Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Syriske flygtninge udgør kun en minoritet i folkevandringen mod Europa

Tallene taler deres tydelige sprog: Kun en tredjedel af folkevandringen mod Europa er syriske krigsflygtninge. Og EU har allerede modtaget 500.000 migranter og flygtninge i 2015 – mere end dobbelt så mange som i hele 2014.

14. september i år meddelte EU's grænseagentur Frontex, at man nu officielt har registreret mere end 500.000 personer uden lovlige rejsepapirer ved EU´s grænser. Det er det samme antal som Frontex havde estimeret, der ville komme i hele 2015, men det tal er altså allerede nu nået.

 

Syrerne har ganske vist for en tid stjålet billedet. Danske TV-kameraer søger pr instinkt hen imod den syriske familie med grædende børn, som vi alle har lært at acceptere som ”krigsflygtninge”. Men i baggrunden ser vi ofte unge mænd, som tydeligvis kommer fra Afrika, Afghanistan og mange andre lande; de har dog sjældent journalistens interesse, det vil bare forvirre os, når vi taler om flygtninge. Men kendsgerningen er, at migranter fra snesevis af andre lande kommer til at overhale syrerne, når Bruxelles til slut giver op og åbner Europa på vid gab for folkevandringen.

 

Frontex har kun nået at offentliggøre nationaliteten på de 338.000 flygtninge og indvandrere, der kom i årets første seks måneder, men disse tal taler deres tydelige sprog

 

I årets første seks måneder registrerede Europa tre gange så mange migranter som samme periode sidste år. Jeg vil vædde på, at vi nærmer os millionen, før året er omme. Men selvom personer fra Syrien udgør den største enkelt gruppe af personer (en tredjedel: 110.000 personer) indrejst i EU i år, så udgør de resterende to tredjedel af migranterne stadig en fordobling i antallet, der kom til Europa i forhold til sidste år

 

Så selv, hvis vi forstillede os, at der var fred i Syrien i morgen, og der dermed ikke kom en eneste flygtning derfra, ville vi stadig stå med en rekord tilstrømning til Europa. Udover syrerne kom der f.eks. (cirka-tal) 62.000 fra Afghanistan, 23.000 fra Kosovo, 23.000 fra Eritrea, 11.000 fra Nigeria, 10.000 var andre afrikanere syd for Sahara og knap 7.000 pakistanere. Samt en mængde andre nationaliteter som russere, ukrainere, folk fra Bangladesh - og mange, mange andre lande. 

 

Tallene viser, at Bruxelles’ plan om at distribuere fremtidens asylansøgere til de 28 EU-lande er dømt til fallit på forhånd. Skal hvert EU-land have tildelt sin kvote af åbenlyst grundløse asylansøgere fra Ghana, Pakistan, Gambia, Tjetjenien, Nigeria, Albanien og Congo? Behandle deres sager, afvise dem og herefter sørge for deres hjemrejse?

 

Eller skal EU gøre det ved de ”hot-spots”, som vistnok foreslås oprettet i Grækenland, Italien og Malta? Og vil migranterne blot acceptere afslaget og slukørede rejse tilbage til Senegal og Bangladesh? Nej, naturligvis ikke. Går de under jorden? Forsøger de igen? Begynder de at vandre ad motorvejene mod næste nordlige grænse? Naturligvis gør de det. Så lad være med at stirre dig blind på syrerne: millioner venter på at slå følge med dem.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.