Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi skal beskytte os mod den svenske bombe

Sverige befinder sig mildt sagt i en kaotisk tilstand. Flere tusinde migranter ankommer hver dag til landet, og rundt omkring i landet er smertegrænsen for længst overskredet med flere længder

I Sveriges sydligste by, Trelleborg med færgeforbindelserne til Tyskland, er problemet med migranterne så akut, at ikke en gang nedlagte skoler og idrætshaller længere rækker til deres indkvartering. Nu er man flere steder i landet i færd med at opføre egentlige teltlejre til de mange tusinde mennesker.

Migrationsverket – Sveriges pendant til Udlændingestyrelsen – vurderer, at mellem 150.000-180.000 flygtninge og migranter vil være kommet til Sverige, inden året er omme. Og det er vel at mærke i et land med ca. 9,7 millioner indbyggere. Når familiesammenføringerne følger efter, kommer tallet op på ca. 700.000 personer. Mennesker fra en fremmed kultur, der for de flestes vedkommende skal integreres i Sverige, have bolig, undervisning, job, sundhedsydelser og andre ydelser.

Det har naturligvis skabt et gabende hul i den svenske statskasse. Derfor sparer Sverige på ulandsbistanden og hjælpen til nærområderne, mens skatterne sættes markant i vejret. Blandt andet stiger prisen på en liter benzin med 48 øre, og marginalskatterne sættes op til 60 procent af den sidst tjente krone.

Hvordan denne politik vil kunne skabe flere af de arbejdspladser, som Sverige mere end nogensinde har behov for, kan ingen politikere i det ”officielle Sverige” svare på, og her camouflerer man i øvrigt skatteforhøjelserne som nødvendige for at skabe bedre skoler og infrastruktur. Ikke et ord om udlændinge. Det er nemlig tabu i Sverige.

Den såkaldte December-aftale mellem det regerende socialdemokrati og de borgerlige partier, som sidste år blev indgået for at holde partiet Sverigedemokraterna (SD) uden for indflydelse, er formelt blevet opsagt, men i praksis har det ingen betydning, fordi målsætningen om at afskære SD fra indflydelse stadig vejer tungere end konkrete politiske hensyn til Sverige og den svenske befolkning. Det er ikke alene udemokratisk, men er også en stor ulykke for Sverige, og fra den danske side af Øresund kan vi blot måbende se til, mens svenskerne bliver invaderet af flygtninge og migranter.

Men rent faktisk er det også Danmarks anliggende, og hvorfor nu det?

Vi har jo oplevet, at flygtningene meget hellere vil til Sverige? Det er også rigtigt, men det skyldes udelukkende, at det i Sverige er muligt at opnå langt hurtigere familiesammenføringer, ligesom reglerne for såvel opholdstilladelser som tildeling statsborgerskaber er langt lempeligere end i Danmark. Hos os er de sociale ydelser til gengæld markant højere.

Når først flygtninge og migranter har opnået opholdstilladelse i Sverige, står det dem ifølge EU-reglerne og på grund af de åbne grænser sådan set frit for at prøve lykken i Danmark, og vi har i sagens natur ingen anelse om, hvem svenskerne i grunden har lukket ind i deres land. De kan altså frit bevæge sig over grænserne, og eventuelle terrorister eller andre med onde hensigter kan uden hindringer vælge at drive deres skadelige spil i Danmark – det gælder også kriminelle bandemedlemmer, samt våben- og narkosmuglere.

Flere bydele i Malmø, der er Københavns nabo, er utilgængelige for politiet, og skudepisoder, bomber, håndgranater og voldtægter er blevet en del af dagens orden i Skånes største by. Reelt er situationen kommet helt ud af kontrol, hvad det svenske politik da også mere eller mindre indrømmer.

Intet tyder på, at der bliver ændret så meget som et komma i den svenske udlændingepolitik. I hvert fald ikke i de kommende år. Derfor bør vi Danmark allerede nu træffe de fornødne forholdsregler i forhold til at indføre en egentlig kontrol ved Danmarks grænser til Sverige. Ikke mindst fordi disse også rent logistisk vil være langt lettere at gennemføre end ved grænsen til Tyskland, som til dels består af en grænse over land.

Sverige er Skandinaviens tikkende bombe. Den svenske regering vælger at se passivt til, mens landet bliver løbet over ende til stor ulykke for den svenske befolkning. De danske politikere må derfor træffe de nødvendige forholdsregler, før det er for sent. Vi er nødt til at beskytte os.

Ellers kan det svenske kaos hurtigt bevæge sig til Danmark. 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er fhv. medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti. Anders Vistisen er uddannet cand.jur. og bor i Herning.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
31.05.20, 23:16
Når den storforurenende produktion bliver flyttet ud af landet, tæller den ikke længere med i vores CO2-regnskab. Men vi kan få en dejlig følelse i maven Læs mere
Af Mikael Jalving
31.05.20, 10:00
Unionen, der var helt væk i de første måneder af coronakrisen, er tilbage. Nu med en chokdoktrin. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.05.20, 17:21
Hvad der ligner en helt uacceptabel handling fra politimandens side, ”berettiger” åbenbart mord og skud mod politiet. Republikanerne er - på sigt - på vej til at miste magten. Læs mere
Af Nauja Lynge
29.05.20, 21:52
Det er helt hen i vejret, da både Færøerne og Grønland er dele af den danske stat, og der er ikke nogen henstilling til, at man ikke rejser til disse dele af Rigsfællesskabet. Læs mere
Af Mikael Jalving
29.05.20, 16:34
Steder som Skt. Klemens ved Odense bliver stille og roligt underlagt stupid dominanskultur. Læs mere
Af Marie Høgh
29.05.20, 13:30
Selv folk, jeg troede var borgerlige helt ind i knoglerne, er blevet småsocialdemokratiske af coronakrisen. Læs mere
Af Nauja Lynge
28.05.20, 23:10
En demokratisk nation har krav på svar og gennemsigtighed. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
28.05.20, 13:34
Nye Borgerlige står som eneste parti udenfor den aftale, som nu tvinger unge på indvandrertunge gymnasier. Læs mere
Af Harun Demirtas
28.05.20, 13:22
Mens borgerlige partier som De Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti kaster sig over og opdigter historier om statsborgerskab for at score billige point, er vi almindelige borgere, der gennemgår det tåbelige og uoverskuelige system, nødt til at gå til tasterne for at nuancere debatten, hver gang de åbner munden og udtaler sig om emnet. Læs mere
Af Søren Gade
28.05.20, 13:00
Danskerne skal ikke betale for de gældsproblemer, som EU’s sydeuropæiske lande kæmper med – og som ikke er skabt af coronakrisen. Vi skal hjælpe de trængte lande. Men uden at blive til grin for egne penge. Læs mere