Hjem til demokratiet?

IRAKERNE har nu stemt både i Irak og i de lande, de er flygtet til. I Danmark har man i forbindelse med valget, festet på demokrati, sunget: Ud med Zarqawi og andre terrorister, banditter, vi vil gøre alt for Irak, osv.

Formålet med denne afstemning er et forhåbentligt mere demokratisk Irak.

Nu kan de - irakerne sige tak for god behandling - tage hjem for at støtte de politikere, de har været med til at vælge ind, og i fællesskab opbygge et "nyt" land; det har politikerne og Irak brug for.

Mere end hundrede tusinde, som har levet i demokrati i kortere eller længere tid, må kunne bidrage og hjælpe væsentligt - hvem gør ikke alt for sit land?

De er flygtet, fordi de var truet på krop og sjæl, ikke for at få mere velstand efter eget udsagn. For man kan da stole på arabere, ikke?

Vil irakere i Danmark nu ofre sig for deres land, rejse tilbage og hjælpe med genopbygningen, eller er tilknytningen til Danmark efter ganske få år nu blevet meget større end til Irak, hvor de nu har friheden til at tage hjem.

Hvor mange tager hjem?

Har jeg en negativ tankegang og tror på meget få? Er der mere behageligt her på alle områder?

Er det nemmere herfra at råbe op og bestemme, hvad der skal ske i ens hjemland med "fjernbetjeningen", eller når man er på den forlængede ferie?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen