Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Organisationer udskammer Danmark

Organisation forsøger på pinlig vis at udstille Danmark, fordi vi ikke tager kvoteflygtninge. Men vi har intet at skamme os over.

Siden udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg for nylig bekendtgjorde, at Danmark for andet år i træk ikke vil tage kvoteflygtninge, har selvgode (og statsligt finansierede) organisationer været ude med stor fordømmelse.

En af dem er Mellemfolkeligt Samvirke, der på sin Facebook-side lavede et go card med alle de lande, der tager kvoteflygtninge. Og alene i den ene side er der så et dansk flag, der symboliserer, at Danmark heller ikke i 2018 tager kvoteflygtninge.

Tanken fra Mellemfolkeligt Samvirke, må man forstå, er at vise, at disse 36 lande tager kvoteflygtninge, og Danmark, som det eneste land, ikke tager nogen. Men kæden hopper helt af for Mellemfolkeligt Samvirke, for den kvantificerer slet ikke landenes modtag af kvoteflygtninge.

F.eks. fremgår Hviderusland – Europas sidste tilbageværende diktatur – på listen. Landet har i perioden 2014-2018 taget 24 kvoteflygtninge. Japan har taget 201 personer. Og et land som Brasilien har taget 142. I samme periode har Danmark taget 1.321 personer. Så hvad er det, Mellemfolkeligt Samvirke vil sige med sin grafik? At antallet ikke er vigtigt. Blot man tager kvoteflygtninge? For selvfølgelig er det ikke det. Og at udstille Danmark som værende ”værre” end lande som Hviderusland, Brasilien og Chile er decideret pinligt.

Og det er decideret pinligt ikke at nævne, hvorfor Danmark ikke tager kvoteflygtninge for tiden. For det skyldes selvfølgelig, at Danmark siden 2014 har givet ophold til mere 63.500 (asyl og familiesammenføringer) personer, der er kommet uden om kvoteflygtningesystemet. Og hvor mange spontane asylsøgere har lande som Hviderusland, Japan, Brasilien, Argentina, Sydkorea eller Litauen mon taget? Mit bud vil være ekstremt få, og derfor er det useriøst blot at forholde sig til, om Danmark tager kvoteflygtninge eller ej. Faktum er, at Danmark har taget et stort læs, som efter min mening er alt, alt for stort. Derfor kan det ikke nytte, at vi bliver ved med at tage imod tusindvis af mennesker fra Mellemøsten og Afrika, som vi ved er en kæmpe belastning for vores samfund. Det være sig økonomisk og socialt, men så sandelig også kulturelt. Min påstand vil være, at der ikke findes ét eneste vestligt land, som det er lykkedes for at integrere større grupper fra Mellemøsten og Afrika. Tværtimod. Hvorfor så blive ved?

Derfor har et stort flertal i Folketinget også gennemført adskillige stramninger, som Mellemfolkeligt Samvirke også har været imod de senere år, fordi vores samfund ikke kan klare at blive ved. Men det vælger Mellemfolkeligt Samvirke behændigt ikke at nævne. Ligesom den også undlader at nævne, at flere lande på sin liste (Canada, Japan, Sydkorea og USA) modtager langt færre flygtninge end Danmark målt på størrelse.

Hvis Danmark i fremtiden lavede et stop for spontane asylansøgninger, som Dansk Folkeparti ønsker, ville jeg personligt ikke have noget problem med igen at modtage kvoteflygtninge i et mindre antal. Hvis det vel at mærke bliver personer med en kulturbaggrund, der er forenelig med den danske. Men det skal først ske, når vi har vedvarende styr på tilstrømningen, så vi selv kan bestemme, hvem og hvor mange vi vil have.

Mellemfolkeligt Samvirke forsøger med sin kampagne for kvoteflygtninge at udskamme Danmark som et frygteligt land, og det er ganske enkelt uklædeligt. Sagen er, at vi intet har at skamme os over. Tværtimod.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han bl.a. beskæftiger sig budget og migrationsforhold. Anders Vistisen er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom, og han er uddannet cand.jur.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Morten Løkkegaard
17.10.18, 10:12
Vistisens og Dansk Folkepartis leflen for briterne i Brexit-forhandlingerne sår tvivl om, hvis interesser, DF egentlig varetager. Læs mere
Af Anders Vistisen
16.10.18, 09:54
Dårlig forhandlingstaktik og EU-leflen gør, at Danmark kan tabe milliarder efter brexit. Regeringen har hovedansvaret. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
15.10.18, 19:44
De gamle magtpartier går kun én vej, og det er nedad. Vinderne lige nu er yderpartier af alle mulige slags. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.10.18, 17:18
Det er yderst farligt at tvinge sundhedspersonale til at tage et arbejde, de ikke har lyst til, da det i sidste ende kan gå ud over menneskeliv, som de hver dag holder mellem hænderne. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
15.10.18, 16:54
Med De Radikales seneste kampagne anklager de tusinder af gode danske virksomheder for bevidst at bryde loven og underbetale kvinder på arbejdsmarkedet. Usmageligt og skamløst. Læs mere
Af Jens Kindberg
15.10.18, 11:53
Mit forslag er blevet regeringens politik. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.10.18, 09:44
I dag er det et år siden, at vi ukritisk gled med på #MeToo-bevægelsen. Det er usundt konstant at fremmane billeder på mænd som dumme svin. Og det kan få store konsekvenser for drenges selvværd. Læs mere
Af Martin Ågerup
15.10.18, 06:45
Et samfund, hvor halvdelen af BNP kanaliseres igennem offentlige kasser, er et samfund, der kalder på øget korruption. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
14.10.18, 20:56
Den socialdemokratiske velfærdsstat har aldrig og kommer aldrig til at bryde den sociale arv. Derimod er der behov for, at vi styrker den positive sociale arv, så så mange unge som muligt får videregivet de værdier, der skal til for at udnytte sine evner til det yderste og overgå sine forældre. Læs mere
Af Mikael Jalving
14.10.18, 17:40
Tiderne skifter – og de fleste bliver klogere. Måske endda om noget så fjernt som Kina og satspuljer. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her