Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Venstres asylfup

Lars Løkkes asylplaner vil føre til storm af asylsøgninger mod Danmark

Under stor ståhej lancerede statsministeren grundlovsdag konturerne til en plan om at gøre det markant mindre attraktivt for afviste asylansøgere, der umiddelbart ikke vil eller kan sendes hjem.

Tanken er, at de nuværende cirka 1.000 afviste asylansøgere, der sidder på forskellige udrejsecentre i Danmark, fremover skal opholde sig i et udrejsecenter i et ”ikke attraktivt land”, indtil de selv rejser hjem eller kan sendes tilbage til hjemlandet.

”Vi taler helt konkret om projekter, der kan løbe et nyt europæisk asylsystem i gang. Hvor omdrejningspunktet kunne være fælles modtage- eller udsendelsescentre i Europa” lød det bl.a. fra Lars Løkke Rasmussen.

Netop ordet ’modtagecenter’ er i denne forbindelse værd at hæfte sig ved. For hvad mener Lars Løkke Rasmussen med den passage. Det fik vi mere klarhed over i et interview i Jyllands-Posten 17.juni, hvor vi også kunne læse, at Tyskland og Holland benægter at være en del af et kommende pilotprojekt. Her lød det fra Lars Løkke Rasmussen, at det handler om at sørge for, at migranter slet ikke forsøger at komme til Europa:

”Vi løser migrations-og asylpresset på Europa ved at sørge for, at det tager af. Tanken om at lave pilotprojekter - i første række et udrejsecenter, ultimativt lejre i nærområderne, hvorfra man søger asyl - tjener det formål at få problemet til at gå væk, ” udtalte Lars Løkke Rasmussen.

Men det er himmelråbende naivt, hvis man tror, at man får problemet til at gå væk ved at flytte asylbehandlingen ud af Europa. Tværtimod vil det være en bombe under hele asylsystemet. Venstre vil gerne give indtryk af at ville stramme asylpolitikken, men med dette forslag må det betegnes som et fupnummer mod vælgerne.

Prøv at forestille dig, at flygtninge fremover ikke engang skal finde vej til Danmark for at søge asyl. Det kan i stedet gøres i en lejr i nærområderne, hvilket vil få de danske asyltal til at nå astronomiske højder. FN anslår nemlig, at der findes over 25 mio. flygtninge på verdensplan, der formentlig ville have krav på asyl. Læg dertil mere end ti mio. statsløse, der formentlig også ville kunne få asyl efter statsløsekonventionen, som Danmark har tilsluttet sig. Og dermed har du opskriften på en vaskeægte bombe, der vil få asyltallene til minimum at ligge i sekscifrede højder. Personer, som Danmark så får ansvaret for. Og hvordan forestiller Lars Løkke sig egentlig, at asylbehandlingen skal foregå i nærområderne? Skal vi drive lejrene sammen med andre lande, hvorfor de nok vil betinge sig fælles regler for tildeling af asyl. For ingen eventuelle aftalepartnere i sådan en lejr vil selvfølgelig acceptere, at Danmark har strengere regler for tildeling af asyl, hvilket vil føre til, at de selv bliver mere attraktive.

Venstre og Lars Løkkes planer om asylbehandling i nærområderne taler derimod til de mest ekstreme kræfter i Europa, der mener, at invasionen fra fremmede kulturer både er en kulturel og demografisk berigelse. Disse kræfter møder jeg tit i EU-Parlamentet, hvor planerne om asylbehandling i nærområder har været officiel politik i flere år. Også Angela Merkel og den franske præsident Macron har i denne uge talt om at flytte asylbehandlingen til tredjelande, hvor hun foreslog Libyen. Og det er selvskrevet i Angela Merkels plan, at dem, der bliver tildelt asyl, selvfølgelig skal have ophold i Tyskland. Ønsker Lars Løkke Rasmussen det samme for Danmark?

Nej, den eneste model, der alvor stopper trafikken mod Danmark og Europa, er den australske model. En model, som Dansk Folkeparti støtter såvel på nationalt som europæisk plan, og hvor man simpelthen forhindrer, at man kan komme ulovligt til Europa ved at vende skibene om og sejle dem tilbage til det sted, de sejlede ud fra. Ligesom alle migranter, som ulovligt rejser mod Europa, skal overflyttes til lejre i tredjelande, hvor de skal opholde sig, til de kan hjemsendes. Dette skal gælde både den hovedpart, der er migranter og de få, som lever op til flygtningebegrebet. Ingen skal kunne snyde sig ulovligt til vores lande og få lov at blive. Denne model, som Australien har praktiseret i årevis, har helt stoppet trafikken af ulovlige migranter, ødelagt menneskesmuglernes forretningsmodel og givet australierne selvbestemmelsen tilbage over hvem, der skal bo og leve i deres land.

Den model har Venstre hidtil afvist – ganske symptomatisk for Venstres asylpolitik. Alt for lidt handling, der kommer alt for sent. Lad os håbe, det ændrer sig.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han bl.a. beskæftiger sig budget og migrationsforhold. Anders Vistisen er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom, og han er uddannet cand.jur. Han bor i Herning.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
23.02.19, 14:20
Ironisk nok bliver Riskær manden, der tvinger danske politikere til at gøre status over 40 års “selvstændighed.” Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
22.02.19, 20:24
Fire af fem efterkommere er uintegrerede. Mindst. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
22.02.19, 16:32
Når justitsministeren ikke er villig til at beskytte befolkningen, så burde han gå. Læs mere
Af Mikael Jalving
22.02.19, 14:00
Partiet mener tilsyneladende, at Danmark er et stykke hvidt papir, en blank tavle, et hotel, som alle kan tjekke ud og ind på. Læs mere
Af Anna Thygesen
22.02.19, 11:12
Skal vi ikke bare lade være med at overdrive omfanget af alle de penge, vi kan tjene på det her cykelløb. Det lyder både dumt og naivt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
22.02.19, 08:48
Ja, fordi kaos er vejen frem. Læs mere
Af Louis Jacobsen
21.02.19, 15:16
Vi bør alle bakke op om Helga Mathiassen. Læs mere
Af Jan E Jørgensen
21.02.19, 14:41
Lad os give ordet til Pet Shop Boys og Barack Obama. Læs mere
Af Nauja Lynge
21.02.19, 10:31
Skraldespandsmodellen er et af nyere tids værste eksperimenter, hvor man gambler med skrøbelige mennesker i et kollektivt narrespil, som udspiller sig helt ind i hjertet af Folketinget. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her