*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tyskland kan ikke klare indvandringens pris

En gigantisk regning tårner sig op i Tyskland. I længden kan intet europæisk land bære byrden af folkevandringen.

Angela Merkels berygtede udbrud ”Wir schaffen das!” vil gå over i historien. Ikke som Churchill’s ”This was their finest hour”, men som det stik modsatte, en erklæring om kapitulation og en fatal fejltagelse, som ikke bare tyskerne men hele Europa kom til at betale dyrt for.

Regningen for Tysklands åbne dør for alverdens migranter lander nu i tyskernes postkasser, og det seneste afdrag lyder på 150 milliarder kroner alene for 2016. De dækker asylcentre, sprogundervisning, genhusning og forsørgelse af bare en lille del af de anslået 1,3 millioner migranter, som trængte ind i Tyskland fra efteråret 2015, men hvoraf de fleste stadig sidder fast i et nedkørt asylsystem – som dog kan glæde sig over 60.000 flere ansatte til at tage sig af ny-tyskerne.

De 150 milliarder kroner for et års migrant-belastning er 25 milliarder kroner mere, end hvad den tyske regering håbede på for godt et år siden - men ganske tæt på, hvad de tyske länder dengang frygtede, og hvis de får ret igen, så vil ekstra-udgifterne til migranterne i 2020 være steget til 225 milliarder kroner om året. Og det dækker kun de nøgne udgifter til de nyankomne, ikke de enorme omkostninger, som tyskerne ligesom andre nordeuropæiske lande i forvejen gennem årtier har haft til indvandring fra afrikanske og muslimske lande. Regningen for at integrere over 3 millioner tyrkere er endnu ikke betalt.

Alligevel kalkulerer den tyske regering med, at indvandringen fortsætter, med 400.000 nytilkomne i 2017 og 300.000 hvert år til og med 2020. Men måske er der en strategisk mening og velberådet hu med at åbne dørene?

I en regeringsrapport, som blev citeret i dagbladet Rheinische Post, anbefaler en flok eksperter, at Tyskland årligt tager imod omkring 300.000 migranter i de næste 40 år for at modvirke den deprimerende lave fødselsrate på 1,8 blandt rigtige tyskere. 12 millioner migranter skal der til for at opretholde befolkningstallet på 82 millioner i 2060.

For det er almindelig visdom blandt den europæiske elites ekspert-hær, at millioner af unge afrikanske, afghanske, pakistanske og arabiske mænd ”på sigt” er en velsignelse for samfundsøkonomien, så derfor skal de tyske skatteborgere blot væbne sig med tålmodighed, betale 150-200 milliarder kroner om året, og vente på gevinsten.

Foreløbig har intet europæisk land dog haft andet end brølende underskud på folkevandringen: I Danmark bevisligt og formentlig underdrevet på 33 milliarder kroner om året, for i Norge anslår regner man, trods færre muslimske indvandrere med 49 milliarder danske kroner.

Det samme gælder naturligvis i Tyskland. Den tyske regerings optimistiske forudsætning for, at de årlige udgifter ”kun” bliver på 125 milliarder kroner årligt frem til 2020 er endda, at 55 procent af de nytilkomne migranter er i arbejde efter fem år. Men det har lange udsigter, hvis en rapport, som Bild citerer står til troende. Ud af de 1,5 milioner migranter, som er ankommet til Tyskland fra 2015, er 135.000 kommet i arbejde. Eller, som det kom frem: De fleste er i job med løntilskud eller får løn for at gøre rent eller lave mad i deres egne asylcentre.  

I stedet for arbejdsmarkedet finder migranterne plads på bistandskontorerne. På et år fra 2015 til 2016 steg antallet af socialhjælpsmodtagere under den såkaldte Hartz 4-ordning (en af flere tyske bistandsordninger) med over 400.000, de fleste fra Syrien, Irak og Afghanistan – altimens, at antallet af tyskere på socialhjælp faldt.

Forklaringen er naturligvis, at de arbejdspladser, som de mange uuddannede migranter måske kunne bestride, forlængst er besat af central- og østeuropæere med langt større kvalifikationer og muligheder for assimilisation i det tyske samfund. Men det virker også som om, at asylansøgerne selv har urealistiske forhåbninger. I byen Waldenburg prøvede kommunen at aktivere de unge mænd, for at bringe dem i kontakt med lokalsamfundet. De unge arbejdsføre mænd afviste dog hånligt tilbuddet: ”Vi er Angela Merkels gæster. Og gæster arbejder ikke.”

Angela Merkel er blevet den store trylle-fé for Europas fædrelandsløse elite, men en dag vil man indse, at hun skadede Europa langt mere, end den dæmoniserede Donald Trump gjorde. Angela Merkel og Tyskland ”klarer den” ganske enkelt ikke.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han bl.a. beskæftiger sig budget og migrationsforhold. Anders Vistisen er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom, og han er uddannet cand.jur.
Seneste blogs
Af Jaleh Tavakoli
15.12.17, 16:42
Det at danskere vender sig imod Naser Khader, siger noget om det selvhad som de vestlige samfund lider under. Det at man betragter Sherin Khankan som reform-imam, siger noget om de lave forventningers racisme overfor muslimer. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
15.12.17, 14:25
Det kan være fristende, men vi skal ikke gemme den kunst væk, vi ikke kan lide. Læs mere
Af Signe Munk
14.12.17, 12:20
62 procent af danskerne, mener at sygeplejersker fortjener mere i løn. Men Sophie Løhde er uenig, kan jeg fornemme. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
14.12.17, 11:22
Årets ord "Fake news" risikerer at underminere vores grundlæggende værdier: ytringsfriheden og vores frie liv. Det kræver handling - her fem liberale svar på fake news og misinformation. Læs mere
Af Naser Khader
14.12.17, 11:22
… nu begynder kampen ved forhandlingsbordet. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
14.12.17, 11:06
Her er det konkrete bevis på at visse borgerlige politikere igen har løjet over for befolkningen. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.12.17, 05:13
Det stoppes heldigvis af Mai Mercado – børn skal ikke lide Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.12.17, 22:14
Seksuelle overgreb på helt unge piger i England afslører et kvindesyn så afstumpet, at man kun kan se én løsning for sig: Stands al ikke-vestlig indvandring og påbegynd hjemsendelser. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
13.12.17, 15:32
Hvis ikke en skole må understrege, at julen udspringer af det kristne budskab, så er vi ude på det værdirelativistiske overdrev. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
13.12.17, 12:29
Drengebørn tager skade, hvis deres mødre har været udsat for ftalater under graviditeten. Alligevel har regeringen sammen med De Radikale og Dansk Folkeparti fjernet afgiften på de skadelige ftalater. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her