Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Sverige – arketypen på alt, der er galt

Det svenske samfund er ved at forandre sig for altid grundet ukontrollerbar indvandring. Valget 9. september bliver afgørende for at ændre den nuværende udvikling.

Selv om vi er naboer og ofte bliver betegnet som broderfolk, tror jeg, at mange danskere undrer sig såre, når talen falder på Sverige, svenskerne og det svenske samfund.

For vores samfund og folk ligner egentlig hinanden på flere områder. Vi har i det store hele samme syn på velfærdssamfundet, vi forstår (ofte) hinandens sprog og kulturelt er svenskerne vel nogle af dem, vi danskere kommer tættest på. Læg dertil vores had-kærlighedsforhold, når det kommer til drabelige opgør i sportens verden, der ofte er de mest intense og spændende.

Men selv om befolkningerne burde være ”tæt” på hinanden, er landene langsomt ved at glide fra hinanden. Vi danskere forstår simpelthen ikke, hvor det svenske samfund er på vej hen. Helt konkret forstår vi ganske enkelt ikke, hvorfor svenskerne ønsker at sætte tidligere generationers møjsommelige opbygning af det svenske samfund over styr i en nærmest religiøs fokusering på det lyksalige i et multikulturelt samfund med stor import af borgere fra primært Mellemøsten. For svenskerne burde jo om nogen have indset, hvad massiv indvandring medfører af øget kriminalitet, særhensyn og islamisering. En virkelighed, som landet kæmper med hver dag.

Danskernes (og min) forundring kommer til fulde til udtryk i forbindelse med det svenske valg 9. september. Her står Sverigedemokraterne, der oprigtigt bekymrer sig om Sveriges fremtid og udvikling, til at få mere end hver femte stemme. Men ingen ønsker at samarbejde med Sverigedemokraterne efter valget 9. september. Ganske som det er sket i seneste fire år. Faktisk har der siden valget i 2014 været borgerligt flertal i Sverige, men fordi det store borgerlige parti, Moderaterne, ikke ønsker at besidde statsministerposten på stemmer fra Sverigedemokraterne, er socialdemokraten Stefan Løfven lige nu statsminister.

Alle partier siger ganske åbent, at de ikke ønsker at samarbejde med Sverigedemokraterne, fordi de anser partiet og dets vælgere for racister. Det er absurd og uanstændigt, at et flertal af svenske partier betegner mere end hver femte svensker for racister. Deres eneste brøde er at ville stemme på et parti, der ønsker at begrænse indvandringen markant og egentlig bare gøre som i Danmark. Hvis man skal følge logikken fra de svenske partier, vil det sige, at 75-80 pct. af alle danskere er racister, fordi de stemmer på partier, der ønsker at begrænse indvandringen markant. Det er jo rent gak-gak.

Og hvor er det demokratisk islæt, når man på forhånd frasorterer 20 pct. af befolkningen? Når svenske medier ikke ønsker at trykke annoncer fra Sverigedemokraterne, fordi de anser partiet for racistisk? Når Sverigedemokraternes lokale partifæller, der selvfølgelig ønsker at gøre reklame for partiet op til valget, oplever at blive chikaneret i stor stil fra skoler, virksomheder, borgere osv.

Jeg anser på ingen måde Sverigedemokraterne for racistisk. Tværtimod ser jeg Sverige og de andre svenske partier som arketypen på alt, der er galt i Europa; principløse personer og partier, der nægter at indse konsekvenserne af den ukontrollerbare indvandring, og som langsomt, men sikkert stækker nationalstaternes status og magt til fordel for f.eks. EU.

Derfor har jeg også i flere år arbejdet på, at Sverigedemokraterne skulle indlemmes i ECR-gruppen i EU-Parlamentet, hvor Dansk Folkeparti også sidder. Det lykkedes heldigvis for nogle måneder siden, og derfor arbejder vi nu tæt sammen i EU-Parlamentet om at tilbageføre mere magt til nationalstaterne.

Jeg håber inderligt, at Sverigedemokraterne – for deres egen, vores og Europas skyld – får et godt valg 9. september. Det er der i dén grad brug for, hvis vi skal gøre os nogen forhåbninger om at få Sverige på fode igen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er fhv. medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti. Anders Vistisen er uddannet cand.jur. og bor i Herning.
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere
Af Signe Munk
11.07.19, 16:00
Skønhedsindustrien, samfundet og vi selv har et fælles ansvar for de skønhedsidealer, som lægger et enormt præstationspres på især unge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.19, 10:18
Min ringe person har netop fået tre dages karantæne. Læs mere
Af Jens Kindberg
10.07.19, 00:02
De fleste af os har vel været i berøring med hospitalsvæsnet. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.19, 22:14
Af hjertet tak, Harun Demirtas, du fremskynder det tidspunkt, hvor omfattende hjemsendelser på grundlovens og retsstatens grund vil finde sted. Læs mere
Af Harun Demirtas
08.07.19, 15:14
Når et menneske får en invitation til indirekte at takke af og skride fra dette land, kan man ikke længere argumentere for, hvorfor det skulle kunne betale sig at integrere sig i dette land, når landet pisser på en. Læs mere