Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

EU’s asylpolitik har spillet fallit

EU har ingen holdbare løsninger på migrationsbølge, og selv Dublin-forordningen er en fiasko.

Du har formentlig hørt det før fra EU-begejstrede politikere: EU-løsninger er svaret på migrationsbølgen, som har hærget Europa gennem flere år, og som vil vare ved i årene frem.

Trumfkortet for fortalere for europæiske løsninger på migrationsområdet har igen og igen været den såkaldte Dublin-forordning, der på papiret sikrer, at det er det første EU-land, en asylsøger ankommer til, der er ansvarlig for asylbehandlingen. Og hvis en asylsøger efterfølgende søger asyl i et andet EU-land, kan det sende vedkommende tilbage til det først ankommende land.

Grundet retsforbeholdet deltager Danmark i Dublin-forordningen via en parallelaftale, og aftalen er, at hvis der kommer ændringer til Dublin-forordninger, skal vi acceptere disse, hvis vi ønsker at forblive i Dublin-forordningen. Netop ændringer som tvangskvoter har været på tale i Dublin-regi, og det har flere gange fået statsminister Lars Løkke Rasmussen og integrationsminister Inger Støjberg til at advare om, at Danmark vil blive en asylmagnet, hvis vi ikke længere er en del af Dublin-forordningen.

Men hvad både Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg fortier for befolkningen, er, at hvis Danmark reelt bliver en asylmagnet uden Dublin-forordningen, så er det allerede sket. Dublin-forordningen er i virkeligheden brudt sammen, og det er allerede umuligt for Danmark at udsende hundredvis af asylsøgere til andre EU-lande, selv om det burde være muligt med Dublin-forordningen.

Nye tal fra Udlændingestyrelsen, som Kristelig Dagblad bragte i sidste uge, viser, at Danmark i 2016 fik nej i 48 pct. af tilfældene fra andre EU-lande til at tage migranter tilbage, mens tallet i 2017 var på 34 pct. For begge år var der tale om over 8.000 personer, som man forgæves forsøgte at tilbagesende, og det betyder, at Danmark dermed hænger på flere tusinde personer, selv om de burde kunne tilbagesendes ifølge EU’s regler.

Det er endnu et kæmpe søm i ligkisten over EU’s såkaldte løsninger på migrationsområdet. Danske politikere fra Venstre, Konservative, Radikale, SF og Socialdemokratiet holder stædigt fast i, at EU er en afgørende del af løsningen. Men hvornår går det op for disse politikere, at EU, der var med til at skabe krisen med sine åbne grænser, aldrig kommer til at løse krisen. Det er en ren og skær fatamorganaholdning og en hån mod danskerne, at man bliver ved med at tale om EU-løsninger som noget holdbart.

EU’s asylpolitik har spillet fallit. Spørgsmålet er bare, hvornår ja-politikerne i Danmark erkender det.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han bl.a. beskæftiger sig budget og migrationsforhold. Anders Vistisen er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom, og han er uddannet cand.jur.
Seneste blogs
Af Casper Hedegaard
21.11.18, 12:39
Besparelser på uddannelse sætter en stærk begrænsing på vores lands udviklingspotentiale. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
21.11.18, 11:23
Vi skal have strengere straffe, mere politi og politikere med røv i bukserne. Luk også vores grænser og stop indvandringen, vi har problemer nok, som det er. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
21.11.18, 10:07
Frygten hersker rundt omkring i vores Europa. Derfor skal der en grundig massage til, og den skal leveres af trygge proeuropæiske hænder. Venstre er klar på at vise vejen! Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.11.18, 13:19
Det er for længst en kendsgerning, medmindre noget andet sker. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.11.18, 13:04
Oplevelser og indtryk fra en uge i det forvandlede Danmark. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.11.18, 11:16
Vi kan ikke gamble med sikkerheden for hele den danske stat med en motor drevet af offentlig forvaltning for udenlandske midler, og på ordre fra Kina. Læs mere
Af Harun Demirtas
19.11.18, 16:12
Det er skræmmende, at nogen synes, en sygeplejerske er en landsforræder, fordi hun hjælper mennesker, der er på flugt fra krig, fattigdom og død. Men også det, at der er mennesker med dette forfærdelige menneskesyn i Danmark. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.11.18, 13:15
Efterskolerne byder på et helt særligt fællesskab Læs mere
Af Anders Vistisen
19.11.18, 11:01
Det er slut med dansk selvbestemmelse over danske velfærdsydelser. Bliver i stedet styret fra Bruxelles. Læs mere
Af Nauja Lynge
19.11.18, 07:26
Det sker formodentlig, for at kinesisk mineprojekt kan omgås Unesco-regler. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her