Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Venstres asylfup

Lars Løkkes asylplaner vil føre til storm af asylsøgninger mod Danmark

Under stor ståhej lancerede statsministeren grundlovsdag konturerne til en plan om at gøre det markant mindre attraktivt for afviste asylansøgere, der umiddelbart ikke vil eller kan sendes hjem.

Tanken er, at de nuværende cirka 1.000 afviste asylansøgere, der sidder på forskellige udrejsecentre i Danmark, fremover skal opholde sig i et udrejsecenter i et ”ikke attraktivt land”, indtil de selv rejser hjem eller kan sendes tilbage til hjemlandet.

”Vi taler helt konkret om projekter, der kan løbe et nyt europæisk asylsystem i gang. Hvor omdrejningspunktet kunne være fælles modtage- eller udsendelsescentre i Europa” lød det bl.a. fra Lars Løkke Rasmussen.

Netop ordet ’modtagecenter’ er i denne forbindelse værd at hæfte sig ved. For hvad mener Lars Løkke Rasmussen med den passage. Det fik vi mere klarhed over i et interview i Jyllands-Posten 17.juni, hvor vi også kunne læse, at Tyskland og Holland benægter at være en del af et kommende pilotprojekt. Her lød det fra Lars Løkke Rasmussen, at det handler om at sørge for, at migranter slet ikke forsøger at komme til Europa:

”Vi løser migrations-og asylpresset på Europa ved at sørge for, at det tager af. Tanken om at lave pilotprojekter - i første række et udrejsecenter, ultimativt lejre i nærområderne, hvorfra man søger asyl - tjener det formål at få problemet til at gå væk, ” udtalte Lars Løkke Rasmussen.

Men det er himmelråbende naivt, hvis man tror, at man får problemet til at gå væk ved at flytte asylbehandlingen ud af Europa. Tværtimod vil det være en bombe under hele asylsystemet. Venstre vil gerne give indtryk af at ville stramme asylpolitikken, men med dette forslag må det betegnes som et fupnummer mod vælgerne.

Prøv at forestille dig, at flygtninge fremover ikke engang skal finde vej til Danmark for at søge asyl. Det kan i stedet gøres i en lejr i nærområderne, hvilket vil få de danske asyltal til at nå astronomiske højder. FN anslår nemlig, at der findes over 25 mio. flygtninge på verdensplan, der formentlig ville have krav på asyl. Læg dertil mere end ti mio. statsløse, der formentlig også ville kunne få asyl efter statsløsekonventionen, som Danmark har tilsluttet sig. Og dermed har du opskriften på en vaskeægte bombe, der vil få asyltallene til minimum at ligge i sekscifrede højder. Personer, som Danmark så får ansvaret for. Og hvordan forestiller Lars Løkke sig egentlig, at asylbehandlingen skal foregå i nærområderne? Skal vi drive lejrene sammen med andre lande, hvorfor de nok vil betinge sig fælles regler for tildeling af asyl. For ingen eventuelle aftalepartnere i sådan en lejr vil selvfølgelig acceptere, at Danmark har strengere regler for tildeling af asyl, hvilket vil føre til, at de selv bliver mere attraktive.

Venstre og Lars Løkkes planer om asylbehandling i nærområderne taler derimod til de mest ekstreme kræfter i Europa, der mener, at invasionen fra fremmede kulturer både er en kulturel og demografisk berigelse. Disse kræfter møder jeg tit i EU-Parlamentet, hvor planerne om asylbehandling i nærområder har været officiel politik i flere år. Også Angela Merkel og den franske præsident Macron har i denne uge talt om at flytte asylbehandlingen til tredjelande, hvor hun foreslog Libyen. Og det er selvskrevet i Angela Merkels plan, at dem, der bliver tildelt asyl, selvfølgelig skal have ophold i Tyskland. Ønsker Lars Løkke Rasmussen det samme for Danmark?

Nej, den eneste model, der alvor stopper trafikken mod Danmark og Europa, er den australske model. En model, som Dansk Folkeparti støtter såvel på nationalt som europæisk plan, og hvor man simpelthen forhindrer, at man kan komme ulovligt til Europa ved at vende skibene om og sejle dem tilbage til det sted, de sejlede ud fra. Ligesom alle migranter, som ulovligt rejser mod Europa, skal overflyttes til lejre i tredjelande, hvor de skal opholde sig, til de kan hjemsendes. Dette skal gælde både den hovedpart, der er migranter og de få, som lever op til flygtningebegrebet. Ingen skal kunne snyde sig ulovligt til vores lande og få lov at blive. Denne model, som Australien har praktiseret i årevis, har helt stoppet trafikken af ulovlige migranter, ødelagt menneskesmuglernes forretningsmodel og givet australierne selvbestemmelsen tilbage over hvem, der skal bo og leve i deres land.

Den model har Venstre hidtil afvist – ganske symptomatisk for Venstres asylpolitik. Alt for lidt handling, der kommer alt for sent. Lad os håbe, det ændrer sig.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han bl.a. beskæftiger sig budget og migrationsforhold. Anders Vistisen er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom, og han er uddannet cand.jur.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Jaleh Tavakoli
20.09.18, 16:29
Et menneske må være dydig og have ære. Et menneske lever for sin dyd/ære. Kvinder med dårligt blod [af familier der lever uden ære] skal holde sig væk. Kvinder som dig. Læs mere
Af Signe Munk
20.09.18, 13:17
Får vi ikke stækket bankernes magt i samfundsøkonomien, så bliver det fællesskabet, som holder for, når det går galt. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
20.09.18, 09:53
Socialdemokratiet har sammen med fagbevægelsen i årevis pustet til myten om, at østeuropæere, der arbejder i Danmark, dumper lønnen og forringer vilkårene for danskere. Problemet med den fortælling er bare, at det er forkert. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.09.18, 08:01
Alligevel ønsker man nu debat om placeringen af Center for Cybersikkerhed, som blev oprettet som en del af Forsvarets Efterretningstjeneste. Dermed er man så omsider åben overfor både kritik og løsningsforslag. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.09.18, 14:33
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes? Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.09.18, 10:43
Nationalstaterne har fejlet big time Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
19.09.18, 09:37
95 gange i 2017 sendte vandværkerne drikkevand ud til danske forbrugere, med mere sprøjtegift end reglerne tillader. Alligevel har Venstre mere travlt med at skælde ud på oppositionen end med at sikre danskerne rent drikkevand. Læs mere
Af Rune Lund
19.09.18, 08:45
Danske Bank har spillet hasard med stabiliteten og tilliden til den hele den finansielle sektor i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.09.18, 19:47
Grænser er tegnet om på ny hele vejen gennem historien. Det vil også ske i USA en dag. Læs mere
Af Anders Vistisen
18.09.18, 16:44
Dansk erhvervsliv med Dansk Industri i spidsen vil have flere udlændinge til Danmark. Men det tager ikke selv ansvar for samfundsudviklingen og jamrer konstant. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her