<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Top 5: Dem var det mest synd for i 2019

I Danmark er vi ikke glade for at konkurrere – udover når det gælder om at være det største offer. Her er en top fem over, hvem det har været mest synd for i 2019.

Intet år uden traumatiserende oplevelser for høj og lav i det ganske danske land. Traditionen tro har jeg lavet en liste over dem, det var allermest synd for i 2019. Det har været en lang og sej udvælgelsesproces for igen i år, har mange kandidater meldt sig på banen. Du kan finde de tidligere års lister fra 2018 og 2017

5. De universitetsstuderende, der måtte lytte til en professor, der talte om mænd og kvinder

Ingen synd for-liste uden lige at runde Københavns Universitet. I år er der flere sager at vælge imellem, men femtepladsen på listen går til de stakkels biologistuderende, der under en forelæsning måtte lægge ører til, at en lektor omtalte mænd og kvinder som - hold nu fast: mænd og kvinder. Mage til gammeldags, patriarkalsk, diskriminerende og hadefuld tale.

Hvorfor tror denne biologi-professor at man skal tilgå emnet ”køn” naturvidenskabeligt, når vi i dag ved, at det krænker de små snefnug på landets universiteter?

Heldigvis skete retfærdigheden fyldest i sidste ende, hvor professoren lovede i Politiken, at han fremover vil ændre sin undervisning, så den ikke krænker nogle.

Må 2020 forhåbentlig byde på en verden, hvor vi ikke blot skal reduceres til et af to biologiske køn, når vi bevæger os i det naturvidenskabelige felt på en højere læreanstalt.

4. Unge indvandrerdrenge der får kritik for deres ”sjove” hverdagsterror
Det halve Danmark blev rasende for nylig, da unge indvandrerdrenge på Nørrebro chikanerede og skabte utryghed ved at springe fyrværkeri af mod uskyldige mennesker. 

Men i et interview med TV2 slår flere af drengene fast, at det hele jo bare er for sjov – og at ingen uskyldige blev ramt. "Så hvorfor brokker folk sig?", spørger de stakkels drenge retorisk. 

Og det er da også dybt urimeligt, at man nu ikke engang kan lave lidt nytårsløjer uden at folk bliver sure. Vi skal da bare tage os sammen og lade utilpassede unge terrorisere en hel bydel i stedet for at være så snerpede.

Stakkels knægte som bare vil more sig lidt og skabe lidt liv og glade dage på Nørrebro.

3. Overvægtige Dina der måtte se en film med en slank person, der spillede overvægtig

Vi har tydeligvis intet lært af historien. Jo jo, vi er ikke længere racister, kvinderne har fået rettigheder og seksualiteten er blevet sat fri – men vi fortsætter jo vores hadske diskrimination af bestemte befolkningsgrupper. I 2019 gik det hårdest udover overvægtige mennesker, som har været udsat for den forfærdelige og forhånende hændelse, at skuespillere har spillet roller som overvægtige i film – uden selv at være overvægtige.

Det er jo fatshaming – en krænkelse af menneskerettigheder ikke set lignende siden sorte mennesker i USA var tvunget til at sidde bagerst i bussen på grund af deres hudfarve.  

Heldigvis kunne tykaktivisten Dina Amlund fatte sig mod til at kritisere Sofie Grabøl, der spiller overvægtig i en ny film ved navn Harpiks.

For vi må jo kunne forstå, at skuespil ikke handler om kompetencer og talenter ud i dramatik, men udelukkende om, hvilken kropsform, man har. Derfor er det også kun fair, at det fremover kun er voldtægtsmænd, der spiller voldtægtsmænd på film, mordere, der spiller mordere og ak og ve den skuespiller, der spiller skallet uden at være det. 

Forhåbentlig går Dina og co. en federe fremtid i møde. 

2. Mødre til børn, der ikke kan få gratis Tinka-huer

I forbindelse med årets julekalender ”Tinka og Kongespillet” har TV2 uddelt gratis nissehuer fabrikeret efter julekalenderens kostume i bytte for samlekort og farvelagte tegninger. Dét skulle de imidlertid aldrig have gjort.

