå hurtig og handlekraftig, men ender med at være sjusket og straffe uskyldige mennesker. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her