Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

EU’s asylpolitik har spillet fallit

EU har ingen holdbare løsninger på migrationsbølge, og selv Dublin-forordningen er en fiasko.

Du har formentlig hørt det før fra EU-begejstrede politikere: EU-løsninger er svaret på migrationsbølgen, som har hærget Europa gennem flere år, og som vil vare ved i årene frem.

Trumfkortet for fortalere for europæiske løsninger på migrationsområdet har igen og igen været den såkaldte Dublin-forordning, der på papiret sikrer, at det er det første EU-land, en asylsøger ankommer til, der er ansvarlig for asylbehandlingen. Og hvis en asylsøger efterfølgende søger asyl i et andet EU-land, kan det sende vedkommende tilbage til det først ankommende land.

Grundet retsforbeholdet deltager Danmark i Dublin-forordningen via en parallelaftale, og aftalen er, at hvis der kommer ændringer til Dublin-forordninger, skal vi acceptere disse, hvis vi ønsker at forblive i Dublin-forordningen. Netop ændringer som tvangskvoter har været på tale i Dublin-regi, og det har flere gange fået statsminister Lars Løkke Rasmussen og integrationsminister Inger Støjberg til at advare om, at Danmark vil blive en asylmagnet, hvis vi ikke længere er en del af Dublin-forordningen.

Men hvad både Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg fortier for befolkningen, er, at hvis Danmark reelt bliver en asylmagnet uden Dublin-forordningen, så er det allerede sket. Dublin-forordningen er i virkeligheden brudt sammen, og det er allerede umuligt for Danmark at udsende hundredvis af asylsøgere til andre EU-lande, selv om det burde være muligt med Dublin-forordningen.

Nye tal fra Udlændingestyrelsen, som Kristelig Dagblad bragte i sidste uge, viser, at Danmark i 2016 fik nej i 48 pct. af tilfældene fra andre EU-lande til at tage migranter tilbage, mens tallet i 2017 var på 34 pct. For begge år var der tale om over 8.000 personer, som man forgæves forsøgte at tilbagesende, og det betyder, at Danmark dermed hænger på flere tusinde personer, selv om de burde kunne tilbagesendes ifølge EU’s regler.

Det er endnu et kæmpe søm i ligkisten over EU’s såkaldte løsninger på migrationsområdet. Danske politikere fra Venstre, Konservative, Radikale, SF og Socialdemokratiet holder stædigt fast i, at EU er en afgørende del af løsningen. Men hvornår går det op for disse politikere, at EU, der var med til at skabe krisen med sine åbne grænser, aldrig kommer til at løse krisen. Det er en ren og skær fatamorganaholdning og en hån mod danskerne, at man bliver ved med at tale om EU-løsninger som noget holdbart.

EU’s asylpolitik har spillet fallit. Spørgsmålet er bare, hvornår ja-politikerne i Danmark erkender det.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er fhv. medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti. Anders Vistisen er uddannet cand.jur. og bor i Herning.
Seneste blogs
Af Louis Jacobsen
25.06.19, 19:54
Når de Radikale vil udvide arbejdsudbuddet handeler det hverken om ansvarlighed eller om at ville besætte ledige stillinger. Det handler om ren ideologi hvor arbejdsgivernes adgang til billig arbejdskraft overtrumfer alt. Læs mere
Af Jens Kindberg
24.06.19, 21:59
I hvert fald ikke hvis man satser på nytænkning. Læs mere
Af Martin Ågerup
24.06.19, 15:51
Se hvad du kunne spare, hvis din kommune passede bedre på dine penge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
23.06.19, 17:16
Et studie i journalistisk ukyndighed og det åbenlyse had, der strømmer én i møde fra visse repræsentanter fra dansk presse. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.06.19, 05:00
Vi bør vælge nationalisme som rettesnor frem for mere universalisme og imperialisme. Læs mere
Af Nauja Lynge
21.06.19, 18:04
I dag fejres 10 års selvstyre på Grønlands Nationaldag eller 40 års fallit. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.06.19, 11:05
Legen i rød stue virker mere og mere umoden og uprofessionel. Læs mere
Af Nauja Lynge
19.06.19, 23:01
I loven er indbygget det, der kan indkaldes et tvistnævn, til at afgøre om selvstyreloven er hævet over grundloven. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.06.19, 21:40
DR synes ikke at være pjattede med at bringe velargumenterede udsagn fra nationalkonservative. Læs mere