Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Korruptionslande får magt i Danmark ved ja 3.december

Et ja 3.december betyder, at danskere kan blive efterforsket af domstole mere end korrupte end flere afrikanske lande.

EU-partierne forsøger at samle al opmærksom om Europol. Men der er mange andre problemer i de 22 retsakter, som Danmark samtidig tilslutter sig, hvis vi stemmer ja den 3. december.

Fremover skal dansk politi f.eks. blot parere ordre, hvis politi fra andre EU-lande ønsker at overvåge, ransage eller aflytte danskere i Danmark. Det skal vel at mærke ske, uden at en dansk domstol eller dansk politi skal efterprøve påstandene fra en dommer i Bulgarien, Italien, Grækenland eller Rumænien. Desuden bliver det muligt for udenlandske myndigheder at beordre efterforskning mod en dansker for forhold, der ikke ville være strafbart i Danmark.

Det er ”direktivet om den europæiske efterforskningskendelse”, der ved et ja 3.december vil gøre dansk politi til et ekspeditionskontor for udenlandske myndigheder, der ønsker danskere efterforsket i Danmark.

Men hvorfor er det så et stort problem, er der sikkert mange, der spørger? Det skyldes slet og ret, at mange andre EU-lande er langt fra de standarder i retssystemet, som vi i Danmark har brugt mere end 100 år på at opbygge.

En opgørelse fra 2014 foretaget af Transparency International viser, at Danmark ligger på en førsteplads, når det kommer til mindst korruption i retssystemer. Nede på en delt 69. plads finder man EU-lande som Bulgarien, Rumænien, Italien og Grækenland.

Men mere interessant er det, at over disse fire EU-lande ligger lande som Rwanda, Cuba, Makedonien og Ghana. Disse lande har altså mindre korruption, end de EU-lande som ja-siden er parat til at give magt til f.eks. at aflytte eller ransage på dansk jord.

I praksis betyder det, at, hvis retsforbeholdet ophæves 3.december, danskere vil kunne blive efterforsket accepterer, at korruptionsramte lande vil kunne bestemme over danskere

Spørgsmålet, vi må stille os selv, er, om vi nogensinde ville give en domstol i Rwanda eller Makedonien lov til at bestemme i Danmark? Jeg tror, at de fleste af os godt kender svaret, og derfor er det komplet uforståeligt, at ja-siden er parat til at sælge ud på den måde for at tækkes deres EU-begejstring.

Andre lande skal (selvfølgelig) ikke have en automatisk ret til at kunne trodse forskelle i retstradition og lovgivning og lade deres domstole bestemme i Danmark.

Husk det 3.december

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er fhv. medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti. Anders Vistisen er uddannet cand.jur. og bor i Herning.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
17.08.19, 16:53
Nej, det er netop ikke falske nyheder, der er problemet. Det er alt det, som de etablerede medier ikke fortæller om. Læs mere
Af Sonja Mikkelsen
17.08.19, 12:33
Det må være det spørgsmål, man står med efter denne uges store fokus på, hvilke personer der tegner Venstre. Læs mere
Af Louis Jacobsen
17.08.19, 11:38
Nye digitale platforme åbner en vifte af muligheder, og fremtidens arbejdsmarked kan blive sindssygt spændende. Men for at det skal blive så spændende som muligt for os, der udfører arbejdet, er det vitalt, at vi tager det organiserede arbejdsmarked med ind på det nye digitale arbejdsmarked. Læs mere
Af Harun Demirtas
16.08.19, 17:32
Vi er ikke så langt, at der i dag er et decideret tredje arbejdsmarked for LGBT+ personer lige nu, men hvis politikerne ikke handler snart og søsætter initiativer, må det altså ikke overraske nogen, hvis vi snart får et LGBT+ arbejdsmarked Læs mere
Af Nauja Lynge
16.08.19, 13:16
Tag rigsfællesskabet alvorligt, inden vi bliver til grin i hele verden. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
16.08.19, 11:23
Man aner jo aldrig om Trumps tale er det ene eller det andet Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
16.08.19, 09:04
Den politiske debat er nerven i demokratiet. De opgaver, der skal løses for Danmark, er som oftest komplicerede og kræver både debat og omtanke. Læs mere
Af Rune Lund
14.08.19, 12:38
-men hvorfor skal pengene tages fra hospitaler og minimumsnormeringer? Læs mere
Af Mikael Jalving
14.08.19, 11:27
Dem advarede jeg mod for knap 10 år siden. Læs mere