Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

EU’s asylpolitik har spillet fallit

EU har ingen holdbare løsninger på migrationsbølge, og selv Dublin-forordningen er en fiasko.

Du har formentlig hørt det før fra EU-begejstrede politikere: EU-løsninger er svaret på migrationsbølgen, som har hærget Europa gennem flere år, og som vil vare ved i årene frem.

Trumfkortet for fortalere for europæiske løsninger på migrationsområdet har igen og igen været den såkaldte Dublin-forordning, der på papiret sikrer, at det er det første EU-land, en asylsøger ankommer til, der er ansvarlig for asylbehandlingen. Og hvis en asylsøger efterfølgende søger asyl i et andet EU-land, kan det sende vedkommende tilbage til det først ankommende land.

Grundet retsforbeholdet deltager Danmark i Dublin-forordningen via en parallelaftale, og aftalen er, at hvis der kommer ændringer til Dublin-forordninger, skal vi acceptere disse, hvis vi ønsker at forblive i Dublin-forordningen. Netop ændringer som tvangskvoter har været på tale i Dublin-regi, og det har flere gange fået statsminister Lars Løkke Rasmussen og integrationsminister Inger Støjberg til at advare om, at Danmark vil blive en asylmagnet, hvis vi ikke længere er en del af Dublin-forordningen.

Men hvad både Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg fortier for befolkningen, er, at hvis Danmark reelt bliver en asylmagnet uden Dublin-forordningen, så er det allerede sket. Dublin-forordningen er i virkeligheden brudt sammen, og det er allerede umuligt for Danmark at udsende hundredvis af asylsøgere til andre EU-lande, selv om det burde være muligt med Dublin-forordningen.

Nye tal fra Udlændingestyrelsen, som Kristelig Dagblad bragte i sidste uge, viser, at Danmark i 2016 fik nej i 48 pct. af tilfældene fra andre EU-lande til at tage migranter tilbage, mens tallet i 2017 var på 34 pct. For begge år var der tale om over 8.000 personer, som man forgæves forsøgte at tilbagesende, og det betyder, at Danmark dermed hænger på flere tusinde personer, selv om de burde kunne tilbagesendes ifølge EU’s regler.

Det er endnu et kæmpe søm i ligkisten over EU’s såkaldte løsninger på migrationsområdet. Danske politikere fra Venstre, Konservative, Radikale, SF og Socialdemokratiet holder stædigt fast i, at EU er en afgørende del af løsningen. Men hvornår går det op for disse politikere, at EU, der var med til at skabe krisen med sine åbne grænser, aldrig kommer til at løse krisen. Det er en ren og skær fatamorganaholdning og en hån mod danskerne, at man bliver ved med at tale om EU-løsninger som noget holdbart.

EU’s asylpolitik har spillet fallit. Spørgsmålet er bare, hvornår ja-politikerne i Danmark erkender det.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han bl.a. beskæftiger sig budget og migrationsforhold. Anders Vistisen er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom, og han er uddannet cand.jur. Han bor i Herning.
Seneste blogs
Af Rune Lund
15.02.19, 22:02
Lønningerne for de store virksomheders topchefer fortsætter med at stikke helt af, mens arbejdsgiverne kræver løntilbageholdenhed for folk med almindelige lønninger. Der er brug for en millionærskat, der gør uhæmmet høje lønninger for landets erhvervselite mindre attraktive. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.02.19, 10:37
Sprogkravet kan dog ikke stå alene – heller ikke for danske læger. Men hvad med evnen til kommunikation og til at stille diagnose? Læs mere
Af Harun Demirtas
14.02.19, 14:49
Selv om bekymringer er vigtige, er vejen frem ikke at imødekomme uvidenheden med industrialisering af rekonstruktionen af mødomme. Det er ikke med blod, men med viden, vi skal vaske fordommene væk. Og et forbud er første skridt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
14.02.19, 13:24
Denne gang var det et alternativt venstrefløjsmedie, der viderebragte vildledende oplysninger. Læs mere
Af Anders Vistisen
14.02.19, 10:32
Medier lader sig bruge i propaganda for at fremhæve EU's lyksaligheder Læs mere
Af Naser Khader
14.02.19, 10:20
Til Abaz vil jeg sige: Find ud af, om du vil være politiker hos Det Radikale Venstre eller politiassistent. Ellers skaber du tvivl om politiets integritet. Læs mere
Af Casper Hedegaard
13.02.19, 14:31
I Danmark er blot 16 ud af 98 kommunaldirektører kvinder. Er det godt nok? Læs mere
Af Rune Lund
13.02.19, 13:11
Kan man forhindre klimaforandringerne? Kan det finansieres? Og kan det gøres socialt retfærdigt? Ja. Ja. Ja. Læs mere
Af Nauja Lynge
13.02.19, 10:53
Som vælger i Danmark vil jeg vide, hvor mange midler vi fortsat skal hoste op med for at holde fast i en opfundet konflikt. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her