Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Sverige – arketypen på alt, der er galt

Det svenske samfund er ved at forandre sig for altid grundet ukontrollerbar indvandring. Valget 9. september bliver afgørende for at ændre den nuværende udvikling.

Selv om vi er naboer og ofte bliver betegnet som broderfolk, tror jeg, at mange danskere undrer sig såre, når talen falder på Sverige, svenskerne og det svenske samfund.

For vores samfund og folk ligner egentlig hinanden på flere områder. Vi har i det store hele samme syn på velfærdssamfundet, vi forstår (ofte) hinandens sprog og kulturelt er svenskerne vel nogle af dem, vi danskere kommer tættest på. Læg dertil vores had-kærlighedsforhold, når det kommer til drabelige opgør i sportens verden, der ofte er de mest intense og spændende.

Men selv om befolkningerne burde være ”tæt” på hinanden, er landene langsomt ved at glide fra hinanden. Vi danskere forstår simpelthen ikke, hvor det svenske samfund er på vej hen. Helt konkret forstår vi ganske enkelt ikke, hvorfor svenskerne ønsker at sætte tidligere generationers møjsommelige opbygning af det svenske samfund over styr i en nærmest religiøs fokusering på det lyksalige i et multikulturelt samfund med stor import af borgere fra primært Mellemøsten. For svenskerne burde jo om nogen have indset, hvad massiv indvandring medfører af øget kriminalitet, særhensyn og islamisering. En virkelighed, som landet kæmper med hver dag.

Danskernes (og min) forundring kommer til fulde til udtryk i forbindelse med det svenske valg 9. september. Her står Sverigedemokraterne, der oprigtigt bekymrer sig om Sveriges fremtid og udvikling, til at få mere end hver femte stemme. Men ingen ønsker at samarbejde med Sverigedemokraterne efter valget 9. september. Ganske som det er sket i seneste fire år. Faktisk har der siden valget i 2014 været borgerligt flertal i Sverige, men fordi det store borgerlige parti, Moderaterne, ikke ønsker at besidde statsministerposten på stemmer fra Sverigedemokraterne, er socialdemokraten Stefan Løfven lige nu statsminister.

Alle partier siger ganske åbent, at de ikke ønsker at samarbejde med Sverigedemokraterne, fordi de anser partiet og dets vælgere for racister. Det er absurd og uanstændigt, at et flertal af svenske partier betegner mere end hver femte svensker for racister. Deres eneste brøde er at ville stemme på et parti, der ønsker at begrænse indvandringen markant og egentlig bare gøre som i Danmark. Hvis man skal følge logikken fra de svenske partier, vil det sige, at 75-80 pct. af alle danskere er racister, fordi de stemmer på partier, der ønsker at begrænse indvandringen markant. Det er jo rent gak-gak.

Og hvor er det demokratisk islæt, når man på forhånd frasorterer 20 pct. af befolkningen? Når svenske medier ikke ønsker at trykke annoncer fra Sverigedemokraterne, fordi de anser partiet for racistisk? Når Sverigedemokraternes lokale partifæller, der selvfølgelig ønsker at gøre reklame for partiet op til valget, oplever at blive chikaneret i stor stil fra skoler, virksomheder, borgere osv.

Jeg anser på ingen måde Sverigedemokraterne for racistisk. Tværtimod ser jeg Sverige og de andre svenske partier som arketypen på alt, der er galt i Europa; principløse personer og partier, der nægter at indse konsekvenserne af den ukontrollerbare indvandring, og som langsomt, men sikkert stækker nationalstaternes status og magt til fordel for f.eks. EU.

Derfor har jeg også i flere år arbejdet på, at Sverigedemokraterne skulle indlemmes i ECR-gruppen i EU-Parlamentet, hvor Dansk Folkeparti også sidder. Det lykkedes heldigvis for nogle måneder siden, og derfor arbejder vi nu tæt sammen i EU-Parlamentet om at tilbageføre mere magt til nationalstaterne.

Jeg håber inderligt, at Sverigedemokraterne – for deres egen, vores og Europas skyld – får et godt valg 9. september. Det er der i dén grad brug for, hvis vi skal gøre os nogen forhåbninger om at få Sverige på fode igen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han bl.a. beskæftiger sig budget og migrationsforhold. Anders Vistisen er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom, og han er uddannet cand.jur.
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
19.11.18, 13:15
Efterskolerne byder på et helt særligt fællesskab Læs mere
Af Anders Vistisen
19.11.18, 11:01
Det er slut med dansk selvbestemmelse over danske velfærdsydelser. Bliver i stedet styret fra Bruxelles. Læs mere
Af Nauja Lynge
19.11.18, 07:26
Det sker formodentlig for at kinesisk mineprojekt kan omgås UNESCO-regler. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
18.11.18, 18:25
Vores politikere kender godt til problemerne, men de er ramt af en infantil frygt for at blive upopulær iblandt de pæne og virkelighedsfjerne i EU, men også herhjemme. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
18.11.18, 16:08
Hvorfor Macron og Merkel er livsfarlige for Europa Læs mere
Af Nauja Lynge
18.11.18, 14:21
Menneskerettigheder er en menneskeskabt konstruktion, som ikke er tilpasset nutidens udfordringer. Læs mere
Af Mikael Jalving
18.11.18, 07:35
Vil Løkke og hans regering føre Danmark endnu dybere ned i migrationsindustriens logik – eller vil han følge Østrig, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Kroatien og Bulgarien i retning af en ny realisme? Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.11.18, 20:58
Socialdemokratiet anklager Socialdemokratiet for inkompetence i ny skræmmekampagne. Læs mere
Af Anna Thygesen
17.11.18, 07:35
Hvad ville vi ikke vinde på integrationsfronten og udbredelsen af vores gode værdier, hvis alle ikke-etnisk danske unge fik muligheden for et år på efterskole? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.18, 20:47
Læger uden Grænser bør stadig undersøges for kriminelle aktiviteter. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her