• For abonnenter

Frihed ikke lighed

PER Bregengaard, Enhedslisten, skriver 22/10, at der er langt større ting at tage fat på end 50-100 muslimske lærerinders tørklæder, hvis vi vil gøre op med religionens indflydelse i skolerne. PB henviser til de mange kristne symbolikker, som indgår i skolens daglige virke, men glemmer elegant, at en bestemt retning af kristendommen rent faktisk er indskrevet i vort forfatningsgrundlag, grundloven. Vi har nemlig nok religionsfrihed her i landet, men ikke religionslighed - den lutheranske kirke er "finere" end alle andre religiøse retninger.

Og ved at forbyde det muslimske tørklæde sender vi et klart - og stærkt tiltrængt - signal til muslimerne om, at Middelalderen og den muslimske vantro mht. kvindens stilling i hjem, familie og samfund er uacceptabel i nutiden.

Måske er det en af de åbninger, som skal til for at bringe araberne ud af den mørke middelalder som FN's udviklingsorganisation UNDP's rapport for andet år i træk viser, at de befinder sig i. Der er ikke brug for misforstået tolerance i forbindelse med disse menneskers kul

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen