Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Terrordømte griner af Danmark

Terrordømte får lov at blive i Danmark, selvom de vil vores samfund til livs. Det skal stoppes.

Der er ikke noget at sige til, hvis de herrer Sam Mansour, tidligere Said Mansour og Omar Maarouf sommetider tager sig selv i at grine højlydt af Danmark og danskerne, mens de hiver sig godt i det lange, karakteristiske islamiske skæg.

Den tossegode nation, Danmark, der i firserne tog imod de to marokkanere og har brugt millioner af kroner og gæstfrihed, har valgt, at begge tilsyneladende kan blive i Danmark. Det selvom både Sam Mansour og Omar Maarouf adskillige gange er dømt for terroraktiviteter, og begge åbenlyst viser en foragt for det land og dens værdier, som ellers har givet dem alle muligheder.

Hvis det ikke var dybt alvorligt, ville man næsten ikke vide, om man skulle grine eller græde.

57-årige Sam Mansour, der er kendt under tilnavnet boghandleren fra Brønshøj, er to gange dømt for at opfordre til terror, han har siddet samlet syv og et halvt år i fængsel, han har mistet sit danske statsborgerskab og er blevet udvist for bestandigt. Men selvom Højesteret har godkendt Sam Mansours udvisning, render han lige nu rundt på tålt ophold, fordi danske myndigheder ikke kan finde ud af at få lavet en udleveringsaftale med Sam Mansours fødeland, Marokko.

Med 53-årige Omar Maarouf er det næsten den omvendte historie. Han blev første gang kendt i terrorsammenhæng i 1998, da han opholdt sig i en lejlighed i Bruxelles, der blev stormet af det belgiske antiterrorpoliti efter en ildkamp på ni timer. I lejligheden fandt politiet sprængstof, detonatorer, våben, ammunition, falske pas og id-papirer, håndskrevne noter om fremstilling af bomber og bøger om hellig krig. Belgisk politi fandt også i Omar Maaroufs lommebog et telefonnummer på palæstinenseren Abu Zubaydah; den person, Osama bin Laden lod rekruttere folk til sit terrornetværk Al-Qaeda. Omar Maarouf blev senere frikendt i sagen, men det holdt kun til 2003, hvor han blev dømt til døden i Marokko for at tilhøre terrornetværket Salafistisk Jihad, der mistænkes for at stå bag en række terrorangreb i Marokko.

Men selvom Omar Maarouf blev dømt til døden, er han gudhjælpemig tilbage i Danmark og Nørrebro, fordi den marokkanske konge tilsyneladende benådede ham. De danske myndigheder vil ikke fortælle, om den har arbejdet aktivt for at få den danske statsborger løsladt, men det virker meget plausibelt, at det danske hellighedsdiplomati har spillet en aktiv rolle i at få Omar Maarouf løsladt.

Og her er vi inde ved sagens kerne: Hvorfor i hulen er disse mennesker stadig i Danmark? Hvorfor er vi så tossegode, at vi ligefrem beskytter mennesker, der vil gøre alt for at komme os og vores levemåde til livs?

Sam Mansour og Omar Maarouf har det tilfælles, udover deres ulækre og middelalderlige holdninger, at vi ikke kan udvise/lade dem blive, fordi Marokko betegnes som en ”torturstat”, hvor det ikke vurderes som sikkert at blive sendt til eller afsone fængselsstraffe. Men det er simpelthen ikke vores problem.

Mennesker, der inderligt hader det danske demokrati og kultur, skal ikke nyde beskyttelse af det selvsamme samfund, som det bekæmper. Den luksus har disse mennesker ganske enkelt diskvalificeret sig selv fra at have. Og så er jeg sådan set ligeglad med, hvor eller hvem de udleveres til.

 Vi har ingen pligt til at beskytte mennesker, der er til fare for rigets sikkerhed, og derfor skal disse mennesker udvises. Og det kan kun gå for langsomt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anders Vistisen (f. 1987) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han bl.a. beskæftiger sig budget og migrationsforhold. Anders Vistisen er tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom, og han er uddannet cand.jur. Han bor i Herning.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
17.01.19, 20:29
Blablabla, økonomi, blablabla Læs mere
Af Casper Hedegaard
17.01.19, 19:21
Sådan lød det fra min politiske kollega fra Nordsjælland, da vi drøftede kommunalbudget for 2019. Er det retfærdigt, at der er kommuner, der har så mange penge, at de ikke kan nå at bruge dem, hvor andre kommuner må lukke børnehaver og skoler? Læs mere
Af Signe Munk
17.01.19, 17:04
Vi risikerer reformlammelse i hele vores sundhedsvæsen. Og det er virkelig, det sidste vi har brug for. Læs mere
Af Naser Khader
17.01.19, 16:30
Vi må aldrig lade vitale dele af vores samfund være afhængige af ikkedemokratiske stater og interesser, selv om der kan være en kortsigtet økonomisk gevinst. Læs mere
Af Rune Lund
17.01.19, 13:28
Der er mere centralisering, privatisering og ulighed i sundhed på vej, hvis regeringen kommer igennem med sin reform. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.19, 09:37
En befrielse, at akademikere kan skrive så gennemført fornuftigt. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
16.01.19, 20:12
Tag nu øjnene væk fra jeres kommunale computerskærm, og hør på hvad manden siger til jer. Læs mere
Af Jesper Guldbrandsen
16.01.19, 18:09
Vi skylder de 8 døde og deres pårørende at lære af ulykken på Storebæltsbroen d. 2. Januar 2019 Læs mere
Af Anders Vistisen
16.01.19, 16:19
EU understøtter - Ifølge den tyske kansler Angela Merkel - illegal migration. Hun og EU står med et forklaringsproblem. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her