Bendt Bendtsen på afveje

DEN KONSERVATIVE partileder har netop lanceret et ellers fornuftigt skoleudspil med flere timer i dansk og historie, men børnehaveklassen skal være obligatorisk.

Konsekvensen af obligatorisk børnehaveklasse ser jeg som værende dels øget statslig styring af børnenes liv og dels en afkortet barndom. Skolen skal være et sted, hvor børnene lærer og uddannes, hvilket stiller krav til børnene om at udvise en vis disciplin. Undersøgelser har vist, at det står grelt til med både faglige resultater og disciplin i folkeskolen. Løsningen er bare ikke at sende børnene i skole som femårige.

Derimod bør undervisningsministeren hurtigst muligt indføre løbende indskoling. Det betyder, at alle børn starter i skole nærmest på deres syv års fødselsdag. Man kan samtidig sætte den undervisningspligtige alder ned til seks år og droppe børnehaveklassen. Så kan børn være børn i børnehaven et helt år mere.

I Frederiksberg Kommune har jeg oplevet, at en folkeskole ønsker at lade et undervisningspligtigt barn starte i børnehaveklasse fremfor i 1. klasse. Ja, man kan faktisk ikke få lov at starte direkte i 1. klasse, skønt undervisningspligtig, uden at have været underkastet et af skolen krævet længere vurderingsforløb hos skolepsykologen. Denne praksis lyder ulovlig, hvilket Bendt Bendtsen vel ikke kan leve med.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen