Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Der ”deutsche” untergang skaber flygtningekaos

Vi kan ikke forhindre tyskerne i at genopføre ”Der Untergang”. Men Tyskland skal ikke læsse sit selvskabte indvandringskaos over på hverken os eller østeuropæerne.

Angela Merkels Tyskland har under euro-krisen givet resten af Europa håb om et stærkt lokomotiv, som kunne trække europæerne op af hængedyndet. Men nu har Tyskland svigtet europæerne.

Den 5. september udsendte den tyske regering et åbent tilbud til enhver udvandrer, som havde haft penge og held til at krydse Middelhavet eller Balkan, om at blive indvandrer i Tyskland. På få minutter nåede nyheden om den tyske gæstfrihed frem til Afrika, Arabien, til Afghanistan, Pakistan og Bangladesh.

Menneskesmuglerne bestilte flere gummibåde og lastbiler, og produktionen af syriske fup-pas i Tyrkiet skød i vejret. På få timer skabte Tyskland egenhændigt en korridor op gennem Europa for folkevandringen. I disse timer er det Kroatien, Slovenien og Ungarn, som betaler prisen. Men turen kommer til os alle, hvis ikke vi sætter Tyskland og EU’s kommissærer stolen for døren.

I Danmark blev vi mindet om, at vi er et lille land. Da den tyske migrant-modtagelse brød sammen, dirigerede de tyske myndigheder blot de rejsende videre, ind i Danmark – som de fleste migranter heldigvis betragter som et transitland i deres rejse mod det mere gavmilde Sverige. Det tyske asylsystems ”Untergang” har reelt ført til tilsvarende kollaps for dansk lov og orden.

På TV 2 News kunne man se betuttede politifolk spørge høfligt i togstamme efter togstamme, om de hundredvis af ombordværende unge mænd med smartphones mon kunne tænke sig at søge asyl i Danmark? Men de griner blot og kører uantastet videre. Rigspolitiet ”tror nok”, at 12-13.000 er trængt ind over vores grænse fra Tyskland.

Selvom mange flygtninge og migranter ikke ønsker at blive i Danmark, har det dog alligevel store konsekvenser for os. Udlændingestyrelsen anslår, at der er 100 personer dagligt, der har søgt asyl, siden kaos brød ud 6.september. Hvis det fortsætter måneden ud, vil september i år blive den måned, hvor flest mennesker nogensinde har søgt asyl i Danmark.

Kollaps

Mens EU har forsømt at leve op til, hvad der var ”unionens” vigtigste opgave, at forsvare de ydre grænser, så har Tysklands enegang ført til, at det pludselig kun er den del af Schengenaftalen, som forhindrer os i at bevogte vores grænser, som gælder, mens landenes pligt til at registrere asylindvandrerne er sat ud af kraft.

Den tyske regering hævder, at Tyskland har rigeligt med penge, plads og gæstfrihed. Men allerede nu er den taktfaste klappen på tyske togstationer aftaget. Syv tyske delstater siger, at de ikke kan give husly til én migrant til, efter at skoler, sportshaller og kaserner er taget i brug. Før den seneste invasion havde den tyske udlændingestyrelse BAMF en pukkel på 250.000 ubehandlede asylansøgninger og har desperat opslået 2.000 nye stillinger, og der er pludselig behov for nye tusinder af politifolk, sundhedspersonale og sproglærere. Hjemsendelsen af åbenlyst ubegrundede asylansøgere til Albanien og Kosovo – stadig den største enkelte asylsøgergruppe i Tyskland - er gået i stå.

Undervisning i sprog og integration er kollapset. Og drømmen om, at tusinder af højtkvalificerede indvandrere i fabrikker og laboratorier skal afhjælpe Tysklands behov for arbejdskraft,bliver modsagt af, at to tredjedele af de tilrejsende ingen brugbare erhvervskvalifikationer har - mange af dem er endda analfabeter. Og de 45 milliarder kroner, som Forbundsregeringen først afsatte til den nye byrde, får hurtigt ben at gå på, for ifølge Frankfurter Allgemeine Zeitung vil den nye indvandringsbølge alene i 2015 koste tyskerne ekstra 80 milliarder kroner.

Så nu vil Tyskland óg Bruxelles have os alle til at bære byrden og tage vores del af migrantmasserne fra Afrika og Arabien. Angela Merkel truer endda med at fratage de østeuropæiske lande EU’s strukturfondsmidler, hvis ikke de makker ret - mens den tyske formand for Europa Parlamentet, Martin Schultz, truer de samme lande med at anvende "Macht", hvis de ikke vil efterleve de europæiske værdier. Især Ungarn bliver lagt for had.

Nej 3.december

Men vi bør erindre, at det er Ungarns, Slovakiets, Tjekkiets og Polens fælles fodslag - som ser ud til at skåne vores feje regering for EU tvangs-kvoter på flygtningeområdet. Som tak kalder EU-professor Marlene Wind dem for en ”konspiration” imod det EU og det Tyskland, som nægter at forsvare sine egne grænser.

Men det er netop, hvad enhver ansvarlig og handlekraftig regeringsleder gør i disse timer: forsvarer sit lands grænser ved at forlange akutte beredskabsplaner af sin justitsminister og sit politi og ønsker at vide, hvem der passerer ens grænser.

Tyskerne og svenskerne må stege i deres eget fedt og betale for deres egne dumheder; måske tænker de sig bedre om en anden gang.

For Danmark er det essentielt, at det bliver et nej til ophævelse af det danske retsforbehold 3.december. Det er det eneste værn som sikrer, at vi bevarer muligheden for at genindføre grænsekontrol og selvbestemmelse over dansk flygtninge- og asylpolitik.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han bl.a. beskæftiger sig budget og migrationsforhold. Anders Vistisen er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom, og han er uddannet cand.jur.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
18.02.18, 12:34
Storbritannien er en nation med fødselsveer. Pludselig diskuteres der politisk indhold i stedet for positioner, markeringer og taktiske krumspring. Læs mere
Af Signe Munk
16.02.18, 08:39
Kald dog en spade for en spade. Læs mere
Af Mikael Jalving
15.02.18, 14:08
Når du træder ind i en af disse endnu eksisterende katedraler, er det som at træde ind i en tidskapsel og mærke, hvor meget du har misset i mellemtiden. Læs mere
Af Jens Kindberg
15.02.18, 08:03
Alternativet er, at velfærdssamfundet smuldrer. Læs mere
Af
14.02.18, 21:58
Jeg har bare så stor respekt for prins Henrik. Han var sjov, sød, klog og vidende. Måske for klog til os her i Danmark. Læs mere
Af Anna Thygesen
14.02.18, 09:30
Skal vi ikke være enige om at sætte en stopper for det der ”modighedsporno” og nøjes med at bruge udtrykket modig, når der virkelig er grund til det? Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
13.02.18, 11:42
De danske politikere der ikke stemmer for burka-forbuddet, vil komme til at sidde med dårlig samvittighed, hvis det næste terrorangreb bliver begået af en terrorist forklædt i niqab / burka. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
13.02.18, 10:05
Har den danske kvindesag så travlt med at kæmpe for retten til at gå med burka, at kvindesagsforkæmperne glemmer kampen for de etniske kvinder, der henvises til Vollsmoses baglokaler? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.02.18, 17:13
Det danske folk har været et folk i mindst 1.500 år. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her