Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Merkel er en større trussel end Trump nogensinde bliver

Hvornår begynder rygklapperne i medierne at stille kritiske spørgsmål til Angela Merkel.

Valgkampen raser i vores store naboland mod syd, men modsat danske mediers helt uproportionale og kritiske nedrakning af Brexit og valget af præsident Trump, så er stemningen helt modsat ukritisk rygklapning, når det kommer til kansler Angela Merkels forsøg på at opnå endnu en periode som tysk kansler.

Som et led i valgkampen valgte Merkel i den forløbne uge, efter NATO og G7-topmøderne at spille plat på det almindelige europæiske had til præsident Trump og score et par billige point ved et vælgermøde i et øltelt i München at meddele, at Europa nu må stå på egne ben, da man ikke længere kan stole på vores allierede i USA og Storbritannien.

Udsagnet er plat, intetsigende og verdensfjernt og kun møntet på at samle indenrigspolitisk tilslutning i forbindelse med den igangværende valgkamp. Så det kunne i og for sig være ligegyldigt, hvis det ikke var, fordi der med det samme blev modtaget som manna fra himlen af Merkels internationale heppekor i den kulturradikale journalistverden – herunder de hjemlige hoforganer som Politiken, Jyllands-Posten, Berlingske og DR. Igen udråbte de Merkel som en Messias fra Berlin, der vil frelse Verden fra alskinds dårligdomme (USA og Storbritannien at forstå) og løse alle Europas problemer.

Merkels udsagn er så løjerlig, som mediernes dækning er fordrejet. Lad os begynde med substansen i Merkels ord. Vi kan ikke længere stole på USA i frihandelssammenhæng og NATO, må vi forstå. Lad os behandle udsagnene et for et:

Hvis der stadig fandtes medier med kritisk sans over for Tysklands orakel, ville den vakse journalist have spurgt Merkel, hvorfor hendes egen vicekansler og udenrigsminister, Sigmar Gabriel, allerede i august 2016 erklærede EU-USA frihandelsaftalen for død. Det var altså Tyskland og Frankrig, der lagde frihandelsaftalen med USA i graven – det skete allerede et halvt år før Donald Trump blev indsat som præsident i USA. Det er derfor ansvarsforflygtigelse, når Merkel placerer ansvaret hos Trump, det ligger derimod hos Merkels egen regering.

Når det kommer til sikkerhed og NATO har Trump stillet to klare krav til sine europæiske allierede:
1) Brug de aftalte to pct.af BNP til vores fælles forsvar.
2) Brug NATO aktivt i kampen mod Islamisk Stat og den islamiske terrorisme, der udspringer derfra. Begge snusfornuftige og forståelige krav, som let burde forene, ikke forarge.

Merkel valgte imidlertid at lave vrøvl, og hun nægter på vegne af Tyskland at leve op til de forpligtigelser, landet selv har påtaget sig i NATO. Det ligger i øvrigt op af tyskernes normale ageren. De ville heller ikke leve op til EURO-konvergenskravene, Dublin II eller Schengen-reglerne. Internationale aftaler er åbenbart kun noget, der skal overholdes, når det passer tyskerne. Men Merkel vil altså ikke bidrage til det fælles NATO forsvar. Man vil derimod gerne stable en ny EU-hær på benene sammen med Frankrig og Italien. Så hvor Trump forsøger at styrke det fælles forsvar, svigter italienerne, franskmændene og tyskerne med deres enegang.

En tanke, der ingen gang har på jorden, al den stund, at de tre lande ikke har militær kapacitet til at agere uden støtte fra USA. Ligesom det er svært at forestille sig, at balterne og polakkerne vil have større tiltro til tysk-franske forsvarsgarantier end til amerikanske. Endelig er det tæt på umuligt at forestille sig, at de europæiske lande ville kunne enes om at udsende tropper til større operationer noget sted i verden.

Hertil kan man lægge, at Merkel egenhændigt har ansvaret for, at migrationskrisen kom ud af kontrol ved hendes skødesløse udtalelse ”Wir schaffen das” og hendes katastrofale knæfald for Tyrkiet og deres despot Erdogan. Hun er dermed den enkeltfaktor, der har bragt mest splid, usikkerhed og terror til Europa.

Så når Merkel konstaterer, at man ikke længere kan have den samme tillid til hinanden, peger pilen vist mest i hendes egen retning.

Merkel er derfor allerede nu en større trussel mod Danmark og Vesten, vores samfund, sikkerhed og de værdier vi deler, end Trump nogensinde kommer til at udgøre.

Derfor kan det også overraske, at danske og internationale medier stadig går til Merkel med en underdanig følgagtighed og uden den mindste kritiske sans. Hun er den store uangribelige statskvinde, der er garanten for kulturradikalismens og globaliseringens ufravigelige fremtidsversion. Men det er nok netop grunden til, at medierne behandler hende med fløjlshandsker. Journalisterne deler nok, som de er flest, hendes ideologi. Og derfor sætter de helt det blinde øje for kikkerten, når det gælder hendes mange fejltrin og usandheder. Når alt kommer til alt, er hun jo en af deres.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han bl.a. beskæftiger sig budget og migrationsforhold. Anders Vistisen er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom, og han er uddannet cand.jur.
Seneste blogs
Af Anders Vistisen
16.01.18, 10:25
Dansk Folkeparti har intet ansvar for regeringens liberale projekt. Læs mere
Af Josephine Fock
16.01.18, 07:29
Den skærpede tiggerlov bør afskaffes, fordi den er et klassisk eksempel på en lovændring, der skulle få regeringen til at fremstå hurtig og handlekraftig, men ender med at være sjusket og straffe uskyldige mennesker. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.01.18, 11:28
Kære skoler, gymnasier, kirker og andre som besøger, samarbejder med eller som promoverer det iranske præstestyres moske, I skal vide at over tyve unge mennesker for nyligt har mistet livet i Iran, alene fordi de gik på gaden og ytrede sig imod netop samme præstestyre. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.18, 20:50
Vi kommer ikke uden om det, så hvorfor ikke begynde med det samme? Læs mere
Af Mikael Jalving
13.01.18, 18:53
Da Berlinmuren væltede og Sovjetunionen sank i grus, blev den revolutionære venstrefløj frisat snarere end besejret. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
13.01.18, 13:23
De borgerlige partier på Christiansborg har desværre opgivet den borgerlige værdikamp, og opgaven ligger nu alene hos Nye Borgerlige. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.01.18, 23:25
Det er ikke værdigt at se kvinder behandle mænd som uartige og uintelligente børn, og det er ikke værdigt at se mænd dukke nakken og lade sig jagte rundt i manegen. Læs mere
Af Naser Khader
12.01.18, 09:54
Jeg ved ikke, om Poul Madsen, Özlem Cekic og andre, der mener, vi selv er ude om det, har gjort sig tanker om, hvordan det ville være at skulle forsikre sine børn, når man går ud af døren, at man nok skal komme hjem igen - fordi de frygter, at dem, der hader deres far, lykkes med at udføre de trusler, de fremsætter? Læs mere
Af Eva Kjer Hansen
11.01.18, 12:33
Ved dåb bliver der pjasket lidt vand i hovedet på barnet, ved omskæring bliver forhuden skåret af. Forskellen er enorm. Læs mere
Af Signe Munk
10.01.18, 15:27
Det er dybt uansvarligt, at Özlem Cekic i en ny bog til skoleelever skøjter henover debatten om omskæring af drenge. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her