Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Terrordømte griner af Danmark

Terrordømte får lov at blive i Danmark, selvom de vil vores samfund til livs. Det skal stoppes.

Der er ikke noget at sige til, hvis de herrer Sam Mansour, tidligere Said Mansour og Omar Maarouf sommetider tager sig selv i at grine højlydt af Danmark og danskerne, mens de hiver sig godt i det lange, karakteristiske islamiske skæg.

Den tossegode nation, Danmark, der i firserne tog imod de to marokkanere og har brugt millioner af kroner og gæstfrihed, har valgt, at begge tilsyneladende kan blive i Danmark. Det selvom både Sam Mansour og Omar Maarouf adskillige gange er dømt for terroraktiviteter, og begge åbenlyst viser en foragt for det land og dens værdier, som ellers har givet dem alle muligheder.

Hvis det ikke var dybt alvorligt, ville man næsten ikke vide, om man skulle grine eller græde.

57-årige Sam Mansour, der er kendt under tilnavnet boghandleren fra Brønshøj, er to gange dømt for at opfordre til terror, han har siddet samlet syv og et halvt år i fængsel, han har mistet sit danske statsborgerskab og er blevet udvist for bestandigt. Men selvom Højesteret har godkendt Sam Mansours udvisning, render han lige nu rundt på tålt ophold, fordi danske myndigheder ikke kan finde ud af at få lavet en udleveringsaftale med Sam Mansours fødeland, Marokko.

Med 53-årige Omar Maarouf er det næsten den omvendte historie. Han blev første gang kendt i terrorsammenhæng i 1998, da han opholdt sig i en lejlighed i Bruxelles, der blev stormet af det belgiske antiterrorpoliti efter en ildkamp på ni timer. I lejligheden fandt politiet sprængstof, detonatorer, våben, ammunition, falske pas og id-papirer, håndskrevne noter om fremstilling af bomber og bøger om hellig krig. Belgisk politi fandt også i Omar Maaroufs lommebog et telefonnummer på palæstinenseren Abu Zubaydah; den person, Osama bin Laden lod rekruttere folk til sit terrornetværk Al-Qaeda. Omar Maarouf blev senere frikendt i sagen, men det holdt kun til 2003, hvor han blev dømt til døden i Marokko for at tilhøre terrornetværket Salafistisk Jihad, der mistænkes for at stå bag en række terrorangreb i Marokko.

Men selvom Omar Maarouf blev dømt til døden, er han gudhjælpemig tilbage i Danmark og Nørrebro, fordi den marokkanske konge tilsyneladende benådede ham. De danske myndigheder vil ikke fortælle, om den har arbejdet aktivt for at få den danske statsborger løsladt, men det virker meget plausibelt, at det danske hellighedsdiplomati har spillet en aktiv rolle i at få Omar Maarouf løsladt.

Og her er vi inde ved sagens kerne: Hvorfor i hulen er disse mennesker stadig i Danmark? Hvorfor er vi så tossegode, at vi ligefrem beskytter mennesker, der vil gøre alt for at komme os og vores levemåde til livs?

Sam Mansour og Omar Maarouf har det tilfælles, udover deres ulækre og middelalderlige holdninger, at vi ikke kan udvise/lade dem blive, fordi Marokko betegnes som en ”torturstat”, hvor det ikke vurderes som sikkert at blive sendt til eller afsone fængselsstraffe. Men det er simpelthen ikke vores problem.

Mennesker, der inderligt hader det danske demokrati og kultur, skal ikke nyde beskyttelse af det selvsamme samfund, som det bekæmper. Den luksus har disse mennesker ganske enkelt diskvalificeret sig selv fra at have. Og så er jeg sådan set ligeglad med, hvor eller hvem de udleveres til.

 Vi har ingen pligt til at beskytte mennesker, der er til fare for rigets sikkerhed, og derfor skal disse mennesker udvises. Og det kan kun gå for langsomt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han bl.a. beskæftiger sig budget og migrationsforhold. Anders Vistisen er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom, og han er uddannet cand.jur.
Seneste blogs
Af Signe Munk
16.11.18, 08:35
Jeg kan forstå, at regeringen endelig har fattet sympati for erhvervsskolerne. Læs mere
Af Rune Lund
15.11.18, 13:58
Det er virkelig det helt centrale spørgsmål, der presser sig på i forlængelse af dagens skandale i finanssektoren. I morgen er der nok en ny igen. Læs mere
Af Christel Schaldemose
15.11.18, 11:45
Ansvarlighed er et nøgleord i diskussionen om Europas fremtid. At forlade EU er ikke løsningen på de udfordringer, vi står over for. I denne uge fik vi to meget forskellige bud på Europas fremtid. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.11.18, 09:17
Rigsfællesskabet er vigtigt for EU, USA, Kina og Rusland. Det er tragikomisk, at vi ikke selv kan se det. Læs mere
Af Anders Vistisen
15.11.18, 08:51
EU-tilhængere brugte 100-året for afslutningen på Første Verdenskrig til at hylde EU som fredens projekt. Men det er for letkøbt og historieforvanskning Læs mere
Af Louis Jacobsen
15.11.18, 08:21
De arbejdende ved DSB mødes med agressiv fremfærd og revolverdiplomati fra DSB's ledelse og Dansk Industri. Læs mere
Af Nauja Lynge
14.11.18, 12:16
En statsminister er minister for hele Danmark. Den evne har Støjberg ikke. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.11.18, 12:10
Fremtidens investerings- og lånemarked starter nu. Læs mere
Af Mikael Jalving
14.11.18, 11:45
Regeringskrisen i Sverige afspejler en langt dybere samfundskrise. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her