For som en gentagelse af dyrekort-miseren endte de 50.000 nissehuer med at blive revet bort i et tempo, hvor det kun var de forældre, der var stået meget tidligt op, der nåede at få fingre i én til deres små guldklumper. De, der ikke fik sikret sig en, reagerede forståeligt nok med en regulær shitstorm mod TV2 for deres svineri med ikke at have nok gratis ting til dem. 

Skandalen blev så stor, at TV2 rykkede ud med en undskyldning i et desperat forsøg på at mildne de med rette rasende horder af forældre, hvis børn måtte tage til takke med det magre sortiment af andre nissehuer, eller ligefrem lide den tort, at deres forældre selv fremstillede én.

Det er umådeligt trist at tænke på den behandling, som forældre og deres børn har fået af TV2, men vi kan i det mindste lovprise os ved, at nogle af forældrene midt i al frustrationen, sorgen og håbløsheden fandt ressourcerne til at råbe højt, så TV2 til sidst måtte komme med en undskyldning. Det manglede da bare.

1. Liberal Alliance

Vi fik en ordentlig begmand til valget og gik tilbage fra 13 til 4 mandater. Det var naturligvis på ingen måde selvforskyldt – vi havde da fortjent mindst 20 mandater. Men ak, på uretfærdig og vilkårlig vis valgte vælgerne at slagte os som en anden folkedomstol. Og ikke nok med det – så mistede vi også vores alle sammens Simon Emil.  
Og nu kæmper vi på livet løs for at vende skuden.

Med Gertrud Sands ord må vi håbe, det bliver bedre i morgen. For os alle.

 ________________________________________________________


Og til slut  et oprigtigt ønske om at 2020 bliver et endnu bedre år end 2019. Det skal nok gå alt sammen – faktisk har vi meget at glæde os over i vores fine, lille land.

Godt nytår. 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Alex Vanopslagh (f. 1991) er partiformand og folketingsmedlem for Liberal Alliance. Han har tidligere været landsformand for Liberal Alliances Ungdom. Alex Vanopslagh er en arg modstander af krænkelseskultur, socialdemokratisk leverpostejspolitik og den kreative klasses rødgrønne københavneri. Privat har han arbejdet som lobbyist og er far til Milton. Han er ikke stolt af det, men må stå ved at være uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
20.10.20, 13:02
Jeg ved ikke, hvordan I andre har det, men jeg har nået kvalmegrænsen. Læs mere
Af Jens Kindberg
20.10.20, 11:06
Kære SF og Enhedslisten – I har nu en gylden mulighed for at få nedbragt pelsdyrproduktion i Danmark, og Socialdemokratiet har fundet pengene for jer. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.20, 07:47
MeToo er den nye magt, som medierne må behandle lige så kritisk, som andre magter behandles. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
19.10.20, 12:13
Hvorfor reagerer statsministeren ikke på, at en dansk lærer er blevet svinet til efter at have skrevet en støtteerklæring til den franske lærer, der blev halshugget? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.10.20, 11:17
Endnu en pind til ligkisten med venstreorienteret, socialkonstruktivistisk tankegang. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.10.20, 12:25
Tænk, hvis tanken om at sagsøge skulle mutere til andre erhvervsdrivende. Danmark har ikke brug for flere økonomiske og sundhedsfarlige udfordringer. Læs mere
Af Mikael Jalving
18.10.20, 10:00
Først overtager de universitetet, så overtager de samfundet. Det er leninisme på svensk. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.10.20, 13:21
Når løgn, forstillelse og amoral hører til i kernen af ens politiske bevægelse Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.10.20, 11:37
Alle må bidrage til genindførelse af ligestillingen - for begge køn Læs mere
Af Isabella Arendt
17.10.20, 11:35
Det er skræmmende, at vores alkoholkultur er så rodfestet og urørlig, at vi tilsyneladende ikke engang nu tør tale højt om, at vi bogstaveligt talt drikker fornuften ud. Læs mere