Ministerens sociale vildskud

DE ÆLDRE udsættes for pleje- og omsorgssvigt. De ældres klager bliver ikke hørt. Sygefraværet er i rekord blandt ansatte i plejesektoren. Der er en voldsom nedslidning af de ansatte. Det er desværre status for vores ældrepleje i dag.

Socialminister Eva Kjer Hansen (V) vælger at vende det blinde øje mod problemerne. Nu foreslår hun, at der skal være frit valg til privat drevne plejehjem. Det er som at behandle et åbent skinnebensbrud med plaster. Mere kommunal administration af bureaukratiske fritvalgsordninger er ikke løsningen på de omsorgs- og plejesvigt, vi oplever.

Regeringens ansvar

Det er regeringen og Dansk Folkeparti, der har det overordnede ansvar for forringelsen af kvaliteten i kommunernes ældrepleje.

De snævre økonomiske rammer for kommunerne gør, at der løbende må spares på ældreplejen. De statslige puljer, der de seneste år er givet til ældreområdet, har været ledsaget af så omfattende krav til administration, at de aldrig er blevet omsat til mere tid i ældreplejen.

Socialdemokraterne finder - ligesom bl.a. Ældre Sagen - at tiden er moden til en samlet plan for bedre vilkår i ældreplejen. En samlet plan, der rækker flere år frem. Derfor foreslår vi tre hovedpunkter til et løft i servicen for de svageste ældre. Klarere rettigheder i servicen til de ældre, bedre klagemuligheder og større indsats for nedbringelse af sygefravær blandt personalet, så de ældre ikke oplever den store udskiftning i plejepersonalet.

Socialdemokraterne vil gerne drøfte med regeringen, hvordan vi får et reelt løft i kvaliteten i ældreplejen. Der er brug for det. Og regeringen har muligheden herfor ved de kommende forhandlinger om næste års finanslov.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.