Leder: Elendig timing

VINTERVEJRET fredag og lørdag betød, at luftfartsselskabet SAS måtte aflyse 144 ankomster og afgange fra Københavns Lufthavn.

De kaotiske forhold bredte sig til søndag, da tusinder af rejsende fra både SAS og andre luftfartsselskaber blev tvunget til at vente i Københavns Lufthavn.

Enhver kunne ved selvsyn konstatere de vejrproblemer, som SAS og lufthavnens øvrige operatører måtte slås med. Derfor var tålmodigheden og forståelsen også stor blandt de ventende.

Ganske anderledes var holdningen mandag morgen, da et stort antal piloter i SAS uvarslet indledte en overenskomststridig strejke.

Arbejdsnedlæggelsen kom på et tidspunkt, da SAS var ved at have overvundet weekendens udfordringer og var ved at have genskabt nogenlunde normale tilstande. Problemerne for luftfartsselskabet blev ikke mindre af, at et stort antal piloter i SAS Braathens i Norge pludseligt meldte sig syge.

SAS har selvforskyldt et mildt sagt ramponeret image i den brede offentlighed, og mandagens arbejdsnedlæggelser oven på en weekend med vejrbetinget kaos er den ultimative hån mod de passager, der på trods af al fornuft, men sikkert lokket af lukrative bonuspoint, har valgt at være loyale over for SAS.

Hvad bilder disse overordentligt velbjærgede piloter sig ind?

Piloter forventes at være særligt ansvarsfulde mennesker, der om nogen burde have forståelsen for, at det sidste, man tyr til, er handlinger, der ligner en regulær tilsvining af kunderne oven på to dage med force majeure.

Piloternes reaktion skyldes utilfredshed med ledelsen omkring »noget så centralt som ansættelsesforholdet«, som SAS-piloternes formand Mogens Holgaard udtrykker.

Må vi på kundernes vegne sige følgende:

De aktionerende SAS-piloters adfærd er så grotesk, at de har al mulig grund til at være bekymrede over »noget så centralt som ansættelsesforholdet«.

Deres forhånelse af kunderne er i dette tilfælde af en art, da ingen vil fortænke SAS' ledelse i at gøre kort proces og bringe såvel de strejkende som såkaldt sygemeldte piloters ansættelsesforhold til omgående ophør.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen