Hjælp til erhverv i ulande

PER GRANDT omtaler 13/7, at han tidligere har deltaget i et projekt i Egypten, hvor den danske stat blev snydt for 12 mio. kr. Et projekt, som IFU, Industrialiseringsfonden for udviklingslandene, var involveret i.

PG henviser til et 20 år gammelt projekt, der ganske rigtigt omfattede en egyptisk bedrager. Som i alle andre af IFU's projekter var det en dansk virksomhed, der var hovedansvarlig i det egyptiske projekt, og IFU var medinvestor. Grundideen var god, og fabrikken eksisterer efter sigende fortsat, men desværre var der en egyptisk forretningsmand involveret, som ikke handlede etisk og forretningsmæssigt korrekt.

Da konsekvenserne heraf stod klart, anlagde IFU sag mod den egyptiske forretningsmand. Sagen blev vundet ved den egyptiske domstol - og som betød, at en del af vores investeringer blev tilbagebetalt. PG har dog ret i, at vi sammenlagt mistede en del af de investerede penge på projektet.

Dette projekt viser også, hvorfor det er en fordel for danske virksomheder at have IFU som medinvestor, når de ønsker at opbygge nye virksomheder i udviklingslande. Det var IFU, der, efter at man var blevet opmærksom på problemerne i den egyptiske virksomhed, sørgede for at anlægge og gennemføre retssagen.

Det er IFU's formål at bidrage med investeringer eller lån, når danske firmaer investerer i udviklingslande og lande under omstilling, men det skal ske på en ordentlig og korrekt måde. Målet er at skabe udvikling, global vækst og mere ligelig indkomstfordeling på den betingelse, at investeringerne er både socialt og miljømæssigt forsvarlige. På den måde bidrager IFU's investeringer til at udvikle erhvervslivet i udviklingslandene og bekæmpe fattigdom med et mere langsigtet perspektiv.

Og uden at det koster danske skattekroner, da vores investeringer tilbagebetales via den overskudsandel, IFU opnår i projektselskaberne.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.