Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi skal beskytte os mod den svenske bombe

Sverige befinder sig mildt sagt i en kaotisk tilstand. Flere tusinde migranter ankommer hver dag til landet, og rundt omkring i landet er smertegrænsen for længst overskredet med flere længder

I Sveriges sydligste by, Trelleborg med færgeforbindelserne til Tyskland, er problemet med migranterne så akut, at ikke en gang nedlagte skoler og idrætshaller længere rækker til deres indkvartering. Nu er man flere steder i landet i færd med at opføre egentlige teltlejre til de mange tusinde mennesker.

Migrationsverket – Sveriges pendant til Udlændingestyrelsen – vurderer, at mellem 150.000-180.000 flygtninge og migranter vil være kommet til Sverige, inden året er omme. Og det er vel at mærke i et land med ca. 9,7 millioner indbyggere. Når familiesammenføringerne følger efter, kommer tallet op på ca. 700.000 personer. Mennesker fra en fremmed kultur, der for de flestes vedkommende skal integreres i Sverige, have bolig, undervisning, job, sundhedsydelser og andre ydelser.

Det har naturligvis skabt et gabende hul i den svenske statskasse. Derfor sparer Sverige på ulandsbistanden og hjælpen til nærområderne, mens skatterne sættes markant i vejret. Blandt andet stiger prisen på en liter benzin med 48 øre, og marginalskatterne sættes op til 60 procent af den sidst tjente krone.

Hvordan denne politik vil kunne skabe flere af de arbejdspladser, som Sverige mere end nogensinde har behov for, kan ingen politikere i det ”officielle Sverige” svare på, og her camouflerer man i øvrigt skatteforhøjelserne som nødvendige for at skabe bedre skoler og infrastruktur. Ikke et ord om udlændinge. Det er nemlig tabu i Sverige.

Den såkaldte December-aftale mellem det regerende socialdemokrati og de borgerlige partier, som sidste år blev indgået for at holde partiet Sverigedemokraterna (SD) uden for indflydelse, er formelt blevet opsagt, men i praksis har det ingen betydning, fordi målsætningen om at afskære SD fra indflydelse stadig vejer tungere end konkrete politiske hensyn til Sverige og den svenske befolkning. Det er ikke alene udemokratisk, men er også en stor ulykke for Sverige, og fra den danske side af Øresund kan vi blot måbende se til, mens svenskerne bliver invaderet af flygtninge og migranter.

Men rent faktisk er det også Danmarks anliggende, og hvorfor nu det?

Vi har jo oplevet, at flygtningene meget hellere vil til Sverige? Det er også rigtigt, men det skyldes udelukkende, at det i Sverige er muligt at opnå langt hurtigere familiesammenføringer, ligesom reglerne for såvel opholdstilladelser som tildeling statsborgerskaber er langt lempeligere end i Danmark. Hos os er de sociale ydelser til gengæld markant højere.

Når først flygtninge og migranter har opnået opholdstilladelse i Sverige, står det dem ifølge EU-reglerne og på grund af de åbne grænser sådan set frit for at prøve lykken i Danmark, og vi har i sagens natur ingen anelse om, hvem svenskerne i grunden har lukket ind i deres land. De kan altså frit bevæge sig over grænserne, og eventuelle terrorister eller andre med onde hensigter kan uden hindringer vælge at drive deres skadelige spil i Danmark – det gælder også kriminelle bandemedlemmer, samt våben- og narkosmuglere.

Flere bydele i Malmø, der er Københavns nabo, er utilgængelige for politiet, og skudepisoder, bomber, håndgranater og voldtægter er blevet en del af dagens orden i Skånes største by. Reelt er situationen kommet helt ud af kontrol, hvad det svenske politik da også mere eller mindre indrømmer.

Intet tyder på, at der bliver ændret så meget som et komma i den svenske udlændingepolitik. I hvert fald ikke i de kommende år. Derfor bør vi Danmark allerede nu træffe de fornødne forholdsregler i forhold til at indføre en egentlig kontrol ved Danmarks grænser til Sverige. Ikke mindst fordi disse også rent logistisk vil være langt lettere at gennemføre end ved grænsen til Tyskland, som til dels består af en grænse over land.

Sverige er Skandinaviens tikkende bombe. Den svenske regering vælger at se passivt til, mens landet bliver løbet over ende til stor ulykke for den svenske befolkning. De danske politikere må derfor træffe de nødvendige forholdsregler, før det er for sent. Vi er nødt til at beskytte os.

Ellers kan det svenske kaos hurtigt bevæge sig til Danmark. 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han bl.a. beskæftiger sig med budget og migrationsforhold. Anders Vistisen er leder af den danske delegation i ECR-gruppen i EU-Parlamentet. Anders Vistisen er uddannet cand.jur. og bor i Herning.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
24.03.19, 06:35
Det er med islam som med Anne Linnets berømte popsang. Det er ikke det, de siger i Utrecht, Ankara eller DR Byen, det er mere løgnen i sig selv. Læs mere
Af Anders Vistisen
23.03.19, 08:46
EU er et spørgsmål om flæskepriser og økonomisk snusfornuft. Det har tilhængerne altid proklameret. Enhver afstemning om EF eller EU har stort set kun handlet om økonomiske konsekvenser for lille Danmark. En velvillig presse har lagt spalter eller sendetid til alverdens håbløse påstande. Læs mere
Af Anna Thygesen
22.03.19, 11:05
Den nordjyske sanger bliver altså nødt til at tale med en psykolog om sit mindreværdskompleks. Det er ikke til at holde ud at høre på. Og det klæder ham ikke. Læs mere
Af Anders Vistisen
22.03.19, 10:51
Medierne svigter deres rolle som neutrale iagttagere, når de tegner deres ensidige glansbillede af EU. Det er en dækning, der mest af alt minder om Komiske Ali i aktion. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.03.19, 19:02
Man konstaterer nøgternt, at de retoriske fronter skærpes. Nuvel, så lad os danse. Læs mere
Af Jan E Jørgensen
21.03.19, 15:37
Nej – politikere skal ikke skamme sig over at bede om "gratis arbejdskraft" Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.03.19, 13:52
Folketingsmedlemmerne er de mest privilegerede i kongeriget. Læs mere
Af Signe Munk
21.03.19, 13:43
Jeg har hørt folk sige, at sygeplejersker ikke skal tale deres fag ned. Det synes jeg simpelthen er en fej påstand. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
21.03.19, 12:44
Hver dag er sparedag i den offentlige sektor. Her bliver der færre og færre penge til børn og ældre. Læs mere
Af Harun Demirtas
21.03.19, 00:03
Husk den tone, vi har været præget af de seneste par år på valgdagen. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her