Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nu er det bevist: EU gør Europa til en magnet for afrikanske migranter

Nu kommer afrikanerne. En britisk rapport viser, at EU’s seneste forsøg på at dæmme op for folkevandringens flodbølge er en total fiasko. Vi må beskytte vores egne grænser.

Mens Europa stadig er groggy oven på de knap to millioner migranter, som trængte ind i Europa i 2015, fortsætter folkevandringen fra Afrika. Og EU har kun gjort tingene værre, konkluderer en rapport fra Storbritanniens House of Lords, eller Overhuset: ”Operation Sophia, the EU’s naval mission in the Mediterranean: an impossible challenge”.

Med truttende fanfarer lancerede EU sidste år ”Operation Sophia”, og seks fartøjer, fem fly og helikoptere og et par droner har patruljeret ud for og over Libyens kyst.

Hvordan er det så gået? Fuldstændig som de forudgående flådemissioner, Poseidon og Triton, som kostede milliarder og fragtede over 100.000 udvandrere fra Afrika til Europa.

Det britiske overhus har vurderet Operation Sophia efter dens tre erklærede formål: at redde nødstedte til havs, at sætte en stopper for menneskesmuglerne og begrænse indvandringen til Europa. Og som med Poseidon og Triton har Sophia kun opfyldt det første mål: I januar og februar havde 9.000 migranter held til at blive fragtet fra Libyen til Italien.

EU har pralet med, at Operation Sophia var så god, at folkevandringen over Middelhavet tog af i slutningen af 2015. Men hvorfor? – Spørger rapporten og svarer: Fordi der i måneder var fri passage til Nordeuropa gennem Balkan, altså indtil Ungarn og andre ansvarlige regeringer afspærrede deres grænser. Men siden da har unge afrikanske mænd ophobet sig i hundredtusinder i Libyen, hvorfra de søger mod Italien.

Hvad med de slemme menneskesmuglere? Af den sædvanlige humanisme-jargon skulle man tro, at folkevandringen var skabt af menneskesmuglerne; at de nærmest bortfører hjælpeløse flygtninge mod deres vilje og kaster dem i Middelhavet; at uden menneskesmuglere ville der ikke være nogen migranter?

Men også her er rapporten kølig og klar: EU-bådene har i alt anholdt sølle 50 formodede mennskesmuglere, (flere dog før Operation Sophia). De er bragt til Italien, hvor de bliver retsforfulgt, beskyttet af alverdens konventioner. Og hvem tror i øvrigt, at de nogensinde bliver udvist efter udstået straf?

Rapporten beskriver, at ofte er de såkaldte menneskesmuglere selv migranter, som blot er sat til at styre båden ud til EU-færgerne, mens bagmændene meget sjældent selv er ombord.

EU har også pralet af at have ødelagt 80 onde menneskesmugler-fartøjer. Men, skriver rapporten, menneskesmuglerne er gået fra træ- og glasfiberbåde til gummibåde, som de godt har råd til at lade EU pifte. Nu pønser man i EU på, om man kan forhindre import af kinesiske gummibåde til Libyen… Men Libyens handelsminister har ikke svaret (for sådan én findes nemlig ikke). Af samme grund holder EU’s fartøjer sig pænt ude af libysk farvand, for Libyens statsminister og regering, (som heller ikke findes) har ikke inviteret EU-færgerne inden for sin sømilegrænse. 

Det er absurd. Libyen er ikke længere et land og slet ikke en stat, men et lovløst territorium, som klaner af ørkenkrigere, stammemilitser, røverbander og islamiske terrorister har opdelt mellem sig. Og skulle der opstå en slags sejrherre og et centralstyre, så vil den nok nødig gå glip af de knap to milliarder kroner, som den britiske rapport beregner, at libyske klaner tjener på at sende afrikanske migranter til Europa. 

Sandheden er, at ethvert europæisk skib i horisonten er et signal til at sætte kinesiske gummibåde i søen fra Libyen med en god chance for, at passagererne et en måned senere dukker op i Hamborg, Calais, Bruxelles eller Kruså.

Rapporten fra Det Britiske Overhus lader ingen tvivl tilbage: EU er ikke bare en magnet men et rent færgeselskab for unge afrikanske mænd: de udgør den næste af folkevandringens bølger, og er ved at samle kraft på den anden side af Middelhavet. 

I kan læse mere om rapporten på nedenstående links:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3587949/Our-ships-Mediterranean-helping-migrant-smugglers-say-peers.html

http://www.publications.parliament.uk/pa/ld201516/ldselect/ldeucom/144/14402.htm

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.